BK MLADA BOLESLAV
2. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Junioři započali rok 2023 porážkou, Karlovarští rozhodli ve druhé třetině

32., pondělí 2. 1. 2023
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – K prvnímu zápasu roku 2023 dorazila do ŠKOENERGO Arény Energie Karlovy Vary. Hosté byli před zápasem v tabulce na druhé pozici s dvoubodovým náskokem právě na Bruslaře. První gól utkání přišel ve 24. minutě, kdy po odrazu od Němcovy brusle skončil touš v síti. Bruslaři pak ve druhé periodě inkasovali ještě dvě branky, na startu třetího dějství navíc ještě skóroval Váňa. Domácí se sice zmohli na snížení z hole Vyroubala, ale další drama již Energetici nepřipustili a dokráčeli si pro tři body. Bruslaři budou o další body bojovat hned zítra, kdy hostí Litvínov.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Hora) – Vlasák A., Rajgl "A", Sypecký, Vochvest, Němec, Hrouda, Hlinský, Moravec "C" – Moyseyev, Polák, Vyroubal, Zvagulis, Půček, Gardoň, Hruška, Vlasák M., Vítek, Vimmer, Král
K. Vary: Dybal (Ebenstreit) – Vogel, Kočí, Smýkal, Krajčík "A", Bulka, Dorot "A", Beran, Anton – Babeliak, Šmajda, Kusak, Adámek, Šlechta, Botoš "C", Skuhravý, Váňa, Varvařovský, Handl, Pastor
Branky a nahrávky: 48. Vyroubal (Hruška, Sypecký) – 24. Botoš (Babeliak, Bulka), 26. Babeliak (Krajčík, Botoš), 39. Pastor (Babeliak), 41. Váňa (Handl, Kočí). Rozhodčí: Bejček, Valda – Maňák, Hlinka. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 27:22. Průběh utkání: 0:4,1:4.

Komentář

Oba celky do utkání vstoupily aktivně a tempo hry bylo od začátku zápasu velmi vysoké, ale chyběla větší i přesnost. Dobrou šanci měl v 7. minutě Marek Vlasák, který se společně s Půčkem dostal do přečíslení. Domácí útočník zkoušel střílet na beton, aby se Půček mohl dostat k dorážce. Dybal však kotouč udržel v brankovišti a jeden z hostů pak touš uklidil do bezpečí. Bruslaři poté na dobrou minutku zavřeli Energii před Dybalovou klecí, tento zámek ukončila až střela Adama Vlasáka, se kterou karlovarský brankář neměl větší problémy. Na konci první periody měli více ze hry hosté z Karlových Varů, ale Stuchlík dokázal postupně pokrýt střely Babeliaka,Bulky i Kočího, do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Ten na světelné tabuli svítil ještě necelé čtyři minutky, ale poté se na ukazateli objevila jednička v kolonce hostí. Západočeši při početní převaze vůbec nevystřelili, i přesto se ujali vedení. Zpoza branky přihrávající Jan Botoš totiž trefil brusli Němce, od které se puk odrazil za bezmocného Stuchlíka. Neuběhly ani dvě minuty a hosté přidali druhý přesný zásah. Tentokrát se k puku dostali po odrazu od rozhodčího, Krajčík vypálil a k dorážce se ve slotu dostal Boris Babeliak. Snížit mohl Vyroubal, jenž se u pravé tyčky snažil nachytat Dybala rychlou střelou, ale karlovarský brankář prokázal své kvality a touš do sítě nepustil. Hostům se ale mimořádně dařilo a z 9. rány ve druhé periodě se jim podařilo přidat třetí gól. Babeliak zpoza branky procpal puk na hůl Tobiáše Pastora, jenž se ze slotu nemýlil.

Bruslaři měli ve třetí třetině jasný cíl - alespoň zdramatizovat utkání, ve kterém prohrávali už o tři trefy. Karlovarští hráči však zasadili svému soupeři tvrdý direkt, když skórovali hned z prvního útočného výpadu třetího dějství. Na levý kruh si najel Matyáš Váňa, jenž umístěnou střelou zvýšil na rozdíl čtyř branek. Bruslaři přesto ostřelovali Dybalovu klec, hned dvakrát to zkoušel Polák, ale ani jedna z jeho střel se neujala. Domácí se přesto dočkali, když ve 48. minutě snížil Tomáš Vyroubal. Ten se na brankovišti dostal ke kotouči po střele Hrušky a s hvizdem rozhodčího jej uklidil do branky. Ačkoliv přišel hvizd hlavního arbitra, gól platil, neboť Dybal jej neměl pod kontrolou. Další branku už boleslavská juniorka nevstřelila, ikdyž dostala k dispozici hned dvě přesilovky po faulech Handla. Navíc Bruslaři během třetí periody přišly o lotyšského útočníka Zvagulise, který nedohrál poté, co inkasoval úder do krku. V prvním utkání kalendářního roku tak Bruslařům z bodového mračna nezapršelo, ale už zítra budou mít junioři šanci na nápravu, na svém ledě budou hostit Vervu Litvínov.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner: Věděli jsme, že to pro nás bude těžký zápas, ostatně jako vždy po nějaké té pauze. Nezačali jsme špatně, ale potom nám chybělo i štěstí. První gól jsme si dali sami, u druhého tam byl odraz od rozhodčího. Soupeři poté narostly křídla, nám jako kdyby naopak spadly. Potom už jsme se do zápasu moc nedostali, dělali jsme chyby a soupeř zaslouženě vyhrál. Nezbývá nám než se z toho oklepat a připravit se na zítřek, kdy nás čeká Litvínov. Budeme muset poslepovat sestavu, máme tam nějaká zranění. To je ale naše práce, musíme se s tím popasovat.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.