BK MLADA BOLESLAV
20. 8. 2022 | Karel Schamberger, Daniel Schubert

Zajímavé přípravné utkání proti Liberci juniorka zlomila v závěrečné periodě

prip.6, sobota 20. 8. 2022
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
V závěru přípravy se juniorka na domácím ledě představila proti Tygrům z Liberce v atraktivním utkání, které nabídlo několik zajímavých gólových akcí. Na začátku měla navrch domácí Boleslav, ale v druhé periodě se hra vyrovnala na 2:2. Ve třetí třetině znovu udeřili domácí a překlopili vítězství v poněkud vypjatém závěru na svou stranu. Boleslavští tak vyhráli další domácí zápas v přípravě.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Forst) – Křepelka, Vlasák A., Jasečko, Němec, Rajgl, Sypecký – Leden, Polák, Václavík, Brouček, Vyroubal, Vlasák M., Malínek, Gardoň, Moyseyev, Šachl, Vítek, Hradec
Liberec: Hambálek (Krátký) – Hladík, Patzelt, Koštoval, Duschka, Meisel, Rybář, Perez Diego – Lysoněk, Jenčovský, Przybila, Jansa, Hois, Janata, Bačkovský, Fiala, Perez Jaromír, Hrabčák, Kofroň, Vološín
Branky a nahrávky: 4. Křepelka (Polák), 18. Brouček, 43. Rajgl (Vlasák M., Malínek), 49. Vyroubal (Polák, Křepelka) – 25. Jenčovsky (Meisel), 39. Fiala (Perez Jaromír, Koštoval). Rozhodčí: Maxa – Jecelín, Karli. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Komentář

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a k vidění byl atraktivní hokej nahoru dolů. Skóre otevřeli jako první domácí Bruslaři, když Karel Křepelka ve čtvrté minutě prostřelil hostujícího brankáře. Hosté se snažili rychle odpovědět, avšak tato snaha vyústila pouze ve dvouminutové vyloučení za podrážení. Výhodu však domácí tým nevyužil a hra tak mohla pokračovat v dosavadním tempu s šancemi na obou stranách. S postupem času bylo patrné, že oba týmy přitvrdily v osobních soubojích. Za zmínku stojí tvrdý hit, který ve středním pásmu inkasoval domácí Vítek. Po úniku Dominika Broučka se na začátku 18. minuty radovali ze vstřeleného gólu znovu domácí. Závěr první třetiny přinesl ještě vyloučení na straně Bruslařů, ale stav se do přestávky už nezměnil.

Po změně stran pokračovala přesilovka Tygrů, kteří se neúspěšně snažili dostat boleslavský výběr pod tlak. Přesto se však ve 24. minutě povedlo libereckému Mikuláši Jenčovskému po protiútoku překonat domácího brankáře a oživil tak šance svého týmu na srovnání skóre. Po gólu Libereckých se hra trošku vyrovnala, ale na atraktivnosti utkání to neubralo, ba naopak. Střely jsme viděli na obou stranách, ale gólmani je většinou nepouštěli za svá záda. V momentě, kdy dostali Bruslaři šanci před závěrečnou sirénou v početní převaze, faulovali po asi půlminutě v útočném pásmu také a hrálo se tak čtyři na čtyři. Liberec měl po návratu svého hráče na led dost času, který mu stačil na přetavení přesilovky na gól, když asi minutu před koncem úspěšně pálil Samuel Fiala. Do závěrečné periody se šlo za srovnaného stavu.

Boleslavští přišli na třetí třetinu výborně připravení, když už po dvou minutách na ledě vstřelil pěkný gól Tomáš Rajgl, a Liberec tak musel znovu dotahovat, ostatně jako zatím pokaždé v zápase. Tedy Bruslaři dále pokračovali v tlaku, zatímco očekávaná zlepšená hra Tygrů byla v nedohlednu. Když u mantinelu viděl rozhodčí Maxa krosček hostů a boleslavští junioři dostali nabídku na zlatém podnose v podobě dvouminutové přesilovky, zvládl Tomáš Vyroubal vyrobit branku díky jeho skvěle provedené teči. Libereckým začaly docházet nervy, když se po tvrdém hitu ocitl na ledu Meisel, kterému museli spoluhráči pomoci dostat se na střídačku, zatímco zbývající se pustili do šarvátky, ze které vyplynulo několik vyloučení, ale ve finále z toho byla přesilovka pro Tygry. V ten moment se na ledě dost přitvrdilo a rozhodčí to netolerovali a nadále se vylučovalo. V jedné z přesilovek dal Matěj Gardoň závěrečnou branku utkání. Zápas tak skončil 5:2 v prospěch Bruslařů.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: "Z naší strany byla první třetina dobrá, měli jsme převahu, dali jsme i góly. Druhá třetina nebyla dobrá, Liberec byl lepší, převzal iniciativu, víc se pohyboval a byl rychlejší. Něco jsme si řekli v kabině a ve třetí třetině se kluci vrátili ke stylu, který chceme hrát. Dali jsme tři góly a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, protože jsme byli dvě třetiny lepší."

Jiří Vozák, Bílí Tygři Liberec: "No jednak jsme udělali hrubý chyby, mazali jsme na ty góly, a pak potom jsme se víc věnovali rozhodčím a soupeřovi než hře. Ve druhé třetině jsme hráli hokej, který jsme chtěli hrát, že jsme napadali a kluci hráli dobře. Ve třetí třetině si kluci přestali plnit povinnosti a tím to začalo."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.