BK MLADA BOLESLAV
27. 10. 2022 | Tomáš Taybner

Dorost přehrál Hradec Králové a upevnil své vedení ve skupině Střed

11., čtvrtek 27. 10. 2022
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Středočeši na svém ledě přivítali jediný tým, proti kterému v dosavadním průběhu soutěže nebodoval. Hradecký Mountfield přijel do Mladé Boleslavi pozitivně naladěný, protože se díky výhře Bruslařů v derby Libercem posunul na druhé místo tabulky. Aktivní začátek hostů gól nepřinesl, do vedení se tak díky brance Šindeláře dostali domácí. Jejich vedení později navýšil Král, ve třetí třetině se trefil Hurt a skóre ve 46. minutě završil Lev. V brance Bruslařů se opět zaskvěl Vystrčil, jenž zastavil všech 21 střel Hradce a zapsal si do statistik čisté konto s pořadovým číslem 4. Náskok Bruslařů na 1. místě skupiny Střed tak narostl na 5 bodů, hosté díky skóre zůstávají na 2. pozici.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Hlinský "A", Šilhavý, Fišer, Kubíček, Průšek, Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář, Hurt, Kristek, Král "C", Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler
Hr. Králové: Petřík (Meišner) – Mráz "A", Samek "A", Burda, Janeček, Černý, Aschenbrenner J. – Forejtek, Pavlík, Hendrych, Voděracký, Aschenbrenner V., Jón "C", Vítek, Bolehovský, Páleník
Branky a nahrávky: 8. Šindelář (Lev), 9. Král (Vojáček), 44. Hurt (Král, Hlinský), 46. Lev (Hlinský). Rozhodčí: Hacaperka – Kettner, Kubas. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 20:21. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Východočeši se v prvním vzájemném utkání prosadili během první třetiny, což chtěli ve čtvrtek večer zopakovat na ledě ŠKOENERGO Arény. Už v čase 0:33 se od pravého mantinelu odvážně dral do zakončení Pavlík. Útočník Hradce se protáhl kolem bližší tyčky a z hranice brankoviště zakončil, ale Vystrčila překonat nezvládl. Dobrou akci pak předvedl Konobelj, který dobruslil vyhozený puk, objel branku a pak přihrával na zadní tyčku. Prostor u pravé tyče hradecké branky však nikdo z Bruslařů nezavíral, takže hezká akce gólem skončit nemohla. V 8. minutě uzmul puk po vhazování domácí Lev a přihrál jej na hůl Davida Šindeláře. Ten si s kotoučem najel na vrcholek pravého kruhu a vypálil nechytatelnou střelu, jež se otřela o břevno a zapadla do sítě. Aktivní Bruslaři se po buly opět nastěhovali před Petříka, po téměř minutovém zámku je ale z pásma vyhnal Vojáček. Domácí útočník však ze středního pásma vrátil puk za modrou čáru a k němu se jako první dostal kapitán Patrik Král. Nejproduktivnější hráč Bruslařů nabídnutou šanci využil, když překonal vyjetého Petříka po dlouhé kličce. Bruslaři poté ještě nevyužili početní převahu po faulu Bolehovského, do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Na sklonku první periody fauloval Král, Hradečtí si tak druhou část přesilovky přenesli na start druhého dějství. V čase 21:30 jim však ujel domácí Hurt, proti kterému si opět Petřík značně povyjel z branky. Tentokrát se mu to však povedlo, protože si najíždějícího Hurta dobře najel a poté pokryl prostor u levé tyčky. Mountfield pak nevyužil další nabídnutou přesilovku po prohřešku Křivánka. Ve 33. minutě Petříka překvapila střela Steklého ze středního pásma, po které hradeckému brankáři vypadl puk a situaci za něj musel řešit jeden z hostujících beků, jenž kotouč poslal do rohu kluziště. Dobrou akci Bruslařů pak ze slotu zakončoval Lisler, ale ani jeho pokus na Petříka nestačil. Ve druhé třetině bylo k vidění dohromady 12 střel, ani jedna z nich však ke gólu nevedla.

V čase 42:59 putoval na trestnou lavici Mráz, ale za 7 vteřin se mohl vrátit zpět. Hlinský se chopil puku po vyhraném vhazování, přihrál Královi a ten nastřelil puk do prostoru před brankou. Tam stál připravený Jan Hurt, který do jeho nahození vložil hůl a poslal puk mimo dosah Petříka – 3:0. Stejně jako v první třetině i tentokrát domácí tým na vstřelený gól reagoval další aktivitou, která přinesla další úspěšnou trefu. Postaral se o ni Jakub Lev, přičemž Petřík tentokrát opět zůstal jen v roli diváka. Střela obránce Hlinského od modré se totiž odrazila od zad mladoboleslavského útočníka, na což Petřík mohl jen těžko reagovat. Ve 49. minutě pak předvedl dobrý zákrok, když se včas přesunul ke své pravé tyči proti zakončujícímu Šindelářovi, následně si pohlídal i akci Lislera levé strany. Hradečtí byli gólu nejblíž v čase 54:10, kdy Vystrčilovi vypadla střela Vítka, ale Křivánek na poslední chvíli odklidil puk do bezpečí. K dalším šancím se už hosté nedostali vlivem dvou vyloučení, která jejich vzdor definitivně otupila a bylo rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

David Vrbata: Jsme rádi za tři body. Kromě začátku, kdy na nás během prvních pěti minut Hradec vletěl, jsme byli lepším týmem. Napadaly nám tam v první třetině dva góly, pak už jsme si to hlídali, což podpořil i Břéťa Vystrčil v brance, který má další nulu.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.