BK MLADA BOLESLAV
14. 10. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři v Ostravě padli. Na vyrovnávací gól Malínka odpověděli domácí takřka okamžitě

12., pátek 14. 10. 2022
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
M l. B o l. – Slezské toulky začaly pro Bruslaře zápasem na ledě Vítkovic. Tabulkové sousedy dělil před pátečním zápasem jeden bod, avšak bodová ztráta mladoboleslavských juniorů během večera narostla. Dvoubrankový náskok Ridery smazal v 50. minutě Malínek, jenže domácí hráči dokázali po vhazování vyrazit do útoku, který přesně zakončil Kotásek. Po neúspěšné snaze o další srovnání kroku se soupeřem přišlo definitivní rozhodnutí do prázdné branky z hole Přibyla. Středočeši tedy nebrali ani bod, což mohou napravit hned zítra, kdy se představí na ledě Třince. Utkání začíná ve 12:00
Vítkovice: Bartošák (Irgl) – Bialy, Puchala, Fibigr, Kalandra, Chaloupka, Bystroň (A), Smolka – Kubík, Tobola, Přibyl, Macias, Milata, Pavelec, Glas, Krejsa (C), Slusarczyk, Štiak, Kotásek (A), Vehovský
Ml. Boleslav: Stuchlík (Hora) – Křepelka (C), Sypecký, Rajgl (A), Němec, Vochvest, Hrouda, Moravec – Vítek, Moyseyev, Vyroubal, Gardoň, Hruška, Polák, Vlasák, Zvagulis, Hradec (A), Leden, Malínek, Lisler
Branky a nahrávky: 4. Krejsa, 11. Macias (Kotásek), 50. Kotásek (Krejsa), 59. Přibyl (Kotásek) – 16. Polák (Vlasák, Křepelka), 50. Malínek (Hrouda). Rozhodčí: Mrkva, Vaněk – Lederer, Tvrdý. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 92. Střely na branku: 44:27. Průběh utkání: 2:0,2:2,4:2.

Komentář

Souboj tabulkových sousedů přinesl rychlý gól domácí Ridery. Už v čase 3:45 zvedali Vítkovičtí ruce nad hlavu poté, co se trefil Josef Krejsa. Útočník s číslem 25 vybojoval kotouč u mantinelu a protlačil se až k zakončení, které ještě Stuchlík zastavil. Na následnou dorážku už byla jednička Bruslařů krátká – 1:0. Bruslaři mohli vyrovnat při přesilovce, když Bartošákovi vypadl kotouč po střele Marka Vlasáka, jenže nikdo z hostů se k dorážce nedostal. V 10. minutě putoval na trestnou lavici Gardoň a Vítkovice nedisciplinovanost Středočechů potrestaly. Po ostřelování Stuchlíkovy klece uspěl dobře mířenou ranou polský útočník Krzysztof Tomasz Macias, který už má na svém kontě i jednu extraligovou branku. Hosté z Mladé Boleslavi dokázali snížit a byl to opět hráč s extraligovou trefou - Vojtěch Polák. Ten si po přihrávce Marka Vlasáka položil gólmana Bartošáka a zakončil střelou k tyči. Další šance na góly už nepřišly, takže domácí odcházeli do kabin šťastnější.

Honbu Bruslařů za vyrovnáním hatilo velké množství vyloučení. V čase 29:51 byli blízko k vyrovnání Zvagulis s Hradcem, kteří se na brankovišti snažili dorážet, jenže Bartošák odolal. Na přelomu 31. a 32. minuty nabídli boleslavští hráči domácímu týmu téměř 90 sekund přesilovky 5 na 3. Stuchlík, jenž byl autorem jednoho z uvedených faulů, se dokázal vykoupit, když vyrazil střelu agilního Maciase. Následně kryl i střelu Krejsy z pravého kruhu. Podobně se na druhé straně dařilo Bartošákovi, jenž ve zbytku druhé periody zavřel svou branku a skóre už se tak nezměnilo.

Na startu třetího dějství Stuchlík kontroloval střely Bialeho a Slusarczyka, Bruslaři pak přečkali dvě minuty v oslabení po faulu Vochvesta a poté vyrovnali. V čase 49:31 se o to postaral Vojtěch Malínek, jenž rozvlnil síť po přihrávce Hroudy. Zdálo se, že přítomní diváci shlédnou souboj o vítězství do posledních vteřin, jenže domácí družina se inkasovanou brankou nenechala rozhodit. Už za 22 sekund totiž Vítkovice opět vedly. Po přihrávce Krejsy dal rozdílovou trefu Alex Kotásek - 3:2. Středočeši se oklepali a dokázali s Riderou opět srovnat krok, na skóre se to však neprojevilo. V 58. minutě si Bruslaři po zámku v útočném pásmu vzali oddechový čas, po kterém Stuchlík zůstal na střídačce. Hosté se přesto vyrovnání nedočkali, navíc v čase 58:11 potvrdil výhru Ridery Matěj Přibyl, jenž trefil odkrytou klec.


Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.