BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2022 | Karel Schamberger

Parádní obrat dorostenců proti Budějovicím, hattrickem se blýskl Lisler

1., pátek 16. 9. 2022
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Ve čtvrtek 15. září se opět rozeběhla dorostenecká extraliga a Bruslaři do nové sezóny vstoupili vítězně. Ačkoliv tomu začátek zápasu proti českobudějovickému Motoru vůbec nenasvědčoval, tak nakonec domácí po závěrečné siréně zvedali ruce nad hlavu. Po první periodě Boleslavští prohrávali už 0:2 po dvou gólech Drančáka, ale i tento stav utkání dokázali ve třetí třetině otočit nejen zásluhou Oskara Lislera, který zkompletoval hattrick. Po premiéře na ledě ŠKOENERGO Arény se dorostenci představí také na venkovním kluzišti. Bude to v Táboře, kam Bruslaři vyrazí již tuto sobotu 17. září.
Ml. Boleslav: Císař (od 11. Vystrčil) – Hlinský, Šilhavý, Fišer, Kubíček, Průšek, Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář, Hurt, Kristek, Král, Lev, Konobejl, Vojáček, Lisler
Č. Budějovice: Schacherl – Šíma, Kubík, Fábera, Zevl, Prušák, Gřegořek, Lukáš – Vlna, Hoch, Hečko, Humeník, Šimon, Lukeš, Aulický, Postl, Kinter, Drančák
Branky a nahrávky: 25. Šindelář (Lev), 35. Lisler, 44. Lisler (Král, Vojáček), 52. Vojáček (Král, Konobejl), 59. Hlinský, 60. Lisler – 8. Drančák (Humeník), 11. Drančák (Aulický, Humeník), 31. Aulický. Rozhodčí: Červenka – Kettner, Dědek. Vyloučení: 6:5, navíc Fábera (CEB) 5 min. + trest do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 26:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3.

Komentář

Úhlavní postavou prvního dějství byl jednoznačně hostující forvard Samuel Drančák. Ten se hned v úvodu zápasu nechal vyloučit za hákování, ale následně v 7. minutě odčinil své vyloučení gólem z mezikruží. Budějovice byly v dalších momentech nadále aktivnější a snaha přinesla své ovoce. Náskok Motoru zdvojnásobil opět agilní Samuel Drančák, navíc po téměř identické akci střelou ze stejného místa. Tím v 11. minutě skončil zápas pro domácího brankáře Metoděje Císaře, který se druhým zásahem z hole Samuela Drančáka nechal vyhnat ven z branky. Vystřídal ho Břetislav Vystrčil, jenž se hned zapotil při českobudějovické přesilovce, ale i díky zlepšujícímu se výkonu Bruslařů už první periodu dochytal poklidně a hlavně bez inkasování.

Na startu druhé dvacetiminutovky předvedli domácí hokejisté diametrálně odlišný výkon a svou aktivitou si vysloužili přesilovku, kterou přineslo podrážení od hrdiny první periody Samuela Drančáka. Ačkoliv se Boleslavští v útočném pásmu nedostali k žádné delší a nebezpečnější kombinaci, přesto početní převahy využili. Jakub Lev dostal kotouč do útočné třetiny a přistrčil jej na hokejku Davida Šindeláře. Ten z levé strany okamžitě pálil a díky odrazu od jednoho z budějovických hráčů puk skončil v brance Alberta Schacherla - 1:2. Hostům se nadále nedařilo a nebýt odevzdaného nahození Dominika Postla do středu branky, byl by Břetislav Vystrčil bez práce. Vyrovnat mohl Jan Hurt, jenž si ve středním pásmu zpracoval kotouč ze vzduchu a zmizel obráncům Motoru. Svůj únik však nedovedl ke gólové radosti, což ho o dvě minuty později muselo mrzet ještě více. V 31. minutě se totiž do stejné šance dostal českobudějovický Vojtěch Aulický, který si vedl o něco lépe, když si Břetislava Vystrčila rozhýbal a podél betonu následně zakončil. Středočeši na své aktivitě neubrali a díky akci Oskara Lislera se opět přiblížili na dostřel jedné branky. Forvard Bruslařů si vzal puk ve středním pásmu a projel s ním až před Alberta Schacherla, kterého obalamutil bekhendovým blafákem - 2:3. Ke konci prostředního dějství se pomalu dostal do hry také do té doby nevýrazný Motor. Hosté zahrávali také téměř minutovou přesilovku 5 na 3, jenže Břetislav Vystrčil už měl pro dnešek v brance zavřeno.

Na startu třetí třetiny domácí přečkali zbytek dvojnásobné početní převahy budějovického celku a poté se dočkali vyrovnání. Druhý zářez čtvrtečního večera zapsal Oskar Lisler, jenž přesně mířil od pravého mantinelu - 3:3. Poslední šanci hostů na zvrat měl bezprostředně poté Štěpán Hoch. Jeho samostatný únik však skončil pouze střelou do nastavené lapačky Břetislava Vystrčila. Až na příklep Dominika Postla z pravého kruhu se veškeré dění třetí periody odehrávalo před brankou Alberta Schacherla. V 50. minutě přišel moment, jež rozhodl o osudu úvodního utkání nové sezóny. To když Filip Fábera u mantinelu tvrdě dohrál jednoho z domácích útočníků, za což obdržel pětiminutový trest. Bruslaři nakonec v přesilovce strávili jen 3 minuty, neboť za oplácení odešel na trestnou lavici také Oskar Lisler, jemuž se zákrok českobudějovického beka nezamlouval. Už dvacet vteřin po jeho návratu přišel gól, jenž se nakonec ukázal jako vítězný. Nejprve se mohl radovat Tristan Konobejl, po jeho teči se puk dostal za záda Alberta Schacherla. Slovinský forvard pak nepřesnou dorážkou od levé tyče našel Patrika Krále u tyče pravé. Kapitán Bruslařů pak střílenou přihrávkou našel Matěje Vojáčka, jenž ze slotu uklidil kotouč do branky. V 59. minutě odbila pomyslná pátá, když Adam Martin Hlinský z levé strany obkroužil budějovickou branku a podél pravé tyče zakončil. Díky své rychlosti byl u tyčky rychleji než brankář Albert Schacherl a tak mu ve skórování nic nebránilo. Zaskočení hosté v poslední minutě hráli přesilovku, kterou ještě umocnili odvoláním brankáře. Tím však jen vytvořili prostor pro Oskara Lislera, jenž střelou přes celé hřiště zkompletoval první letošní hattrick. Jeho gól byl třešničkou na dortu obratu, jež domácí družina ve třetí třetině upekla.

Ohlasy trenérů

David Vrbata, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi, že jsme zvládli první zápas za tři body. Ze začátku to nebylo vůbec lehké, když jsme prohrávali o dva góly, ale dokázali jsme se do toho vrátit. Za to klukům obrovské díky. Jsme rádi, že je to za tři body.

Milan Dančišin, Motor České Budějovice: Odehráli jsme dobré utkání. Dvě třetiny jsme vedli, bohužel to ovlivnil pětiminutový trest, kde jsme dostali gól na 4:3 a pak už jsme to nedokázali otočit zpátky. Myslím si, že minimálně bod jsme si zasloužili.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.