BK MLADA BOLESLAV
29. 3. 2022 | Lukáš Chuchválek

V rozhodujícím zápase s Třincem junioři neuspěli a končí

ČF5, úterý 29. 3. 2022
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Převeliká škoda, že mladí Bruslaři v dobře rozehraném rozhodujícím utkání čtvrtfinálové série hrané na tři vítězné zápasy nakonec nedokázali udržet vedení, které si vypracovali na začátku. Třinec se pak soustředil na bránění dalších boleslavských ofenzív a soustředil se na brejky, v nichž byl úspěšný. Do konce druhé třetiny Oceláři srovnali stav utkání na 3:3 a ovládli celou třetí třetinu, během níž byli lepší než mladí Bruslaři a třemi brankami rozhodli o osudu série. Sezóna boleslavských juniorů je tedy u konce a sérii s Třincem prohrávají 2:3 na zápasy.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němec, Vacík (A), Rajgl, Vochvest – Křepelka, Simon (A), Závora (C), Polák, Brouček, Půček, Vlasák, Václavík, Hradec, Hašlar, Vyroubal, Plíšek
Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš (A), Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj (A), Ramik, Kozlík, Jobánek
Branky a nahrávky: 5. Půček (Polák, Moravec), 13. Závora, 28. Křepelka – 17. Jobánek (Haas), 23. Ramik (Matěj, Hrůzek), 38. Moškoř (Matěj), 42. Haas (Marcinko, Andrle), 52. Pětník (Ramik, Matěj), 59. Ramik. Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Kis, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 265. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:6.

Komentář

Domácí celek na soupeře hned na začátku vlétl a Švančara si musel dávat pozor na Hradcův pokus mezi betony. Ve 4. minutě šli Oceláři do čtyř a Bruslaři brzy na to trestali, když po vhazování před vlastním gólmanem se urval dopředu Jan Půček a úspěšně uplatnil svůj důraz. Přesilovou hru si zahráli i Slezané, jenže v ní se jim nedařilo. Navíc s jejím skončením jim ujel Jan Závora, jenž si právě odpykal svůj trest, až před Švančaru a překonal ho. S hosty to vypadalo v tu chvíli zle, neboť Boleslav měla územní i střeleckou převahu, ale naděje umírá poslední, jak se říká. A k tomu z pohledu hostů došlo čtyři minuty před sirénou, když se Ocelářům povedl únik, na jehož konci Jonáš Jobánek dopravil puk do sítě, i s pomocí odrazu od brusle domácího hráče. To znamenalo snížení na 2:1 a za tohoto stavu se odcházelo do kabin.

Třinec očividně zabral a dal to najevo hned na startu druhého dějství, když se v přesilovce brzy trefil Michal Ramik u levé tyče poté, když mu rychlonohý Matěj naservíroval puk přesně na hůl od brankové čáry z druhé strany. Vyrovnaný stav však netrval dlouho, neboť hosté šli opět do čtyř a skoro na konci přesilovky nepotrestali boleslavskou hrubici ve středním pásmu. Potom se puku ujal Karel Křepelka a na druhé straně vrátil Boleslavským vedení. A pro Oceláře mohlo být hůř, kdyby Brouček potrestal Švančarovo chybné rozehrání za vlastní bránu. Bruslaři se nadále snažili Oceláře deptat svými útoky, jenže Třinec si počkal na vhodný moment k úderu z brejku. A tři minuty před sirénou se jeden takový povedl Pavlu Matějovi, jenž si vzal puk a přes konstantní opracovávání soupeřovým obráncem ho dokázal dostat až před Stuchlíka a najít na protější tyči Jana Moškoře, jenž trefil prostor, kam se Stuchlík neměl šanci včas přesunout. Po dvou třetinách tedy panoval vyrovnaný stav 3:3.

Do posledního dějství vlétl Třinec nejlépe v celém zápasu a Oskar Haas brzy po návratu obou celků na led otočil skóre. Nyní poprvé Mladá Boleslav musela dát gól, ale vůbec to nešlo, jako by zvlhnul střelný prach, i když šancí bylo pořád hodně. Se stavem 3:4 se pořád dá hrát, ale v 51. minutě Bruslaře zlomil Richard Pětník, jenž lehce překonal v brankovišti položeného Stuchlíka. Oceloví draci se poté už mohli soustředit na bránění dvoubrankového vedení zhuštěním obranné hry a nikam se příliš nehrnuli. To Bruslaři hodlali rozčísnout v power-play, avšak nedařilo se jim Švančarovu bránu ohrozit. Na začátku 59. minuty tedy přišlo definitivní potvrzení, když Michal Ramik i přes faul domácích dopravil puk do prázdné branky, třebaže ještě před střelou už sudí pískl a uznal ho jako technický gól. Boleslav tedy rozhodující zápas prohrála a sezóna pro ni končí.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Byl to hodně podobný zápas jako obě zde odehraná utkání předtím (první dva zápasy série, pozn red.) Tlačili jsme se do brány a v první třetině se nám bohužel nepovedlo udržet vedení 2:0. Měli jsme přidat ještě další branku a bylo by to pro nás jednodušší. V druhé třetině a opět ve třetí třetině nás soupeř vybrejkoval rychlými protiútoky a z toho padaly podle mě zbytečné branky. Musím pogratulovat Třinci a popřát jim hodně štěstí. A chci pochválit všechny naše hráče, protože v této sérii nechali úplně všechno.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Utkání se pro nás zpočátku nevyvíjelo dobře, malinko jsme se nemohli dostat úplně do hry. Udělali jsme zase na začátku faul a dostali jsme z přesilovky první gól. Pak když soupeř odskočil na 2:0, nevypadalo to s námi dobře, ale nakopl nás naštěstí ten gól na 2:1. Myslím si, že od druhé třetiny jsme již byli rovnocenným soupeřem. Samozřejmě bylo štěstí na obou stranách, padaly tam nějaké tyčky a tak dál. To k tomu play-off patří a určitě to patří i celé této sérii. Ta série byla hodně vyrovnaná, byť tam byly třeba výsledky o dva o tři, nebo o sedm gólů, ale bylo to opravdu o detailech. Dnes nám vyšly brejkové situace a zakončení, a za to jsme velmi rádi. Klukům jsme moc poděkovali, že i když jsme tu sezónu nezačali dobře, tohleto všechno je už třešnička na dortu. Uvidíme, kam to dojde. Hlavně bychom chtěli poděkovat všem na zimním stadionu v Turnově, kteří nám tam vytvořili takový malinký azyl a mohli jsme tam mít nějaké rozbruslení. To samé platí i pro hotely, kde nám vyšli vstříc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.