BK MLADA BOLESLAV
2. 9. 2022 | Daniel Schubert

Boleslavští junioři vstoupili do nové sezony vítězně

1., pátek 2. 9. 2022
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. - Mladoboleslavští junioři navázali na vydařenou přípravu, když v pátek na domácím ledě porazili Berany ze Zlína. Utkání se neslo v duchu postupného zvyšování tlaku Bruslařů, kteří se prosadili i gólově, když po půlce hrací doby vedli už 3:0. S plynutím času však Berani zvýšili tempo a zdramatizovali tak utkání v jeho závěru. V 51. minutě totiž snížili na rozdíl jediné branky a Bruslaři tak museli být na pozoru, aby své vedení udrželi.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Moravec, Sypecký, Němec, Křepelka (A), Jasečko, Vochvest, Hrouda, Vlasák A. – Vlasák M., Hradec, Malínek (A), Gardoň, Moyseyev, Půček (C), Polák, Hruška, Gron, Leden, Vyroubal
Zlín: Synek – Šišák, Burian, Nábělek (C), Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský, Kráčalík – Babulík, Holba, Dědek, Kaláč, Heš (A), Frömel, Marek, Chludil (A), Laciga, Čechmánek, Ramert
Branky a nahrávky: 17. Jasečko (Vochvest), 23. Vlasák A. (Vlasák M.), 24. Hruška (Křepelka) - 33. Frömel (Kráčalík, Chludil), 51. Zavřel (Heš, Čechmánek). Rozhodčí: Jaroš, Glanc - Šimánek, Dědek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 26:20. Průběh utkání: 1:0, 3:1, 3:2.

Komentář

Od úvodní třetiny mohli diváci sledovat rychlý a atraktivní hokej z obou stran. Oba týmy měly za sebou vydařenou přípravu, a tak s nedostatkem motivace a sebevědomí rozhodně nebyl problém. První minuty byly velmi vyrovnané a počáteční nervozita z úvodního kola rychle opadla. S postupem úvodní třetiny ukázali svou převahu Bruslaři, kteří byli úspěšnější v přechodu do útočného pásma a vytváření si šancí. Přesto se však na první gól čekalo až do 17. minuty, kdy po přesné přihrávce Vojtěcha Vochvesta krásnou střelou od modré mířenou mezi betony otevřel skóre Sebastian Jasečko. Úvodní třetina také přinesla po jednom vyloučení na obou stranách, početní výhodu však ani jeden celek nevyužil.

Do druhé třetiny nastoupili boleslavští junioři sebevědomě a předváděli aktivní hokej. Zároveň své zlínské soupeře téměř nepouštěli ke střelám. Byli to pak právě Bruslaři, kteří se radovali hned ze dvou slepených gólů. Ve 23. minutě využil závaru před bránou Marek Vlasák, který poslal nabídku Adamu Vlasákovi a ten se nemýlil. Neodbila však ani půl minuta a Bruslaři se mohli radovat znovu. Mírné zaváhání Beranů totiž využil Jakub Hruška a přesnou střelou zvýšil vedení domácího celku na 3:1. Později však přišla na řadu i kratší přesilovka hostů 5 na 3. Tu sice zlínští junioři nevyužili, ale pomohla jim se hlavou vrátit do zápasu. To znamenalo jediné, zvýšenou střeleckou aktivitu hostů, kterou zpečetil ve 33. minutě zlínský útočník Šimon Frömel. Přesilovku 5 na 3 si vyzkoušeli i domácí, ta se nesla v duchu krásných kombinací, kterým chybělo pouze zakončení.

Závěrečná třetina přinesla doslova bitvu, která by nejednoho hokejového fanouška měla nalákat k pozornému sledování nejvyšší juniorské soutěže. I když se podle počtu vstřelených branek tato dvacetiminutovka řadila mezi ty skromnější, tak oba celky jasně ukázaly, že chtějí vyhrát. Nebyla tak nouze o tvrdé hity, dobré šance a obětavost z obou stran. Hostující tým rozhodně nebyl připraven kapitulovat a začal si vytvářet možnosti v útočném pásmu. A skutečně to byli právě Berani, kteří se mohli v 51. minutě radovat po střele Matěje Zavřela, který využil nepovedenou střelu svého spoluhráče. Za zmínku stojí i skvělé zákroky brankářů Marka Stuchlíka a zlínského Tobiáše Synka, kteří svou jistou prací nepřipustili další změnu skóre. Závěrečný tlak Beranů tak Bruslaři ubránili a mohli se radovat z první ligové výhry 3:2.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi za tři body, byl to náš první zápas. Bylo vidět, že jsme hodně nervózní, abychom zápas zvládli a dobře vstoupili do sezony. Bylo tam hodně chyb, ale zvládli jsme to, když jsme zvýšili na 3:0. Naší nedisciplinovaností jsme pustili Berany do přesilovky 5 na 3, pak jsme dostali gól a vrátili je do zápasu. Kluci to ale ubojovali a patří jim za to velký dík.

Luboš Jenáček, PSG Berani Zlín: Chtěli jsme navázat na předchozí výkon z Liberce. Boleslav má ale výborný mančaft, dokazovala to celou přípravu, kdy vyhrála snad devět utkání v řadě. Potvrdila to, i když začátek byl vyrovnaný a určitě jsme oproti Boleslavi měli rozježděné nohy. Ale dostali jsme trošku smolný gól na 1:0. Ve druhé třetině to Boleslav rozbalila a hrála výborně, byli jsme v defenzivě, Boleslav dala góly na 3:0. Pak nás i přehrávali, nicméně musím kluky pochválit, že to nezabalili a ještě jsme z toho udělali zápas. Nakonec jsme snížili na rozdíl gólu. Dostali jsme se i do power play, ještě jsme tam měli střelu, škoda. Na druhou stranu jsme z těch dvou zápasů nemuseli mít nic, ve čtvrtek se nám to podařilo nakonec srovnat a uhrát druhý bod. A v tomto zápase, říkám, proti velké kvalitě jsme, myslím, obstáli. Musím kluky pochválit za bojovnost za oba zápasy a budeme pracovat, abychom se nadále zlepšovali jako jedinci i celý tým. Myslím si, že máme na čem stavět a věřím, že na to navážeme v domácím utkání. Musím Boleslavi pogratulovat, protože má v našich poměrech na juniorskou extraligu velmi dobrý tým.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.