BK MLADA BOLESLAV
20. 10. 2022 | Tomáš Taybner

Dorostenci dali Táboru kanára a berou tři body

9., čtvrtek 20. 10. 2022
Ml. Boleslav - Tábor MBL - TAB
M l. B o l. – Bruslaři byli v zápase s Táborem papírovým favoritem, což potvrzovali od úvodních chvil. Už ve 3. minutě otevřel skóre Beran, jehož trefa je v zápise evidována jako vítězná. Druhý gól pak přidal Konobelj, ve zbytku utkání se trefili Hurt, Král a dvakrát Steklý. Hosté nakonec zaměstnali Císaře 11 střelami, které mladoboleslavskému brankářovi nenadělaly větší potíže, takže si dokráčel pro čisté konto. Po vítězství 6:0 čeká v sobotu Bruslaře těžký oříšek - Bílí Tygři z Liberce.
Ml. Boleslav: Císař (Kovář) – Tetiva, Fišer, Šilhavý, Hlinský "A", Kubíček, Průšek, Křivánek – Král "C", Konobelj, Hurt, Kurka, Vojáček, Steklý, Kristek, Beran, Lev, Šindelář
Tábor: Wajtr (Šrámek) – Jaroš, Bačo, Mrázek, Ješ, Šťastný "A", Céza, Kratochvíl – Němeček, Dohnal, Pospíchal, Bouška, Mohyla "A", Hanzák, Hlavín, Vlček "C", Křepelka, Suchan
Branky a nahrávky: 3. Beran (Král), 14. Konobelj (Beran, Kristek), 23. Hurt (Beran, Kurka), 29. Steklý (Král), 38. Král (Konobelj), 43. Steklý (Lev, Šindelář). Rozhodčí: Valda – Kučera, Hnilička. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: 36:11. Průběh utkání: 6:0.

Komentář

Vstup do zápasu vyšel lépe Bruslařům, kteří na několik desítek sekund zavřeli hosty před Wajtrovou brankou a ze své aktivity nakonec vytěžili první gól zápasu. Král se v pravém rohu hřiště zbavil bránících hráčů, vyjel si s kotoučem až na pravý kruh a poté našel volného Vojtěcha Berana. Ten si najel k levé tyči, odkud puk bezpečně uklidil do horní části branky a málokdo v tu chvíli tušil, že jeho trefa z času 2:26 se později ukáže jako vítězná. Na druhé straně krátce poté přišla asi největší šance hostů, kterou měla na svědomí nepřesná rozehrávka Císaře. K puku se za brankou dostal Pospíchal, jenž se snažil protlačit před branku z pravé strany, ale domácí gólman si prostor u pravé tyče pohlídal a svoji chybičku napravil. Táborští poté okusili přesilovku, kterou ještě vylepšilo špatné střídaní domácí družiny. Bruslaři byli i ve třech aktivnější, navíc si svoji aktivitou vynutili faul soupeře a ve hře tří proti čtyřem pak hosty vůbec nepustili do tlaku. Ve 14. minutě herní převaha vyústila ve druhou branku, kterou dal po přečíslení dvou na jednoho Tristan Konobelj. Wajtr se proti jeho zakončení přesouval k levé tyči, čehož mladoboleslavský útočník využil a po pasu Berana uklidil puk do vzniklé mezírky mezi betony táborského brankáře. Ten se i nadále nenudil a o dvě minuty si připsal dvojzákrok proti střele Kubíčka a dorážce Lva.

Na startu prostředního dějství usedl na trestnou lavici Král, ale Bruslaři i přesto kousali. Útočné akce Kristka a Hurta z pravé strany sice branku nepřinesly, ale zvýšená aktivita domácích vyústila ve faul Šťastného. Ten Bruslaři potrestali v čase 22:49, kdy se po dobré práci Kurky a Berana prosadil Jan Hurt. Dvojice mladoboleslavských útočníků vybojovala puk za hostující brankou a útočník s číslem 15 jejich snažení dokončil před brankou, kde se dostal ke střele i následné bekhendové dorážce – 3:0. Tempo poté lehce opadlo, ale přesto padl další gól. Král vyhrál vhazování, bezprostředně poté pak přesně zamířil Vojtěch Steklý. Ve 36. minutě dostali Bruslaři příležitost při přesilovce, kterou využil Patrik Král. Kapitán týmu si od pravého mantinelu vyjel až na pravý kruh a nikým neatakován přesně zakončil k levé tyči. Šestý zářez mohl přidat Hurt, jenž objel branku a od pravé tyčky mířil na bližší růžek Wajtrovy klece. Díky pohotovému zákroku táborského brankáře však ke změně stavu nedošlo.

Hostům se nedařilo ani na startu třetí dvacetiminutovky, což potvrdil další inkasovaný gól. Po krátkém kolotoči domácích z levé strany vypálil Vojtěch Steklý a puk se od Wajtrovy masky odrazil do sítě. Stejný hráč o pár minut později najížděl na Wajtra z levé strany, pokryl si puk před bránícím bekem a zakončil. Mezírku mezi betony brankáře Tábora však nenašel a hattrick mu tedy nebyl dopřán. To, že mu není souzeno zaznamenat třetí přesnou trefu, potvrdila také 51. minuta. Tentokrát si Steklý vyjel s pukem na pravý kruh, odkud ostrou ranou orazítkoval břevno táborské svatyně. Ačkoliv byl zbytek zápasu i nadále v režii Bruslařů, další branka už nepadla a to ani na druhé straně kluziště. Císař si tedy dokráčel pro čisté konto, ke kterému nakonec potřeboval jen 11 zákroků.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi za vítězství, tři body i udrženou nulu. Využili jsme i dvě přesilovky, navíc jsme ten zápas kontrovali téměř po celou dobu. Čeká nás teď v sobotu derby s Libercem, na které už se připravujeme.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.