BK MLADA BOLESLAV
22. 10. 2022 | Tomáš Taybner

Dorostenci uspěli v derby, k výhře je dovedl tříbodový Lisler

10., sobota 22. 10. 2022
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
M l. B o l. – Dorostenci posilnění čtvrtečním vítězstvím vyrazili hájit první místo v tabulce na led svých rivalů z Liberce. Tygři před zápasem ztráceli na Bruslaře pouhé dva body, ale _. První třetina vyšla hostům, kteří po brakách Lislera, Kubíčka a Vojáčka vedli 3:1. Ve druhé periodě sice snížil Hájek, ale Hurt s Lislerem vrátili výhodu na stranu svého týmu. Za zmínku stojí, že všechny branky v úvodních 40 minutách padly při hře v nerovnovážném počtu. Ve třetí části ještě oba celky přidaly po jednom gólu, ale na výsledku zápasu už to nic nezměnilo. Bruslaři tak uspěli i v druhém derby letošní sezóny.
Liberec: Bogač (Pech) – Průšek P. "A", Macháček "C", Král A., Jarabko, Seidl, Pilíšek, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Šťástka – Kratochvíl, Prokůpek, Maxin – Bajer, Hájek, Kučera, Hrouda
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Hlinský "A", Šilhavý, Fišer, Kubíček, Průšek J., Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář, Hurt, Kristek, Král P. "C", Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler.
Branky a nahrávky: 4. Maxin (Prokůpek), 30. Hájek (Kučera), 58. Bajer (Macháček) – 3. Lisler (TS), 9. Kubíček (Šindelář), 13. Vojáček (Kristek), 32. Hurt (Kubíček, Lisler), 38. Lisler (P.Král, Hlinský), 56. Kurka (Král). Rozhodčí: Mareš – Toman, Serbus. Vyloučení: 7:8, navíc Průšek (MBL), Křivánek (MBL). Maxin (LIB), Pekař (LIB) všichni 5 min. + OK za bitku Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 133. Střely na branku: 22:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6.

Komentář

Už před utkáním se dalo očekávat vysoké nasazení obou celků, a to se už od úvodních okamžiků potvrzovalo. Po úvodních pokusech domácích a hostujících hráčů dostali Liberečtí příležitost otevřít skóre v přesilovce po faulu Hlinského, ale se stal přesný opak. Tygři si nepohlídali Lislera, jenž vyrazil do úniku a ve vyložené šanci byl zahákován Pavlem Průškem. Risk se zatažením za záchrannou brzdu však domácím nevyšel, protože Oskar Lisler nařízené trestné střílení proměnil přesnou střelou, kterou otřel o tyč. Tygři se nepoložili a už za půl minuty bylo vyrovnáno a přesilovka přeci jen využita, když se prosadil na brankovišti důrazný Imrich Maxin. V 7. minutě byl odešel za katr Pilíšek a Liberečtí se dostali pod tlak. Lisler nabídl puk na teč pro Hurta, který ještě Bogače nepřekonal. To se povedlo až v čase 8:11 během přesilovky Bruslařů, když od modré přesně pálil Richard Kubíček. Rána boleslavského beka byla dobře zacloněná a po odrazu od břevna nakonec skončila v síti. Domácí chtěli vyrovnat a blízko k tomu byl Hrouda, ale na Vystrčila ani nadvakrát nevyzrál. Ve 13. minutě se při hře ve čtyřech po Kristkově přihrávce z rohu trefil Matěj Vojáček, jenž dostal dostatek prostoru v předbrankovém prostoru a Bruslaři vedli 3:1. Snížit mohl Šťástka, jehož střela z levého kruhu však skončila na tyčce Vystrčilovy klece.

Bruslaři v úvodu prostředního dějství přečkali přesilovku Liberce a pak mohli přidat čtvrtý přesný zásah. Ke střele z první se po pasu Lva dostal Konobelj, avšak Bogač se vytáhl úspěšným zákrokem. Chvíli na to byl však Lev vyloučen a Tygři nabídnutou početní převahu přetavili v gól. Přesně v čase 30:00 vystřelil z pravého kruhu jedovku Matěj Hájek a kotouč skončil v síti. Na trestnou poté odešel Macháček a Bruslaři oplatili stejnou mincí. Kubíček přihrál na levý kruh Janu Hurtovi, jenž puk potáhl a poté se trefil do Bogačova teploměru. Další změnu stavu pak odvrátil pozorný Vystrčil, který zastavil zakončení Prokůpka z bezprostřední blízkosti. Hra se poté na několik minut uklidnila, ale ve 38. minutě Tygři znovu pykali za svou nedisciplinovanost. Z početní převahy Bruslařů, kterou zavinil hrubostí Pilíšek, uběhlo jen 18 sekund, když se z vrcholku levého kruhu trefil Oskar Lisler. Stav 2:5 v neprospěch Liberce pak svítil na světelné tabuli i během přestávky.

Liberečtí se z častých vyloučení nepoučili, když na hanbu už 41 sekund po startu třetí dvacetiminutovky zamířil Macháček, ale pro tentokrát potrestáni nebyli. Poté sami vyrazili do útoku, ten však brankou neskončil, protože Vystrčil si Maxinovu střelu pohlídal. Po hluché pasáži se hra opět nastartovala po hromadné šarvátce ve středním pásmu, ve které byli nejaktivnější Maxin a hostující Průšek, pro oba kohouty pak zápas skončil. Bruslaři poté přežili dvojici libereckých přesilovek, přičemž se v jedné z nich dostali do přečíslení. Po pasu Lislera jej zakončoval Král, ale Bogač rychlým přesunem a následným zákrokem udržel šance svého týmu na bodový zisk. Ty se pak definitivně rozplynuly v čase 55:13, když se po buly trefil Adam Kurka, jehož střela do víka znamenala čtyřbrankové vedení pro Bruslaře. Sedmou trefu mohl přidat Beran, ale Bogač jeho samostatný únik zvládl zastavit. Na druhé straně pak přišlo snížení z hole Matěje Bajera. Jenže to bylo od domácích všechno a Bruslaři si tak dokráčeli pro tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek: Nezbývá nám, než Mladé Boleslavi pogratulovat k vítězství. V první třetině jsme neměli pohyb a hráli jsme bázlivě. Pak jsme to trošku vyrovnali, jenže jsme dnes udělali spoustu zbytečných faulů, které soupeř dokonale využil. Přestože jsme se na boleslavské početní výhody připravovali i na videu, ubránit se nám je nepodařilo, což rozhodlo.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.