BK MLADA BOLESLAV
14. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Juniorům nevyšla druhá třetina a s Pardubicemi prohráli

37., sobota 14. 1. 2023
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – V rámci 40. kola DHL extraligy juniorů přivítali Bruslaři pardubické Dynamo. Po první třetině vedli, když se prosadil Polák. Skóre se obrátilo ve druhém dějství, ve třetí části pak pasivnější Dynamo přidalo pojistku v podobě třetího gólu. Boleslavský tým zůstává v tabulce na 3. místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Energii, Bruslaři mají stále k dispozici dva, respektive tři zápasy k dobru na první dva týmy tabulky.
Ml. Boleslav: Stuchlík (Hora) – Vochvest, Sypecký, Vlasák A., Němec, Hrouda, Hlinský, Moravec "C" – Gardoň, Hruška, Král, Vítek, Polák, Hradec "A", Zvagulis, Vlasák M. "A", Šachl, Vimmer, Vyroubal
Pardubice: Borovička (Červinka) – Bárta, Helikar, Rájek, Červenka, Tvrdík, Koudelka, Vachun – Herčík, Fiala, Kalužík, Burda, Kubíček, Tomas, Kloz "A", Pavlata, Novotný "C", Paleček, Gromadzki
Branky a nahrávky: 6. Polák (Gardoň) – 26. Novotný (Koudelka), 38. Tvrdík (Koudelka, Pavlata), 54. Kubíček (Tvrdík, Burda). Rozhodčí: Valenta, Hacaperka – Šimánek, Teršíp. Vyloučení: 5:7, navíc Fiala (PCE) 5+OK za faul kolenem. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Komentář

Pardubice do Mladé Boleslavi přijely po výhře 2:1 v Liberci, kterou v prodloužení zařídil Pavlata. Hosté se ale hned v první minutě provinili proti pravidlům hry a po Herčíkově faulu hráli Bruslaři přesilovku. Třikrát při ní vypálil Polák, dvakrát to zkoušel z levého kruhu, pro třetí pokus se přesunul na pravou stranu. Všechny střely z hole mladoboleslavského kanonýra však zlikvidoval pardubický brankář Borovička, jehož zákroky v dalším průběhu utkání rozhodly o konečném výsledku. Ve 4. minutě si Zvagulis obhodil pardubického beka a ujel obraně hostů, Borovička ale zasahovat nemusel, protože lotyšský forvard těsně minul jeho branku. Při další přesilovce Bruslařů ujel Herčík, ale Stuchlík mu jeho příležitost zmařil skvělým zákrokem. Domácí hráči se dočkali v 16. minutě, kdy Gardoň rozjel Vojtěcha Poláka, ten se prosmýkl mezi dvojicí obránců Dynama, přehodil si puk na forhend a střelou k pravé tyči propálil Borovičku - 1:0.

Rozlítaný začátek druhého dějství uklidnila vstřelená branka, kterou vstřelili Pardubičtí. Po krátké kombinaci vypálil od modré čáry obránce Koudelka a Adam Novotný před brankou usměrnil puk za Stuchlíka. Další snahu Dynama zastavilo pětiminutové oslabení, které zavinil Fiala, jehož zákrok na koleno Marka Vlasáka ocenili rozhodčí trestem do konce utkání. V přesilovce poté pálil Polák a Zvagulis s Hradcem následně dotlačili puk za Borovičku, gól však nebyl uznán, protože rozhodčí přerušil hru těsně před tím, než puk přešel čáru. Následoval další trest pro hosty, ale dvojnásobná početní převaha branku nepřinesla. Ve 37. minutě na trestné lavici seděl Moravec, za strkanici před brankou byla vyloučena trojice hráčů z každé strany a k domácímu kapitánovi tak přisedli ještě Němec, Vítek a Šachl. Uběhlo 14 sekund a na lavičce hanby přibyl ještě Vyroubal. Pardubičtí hráči dvojnásobnou přesilovku nevyužili, bezprostředně po návratu Vyroubala na led však od modré přesně pálil Vojtěch Tvrdík - 1:2.

Po návratu z kabin bylo velmi brzy vidět jak bude třetí dějství vypadat. Hosté hráli na jistotu, zatímco Bruslaři hráli s kotoučem a tvořili hru. Mladoboleslavský celek sice nevyužil přesilovku, hned po jejím skončení měl však obrovskou příležitost na vyrovnání Marek Vlasák. Útočník Bruslařů dostal kotouč za obránce, položil si brankáře Borovičku, ale nepovedlo se mu zasunout puk do odkryté klece. Nebezpečný průnik Gardoně od pravého mantinelu zastavila Borovičkova vyrážečka, pardubický gólman poté vyzrál i na Hradce, jehož střelu z otočky schoval ve své výstroji. Hosté se do útočného pásma dostávali jen sporadicky, přesto se jim podařilo přidat třetí gól. Znovu v tom měl prsty obránce Tvrdík, jenž střílel od modré čáry a jeho pokus následně z brankoviště uklidil do branky Josef Kubíček. Ve zbylém čase už Borovička nepřipustil jakékoliv drama a bezpečně vychytal všechny pokusy domácích hráčů.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner: Chtěli jsme navázat na poslední zápas. Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas, dneska to bylo o něco těžší. Už jsem vychladl, ale dnes mám velké výhradu k výkonu těch čtyř pánů, kteří byli na ledě. V první řadě by nám mělo jít o zdraví hráčů, což tak v zápase nevypadalo. Těžko se mi to hodnotí, kluci předvedli dobrý výkon, chtěli vyhrát a snažili se. Měli jsme šance, dobře nám zachytal gólman, soupeř ale z minima vytěžil maximum. Co se týče výkonu, nemáme nikomu, co vytknout.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.