BK MLADA BOLESLAV
7. 1. 2023 | Vojtěch Honzík, Zdena Bobková, Vojtěch Honzík

Z Plzně bez gólu a bez bodu

35., sobota 7. 1. 2023
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Už už se zdálo, že zápas v Plzni by mohl mít podobný průběh jako ten páteční na Spartě. Úvodní třetina skončila za bezbrankového stavu 0:0. Gól padl až v prostřední periodě, ale z hole plzeňského Adama Benáka, a jak se později ukázalo, byl jediným a také tím, který rozhodl o bodovém přísunu tohoto duelu. Boleslav nedokázala najít recept na úřadujícího mistra z Plzně a fotbalový výsledek 1:0 rozhodl, že se domů vrací s prázdnou, resp. z víkendu těží jen polovinu možných bodů.
Plzeň: Lokajíček – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Kubíček, Hodinář, Jánský – Mazanec, Kaiser, Borák, Soukup D., Korčák, Soukup M., Kučera, Benák, Remeš, Titlbach, Kreuzman, Dáňa
Ml. Boleslav: Stuchlík – Moravec, Sypecký, Němec, Vochvest, Rajgl, Hrouda, Vlasák A. – Vlasák M., Vimmer, Hradec, Gardoň, Moyseyev, Půček, Polák, Hruška, Zvagulis, Šachl, Král, Vyroubal
Branky a nahrávky: 26. Benák (Soukup, Kubíček). Rozhodčí: Sýkora, Květoň – Jindra, Tuháček. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 1:0.

Komentář

Jako první v utkání zahrozili hosté. Vlasák se dostal ke střele z mezikruží, ještě dorážel Hradec, leč nad oběma vyčněl gólman Lokajíček. Na druhé straně odpověděl Mazanec, který se na Stuchlíka řítil sám u levé tyče, ten sklapl betony včas. Po chvilce obdržel příhru na brankoviště Zvagulis, jenže z první přestřelil. Když se těsně před přestávkou střelou po ledě neprosadil z pravého kruhu ani Borák, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

To rychle po změně stran zvrátil Adam Benák, který se protáhl z levé strany až před Stuchlíka, kterému nasadil kličku ke vzdálenější tyči a zakončil prakticky do prázdné. Poté se tvrdě do puku ihned po buly z levého kruhu opřel Dominik Soukup, muž s maskou Bruslařů vykopl betonem. Poté sice po střele Korčáka v přečíslení dvou na jednoho z levé strany máchl lapačkou do prázdna, zachránila ho ale pravá tyč.

Poslední dvacetiminutovku načal z mezikruží Vlasák, Lokajíček srazil do rohu. Poradil si i s ranami jmenovce Adama a Gardoně z levého kruhu. Na druhé straně zase Kaiser na brankovišti protečoval ránu Jiříčka od modré těsně mimo levé tyče. Poté si na příhru od zadního mantinelu sjel na brankoviště Mazanec, z první se mu ale síť rozvlnit nepodařilo. V závěru střetnutí ještě zkusili hosté hru bez brankáře, leč udeřili málem již jen domácí, když tyč trefil Marek Soukup. Boleslavští tak z víkendového dvojzápasu vytěžili tři body za páteční výhru na ledě pražské Sparty. I díky zaváhání Vítkovic tak stále drží třetí příčku a právě s druhým severomoravským celkem jsou na tom v tabulce bodově stejně.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Musel jsem kluky pochválit, protože to byl výborný týmový výkon. Takhle si představujeme, že bychom se měli prezentovat, samozřejmě k tomu zvýšit produktivitu. Už se pomaličku dostáváme tam, kde bychom měli být - myslím herně. Takže za tento výkon míří pochvala do kabiny.“

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.