BK MLADA BOLESLAV
29. 11. 2022 | Tomáš Taybner

Junioři zvládli zápas s Brnem, rozhodl Lisler

18., úterý 29. 11. 2022
Ml. Boleslav - Kometa Brno MBL - KOM
M l. B o l. – Mladoboleslavská juniorka nastoupila v úterý k dohrávce 20. kola DHL extraligy juniorů v pozici prvního týmu tabulky. Úvod vyšel lépe Kometě, která se dostala do vedení už ve 4. minutě, ale Bruslaři si stejně jako v Pardubicích dokázali poradit a došli si pro tři body. Ještě před polovinou základní hrací doby vyrovnal Hradec, ve třetí části pak Lisler přidal vítěznou trefu. Bruslaři mají tedy na čele tabulky náskok 4 bodů, který budou moci navýšit v pátek, kdy na svém ledě hostí druhé Vítkovice. Zápas začíná v 18:00.
Ml. Boleslav: Hora (Forst) – Vochvest, Sypecký, Vlasák A., Němec Š., Hrouda, Hlinský, Moravec (C) – Hruška, Gardoň, Šachl, Malínek, Půček (A), Lisler, Vlasák M., Polák, Vimmer, Zvagulis, Hradec (A), Vyroubal
Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Svoboda, Bůžek, Němec F. (A), Eich, Ulbricht, Kuswito, Řehák (C) – Horváth, Bělohlav, Nesvadba, Masař, Zembol, Harmim (A), Rakus, Boltvan, Horký, Šantora, Cakl, Linka
Branky a nahrávky: 28. Hradec (Polák, Vlasák M.), 46. Lisler (Vlasák M., Zvagulis) – 4. Bělohlav (Rakus). Rozhodčí: Jechoutek, Glanc – Horažďovský, Maňák. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 71. Střely na branku: 39:18. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Komentář

Kometa přijela do Mladé Boleslavi posilněná vítězstvím na ledě Sparty. Stejně jako v Praze se modrobílí ujali vedení poté, co přestáli úvodní aktivitu domácího týmu. První šanci Zembola, jenž dostal puk do ideální pozice ve slotu, ještě skvělým zákrokem pokryl Hora. Pak to ale přišlo. Gólovou akci ve středním pásmu nastartoval Rakus, který rozjel Matěje Bělohlava. Útočník Komety s pukem dojel až na levý kruh, odkud přes bránícího obránce vyslal přesnou bekhendovou střelu a ta skončila v pravém horním rohu domácí klece. Na druhé straně se v dobré šanci ocitl Marek Vlasák, jenž ze slotu stejnou stranou hole, tedy bekhendem, trefil Kavanův beton. V čase 10:01 ujeli hosté do přečíslení dvou proti jednomu. Hrouda se snažil pokrýt přihrávku na Nesvadbu, který se přesto k puku dostal a zakončil. Díky dalšímu důležitému zákroku Hory se však skóre neměnilo. V přesilovce Bruslařů se do dobré šance dostal Malínek, jenže jeho střelu ze slotu zlikvidoval Kavan.

Na startu druhé periody ujel do úniku domácí kanonýr Polák. Nejlepší střelec Bruslařů zakončoval k pravé tyči, kam Kavan reflexivně vykopl svůj beton. Ve 27. minutě Hruška zpoza branky hledal volného Šachla, jenže mu do přihrávky sáhl brankář Kavan a puk tak na určené místo nedoputoval. Středočechy to však dlouho nemrzelo, protože se jim už za dalších 27 sekund podařilo vyrovnat. Marek Vlasák zastavil ve středním pásmu puk, ten se odrazil za modrou čáru, kde si ho přebral Polák. Vyhlášený střelec dovezl puk k pravé tyči, odkud naservíroval přesnou přihrávku do jízdy pro Vojtěcha Hradce a ten nezaváhal - 1:1. Pár minut před koncem prostředního dějství pálil Půček a Kavan si svým zákrokem proti tvrdé ráně z levého kruhu nebyl jistý, proto jeden z hostů odpálil puk na icing.

Kometa mohla odskočit do vedení hned v úvodních okamžicích třetí dvacetiminutovky. Střelu Cakla však nepustil na branku jeden z domácích beků, další pokus z hole Masaře pak orazítkoval tyč. Po vhazování, které následovalo po zakázaném uvolnění, fauloval hostující Horký a Bruslaři nabídnutou početní převahu zužitkovali. Celá akce trvala 8 sekund, během kterých domácí vyhráli buly a kotouč putoval po ose Zvagulis, Marek Vlasák až se dostal k Oskaru Lislerovi. Jeho střelu z pravého kruhu nedokázal Kavan zastavit a Bruslaři se dostali do vedení. To celkem s přehledem kontrolovali až do posledních minut, ve kterých přečkali oslabení po vyloučení Malínka. Závěrečný tlak Komety poté otupilo špatné střídaní hostujícího týmu, který hrál několik vteřin v šesti, za což byl potrestán dvouminutovým trestem a k ohrožení Horovy branky už tak nedošlo.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler: Do zápasu jsme vstoupili dobře, paradoxně jsme z našeho tlaku dostali od soupeře gól. Šance jsme v první třetině měli, ale neproměnili jsme je. Jak už je u nás zvykem, na gól se hrozně nadřeme. Na druhou stranu nás v první třetině podržel gólman, Brno mělo dvě tutovky, které neproměnili. Po horší první třetině jsme od té druhé už byli lepší a k vítězství jsme si potom došli. Musím kluky pochválit hlavně za ten konec, který jsme už takovým dospělým hokejem zvládli a máme tři body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.