BK MLADA BOLESLAV
28. 10. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři vezou z Liberce bod, rozhodly nájezdy

16., pátek 28. 10. 2022
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
M l. B o l. – Mladoboleslavská juniorka první letošní derby prohrála a v Liberci to dlouho vypadalo na podobný scénář. Dlouhé vzdorování domácích, jenž svými zákroky podpořil v prvním zápase nepřekonaný Král, však skončilo ve třetí třetině. Góly Hradce a Křepelky znamenaly vyrovnání na 2:2 a zápas se musel prodlužovat. Rozhodlo se až v samostatných nájezdech, ve kterých byl úspěšný jen domácí Fiala. Mladoboleslavští sice neuspěli ani v druhém derby, tentokrát však uzmuli alespoň bod.
Liberec: Král (Hambálek) – Culek, Hladík (A), Ehrenberger, Koštoval (A), Meisel, Várady, Patzelt – Hois, Brouček, Janata, Jansa, Przybyla, Fiala, Jenčovský (C), Vodlan (A), Pérez, Kříž, Bačkovský
Ml. Boleslav: Hora (Stuchlík) – Křepelka (C), Sypecký, Rajgl, Němec, Vochvest, Hrouda, Moravec (A) – Zvagulis, Gardoň, Leden, Malínek, Polák, Moyseyev, Vlasák, Hruška, Vimmer, Šachl, Hradec (A), Vyroubal
Branky a nahrávky: 29. Pérez, 36. Brouček (Jenčovský), rozh. náj. Fiala – 44. Hradec (Křepelka), 54. Křepelka (Gardoň, Leden). Rozhodčí: Jaroš, Micka – Kájínek, Maštalíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 76. Střely na branku: 32:38. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Komentář

První střelu statistici napočítali ve 3. minutě, kdy Krále poprvé prověřil boleslavský Křepelka. Brankář, který si letos zachytal za liberecký A-tým či prvoligové Litoměřice, však brzký gól ve své síti nepřipustil. Stejně tak učinil boleslavský Hora, jenž úspěšně zastavil ránu Patzelta a o několik minut později kryl i střelu Hladíka s následnou dorážkou. Opatrný průběh první periody narušil ještě pokus Jenčovského, i ten však skončil u připraveného Hory. Bezbrankový stav platil i po nebezpečné dorážce Šachla, kterou dokázal zastavit gólman Král. Podobně se mu vedlo i proti Malínkovi, který v 17. minutě ukořistil puk po špatné rozehrávce domácího obránce. Opatrné první dějství nejenže nepřineslo žádné vyloučení, ale především ani žádnou branku.

Na startu druhé dvacetiminutovky ujel Bruslařům dobře známý Brouček, Horův beton byl však na správném místě. Následovaly střely Ledna, Gardoně a Moravce, které shodně skončily v moci domácího brankáře Krále. Liberečtí poté nevyužili nabídnutou početní převahu, ale ve vlastním oslabení se jim dařilo o poznání lépe, když po chybě Bruslařů na modré čáře ujel Jaromír Pérez. Útočník domácích zakončil únik forhendovou kličkou, po které poprvé překonal boleslavského Horu. Mladoboleslavští byli i po inkasované brance aktivnější, ale znovu to byli domácí, kteří rozvlnili síť. Akce Gardoně s Vyroubalem ještě branku nepřinesla, zatímco následný protiútok zakončený Dominikem Broučkem už ano. Stav 2:0 poté vydržel na světelné tabuli až do druhé sirény.

V prvních minutách třetí části Hora zlikvidoval střelu Meisela od modré, Křepelka si připsal úspěšný blok proti ráně Jenčovského z levého kruhu a poté přišlo snížení stavu. V čase 43:19 z pravého kruhu přesně pálil Vojtěch Hradec, jenž připravil Krále o jeho neprůstřelnost. Druhou inkasovanou branku Král odvracel proti Zvagulisovi, Křepelkovi a Gardoňovi, ve všech případech však předvedl úspěšné zákroky. V 52. minutě Křepelka vybojoval faul libereckého Patzelta a Bruslařům se naskytla šance na vyrovnání. Gardoňovu střelu z pravého kruhu ještě zastavila tyč, rána Karla Křepelky z levého kruhu si však cestu do branky našla – 2:2. Obrat mohl dovršit Polák, jehož šanci z bezprostřední blízkosti branky zastavil Král. Ani Hora se ve zbývajícím čase nenudil, předvedl však několik dobrých zákroků, které přispěly k dělbě bodů.

Prodloužení přineslo jen zakončení Gardoně, který byl následně tvrdě dohrán. Po chvíli se však zvedl a ztěžka odjel na střídačku. Na druhé straně pálil jen domácí Brouček, ani on však nerozhodný stav nezměnil, na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

Za Bruslaře postupně vyrazili na zteč Polák, Vimmer, Leden, Křepelka a Zvagulis, ani jeden z nich však neproměnil. Utkání tak rozsekl liberecký Samuel Fiala, jenž překonal Horu ve druhé sérii.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo: Bylo to těžké a vyrovnané utkání. Oba týmy měly šanci utkání zvrátit na svoji stranu a my jsme rádi, že se ten druhý bod povedlo urvat nám.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.