BK MLADA BOLESLAV
17. 9. 2022 Lukáš Chuchválek

Premiéra na domácím ledě se B týmu povedla a porazil Hvězdu Praha

2., sobota 17. 9. 2022
Ml. Boleslav - Hvězda Praha MBL - HVP
M l. B o l. – Po prvním kole, v němž sehrál B-tým náročný zápas s béčkem Kolína, z kterého si vezli bod, následoval na domácím ledě další náročný zápas, tentokrát proti málo známému soupeři. A ten se ukázal být dosti houževnatým a v Boleslavi nejprve vedl. Bruslaři však díky skvělému výkonu dokázali přebrat otěže a postupně otočili skóre. Utkání bylo náročné, hodně bruslivé a domácí brankář vychytal spoustu skvělých šancí soupeře, jenž se do skoro poslední chvíle nevzdával.
Ml. Boleslav: Zeithaml – Michal, Zvolenský, Bartoš, Kadeřábek, Bílek, Málek – Moucha, Tregl, Christov – Hochman, Rudolph (A), Kerda – Mareš (A), Ficek, Rovný – Vondrlík (C), Čermák
Hvězda Praha: Vokatý – Adam, Herna, Grim, Láska (A), Chládek, Klement – Klepáček, Cvikl, Veselý – Hradil, Klečka (C), Slavík – Velas, Čmejla
Branky a nahrávky: 13. Rovný (Bartoš, Vondrlík), 29. Rovný (Vondrlík, Ficek), 39. Mareš (Tregl, Kadeřábek), 51. Kerda (Ficek, Rudolph) – 9. Láska (Velas), 58. Velas (Čmejla). Rozhodčí: Müller – Stanko, Balák. Vyloučení: 8:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Komentář

Hned na začátku se domácí celek dostal pod tlak a hrálo se převážně v jeho obranném pásmu. Tím spíš, že šli brzy po startu do čtyř. Hvězda, ač předvedla několik střel, se však v této počáteční převaze nedokázala prosadit a Bruslaři se ubránili. I v dalších momentech se spíše bránili a hosté v 9. minutě trestali. Nejprve jeli ve dvou na jednoho na brankáře, což ještě Boleslav dokázala zvládnout ubránit, jenže Pražané udrželi puk na svých holích a brankář Tadeáš Zeithaml již nestačil na střelu z mezikruží, kterou vyslal právě příchozí Michal Láska. Až tento inkasovaný gól nakopl Bruslaře k aktivitě směrem dopředu a následující čtyři minuty skoro nepřetržitě ostřelovali hostující branku, až se nakonec podařilo po vhazování Lukášovi Rovnému rozvlnit jejich síť. Tím se srovnal nejen výsledek, ale i obraz hry, neboť následoval svižný a oku lahodící hokej nahoru-dolů, který přinesl ještě nějaké šance na obou stranách, ale žádnou vyloženou gólovku.

Druhé dějství začalo podobně tím, že Boleslav šla brzy zase do čtyř, ale tím podobnost končí, neboť se tentokrát Hvězdě nepovedlo vytvořit si setrvalý tlak. Iniciativu pak po skončení oslabení převzala Boleslav a vymyslela pár pěkných akcí. A hra začala pozvolna přitvrzovat. A to tak, že i sudí musel být v jeden moment verbálně velmi důrazný. Bruslaři vytrvali v tlaku a to přineslo otočení zápasu opět zásluhou Lukáše Rovného, jenž nejprve neuspěl z mezikruží, ale pak dostal druhou možnost, při níž na několikrát v závaru před brankovištěm došťouchal puk za brankovou čáru. Hosté chtěli hned srovnat, avšak pouze nastřelili tyčku. V následující situaci neměl boleslavský brankář situaci pod kontrolou a puk se kutálel po brankové čáře, ale nepřešel ji. Ač se soupeř už radoval z gólu, sudí vše dobře viděl a branku nemohl uznat. O dvě minuty později mohl Velas srovnat, když si to rozdal zblízka jen proti gólmanovi, kterého lehce překonal, ale opět jen do tyče. Bruslaři čelili dalšímu tlaku, který ustáli a sami udeřili při přesilové hře, když se trefil Michal Mareš. Na závěr měla přesilovku ještě Hvězda, ale tu nevyužila.

Ani její zbytek ve třetí třetině. Po skončení oslabení mohl potrestat obrovskou hrubku v rozehrávce Hvězd Petr Zvolenský, ale jeho dělovou ránu z mezikruží Vokatý skvěle zlikvidoval lapačkou. Následoval protiútok Hvězdy a další boleslavské vyloučení. Během tohoto oslabení to začalo na ledě vřít. Po jednom závaru před Zeithamlem, jenž zlikvidoval Čmejlův pokus, se strhla bitka a ven šli dva hráči Boleslavi plus jeden Hvězdy. Hosté si zahráli přesilovku pět na tři a na trestné se o chvíli později už nacházeli celkem čtyři Boleslavani. Avšak Hvězda tuto možnost zahodila a Bruslaři uhájili v tomto nerovném počtu hráčů na ledě své vedení. V 51. minutě přidal pojistku v podobě čtvrtého gólu Dušan Kerda, jenž v bezvýchodném postavení zkusil zamířit na bránu od levého kruhu z otočky naslepo a černá touš proletěla až do sítě. Od soupeře bylo sympatické, že to za tohoto stavu nevzdávali a ještě stačili několikrát silně ohrozit branku domácích. Jenže v rozhodující momenty, jako by se báli jednotliví hráči na sebe vzít tu zodpovědnost, a tak míjeli poloprázdnou bránu a tak podobně. Snížení se dvě a půl minuty před koncem přece dočkali díky Benjaminu Velasovi, jenž dostal skvělou přihrávku na pravý kruh v momentě, kdy Zeithaml spíše čekal u druhé tyčky od Čmejly střelu, a tak zamířil do prázdné brány. Pak už se zápas mohl dohrát.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar (BK Mladá Boleslav): Nevěděli jsme, co od Hvězdy můžeme čekat. Je to mladý soupeř s mladými hráči, kteří makali, ale my jsme odvedli dobrý výkon. Už v druhém zápase jsme zopakovali dobrý výkon a máme zasloužené body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.