BK MLADA BOLESLAV
13. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Dorost poprvé v sezóně nestačil na Liberec, Tygři jim zápas otočili

II / 11. kolo, pátek 13. 1. 2023
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. - Bruslaři potřetí v sezóně nastoupili do derby proti Liberci. Úvodní dva zápasy zvládli, v září doma vyhráli 2:0 a v říjnu přidali druhý skalp, když ve Svijanské Aréně slavili vítězství 6:3. Ve třetím měření sil vedla Boleslav po dvou třetinách 3:2, góly zařídili Hurt, Šindelář a Beran. Tygři ale ve třetím dějství vyrovnali a v přesilovce poté rozhodl Rozsíval. Svěřenci Davida Vrbaty hned zítra nastoupí do odvety proti stejnému soupeři, ta už se ale bude hrát v Liberci.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Kovář) – Fišer, Šilhavý, Křivánek (A), Kubíček (A), Průšek J., Macháček K. – Steklý, Beran, Kurka, Vojáček, Lev, Hurt, Hájek, Trefil, Kristek, Šindelář (C)
Liberec: Macourek (Pech) – Pilíšek, Průšek P. (A), Seidl, Král, Hrouda, Macháček M. (C), Jarabko, Vaněček, Stromský – Maxin, Kratochvíl, Krajdl, Kučera, Prokůpek, Rozsíval, Bajer
Branky a nahrávky: 5. Hurt (Macháček K.), 16. Šindelář (Průšek J.), 29. Beran (Kubíček, Šindelář) – 12. Bajer (Jarabko, Kučera), 14. Rozsíval (Maxin, Macháček M.), 46. Kratochvíl (Bajer, Krajdl), 57. Rozsíval (Prokůpek). Rozhodčí: Folk – Maštalíř, Kettner. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

Komentář

Oba celky patří ve skupině O umístění v play-off mezi špičku, a tak se v Mladé Boleslavi dalo očekávat představení dvou kvalitních týmů. Už v 5. minutě ujeli domácí borci do přečíslení, které zakončoval Kurka. Proti němu ještě zasáhl Macourek, následná střela Jana Hurta z levého kruhu už libereckého brankáře minula puk skončil u levé tyčky - 1:0.

Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou až přišla 12. minuta. Domácí hráč se provinil faulem a rozhodčí signalizovali trest, který se však nemusel ukládat, protože skóroval Matěj Bajer. Hostující útočník skóroval po krátké kombinaci hostujícího týmu. V čase 13:17 ale obrátil skóre David Rozsíval, jenž po pravé straně pronikl do pásma, vyhnul se Fišerovi a poté zakončil na vzdálenější tyč - 1:2.

Bruslaři po obrátce ve skóre přidali a v 16. minutě zavřeli Tygry před Macourkem. Ten ještě dokázal vyrazit tečovaný pokus Fišera, ale z dalšího zakončení už inkasoval. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde napřáhl boleslavský Průšek a David Šindelář tečoval jeho střelu za bezmocného Macourka - 2:2. Takový stav platil i po první třetině. Změnit to mohl jen liberecký Maxin, jehož pokus však zazvonil jen o břevno domácí klece.

Na startu druhé části vypadali lépe domácí. Po střele Vojáčka vyrazil Macourek puk nad sebe a ten se obloučkem snášel do liberecké branky, hostující gólman ale na poslední chvílí odpálil puk hokejkou. Poté Tygrům ujel Kristek, ale jeho zakončení k levé tyči Macourek vykryl. Ve 28. minutě byl vyloučen hostující kapitán Macháček a ten na trestné lavici pobyl jen 21 sekund. Do hry ho vrátil Vojtěch Beran, jenž na brankovišti doklepl vyraženou střelu Kubíčka - 3:2.

Za tohoto stavu nastoupily obě družstva do třetí dvacetiminutovky. Ve 46. minutě přišel vyrovnávací gól, který dal Matyáš Kratochvíl. Hostující útočník těžil z dobré přihrávky Bajera, jenž zpoza branky naservíroval puk na levý kruh. Celá akce se seběhla tak rychle, že Vystrčil mohl jen těžko zareagovat. Následovalo čekání na chybu, kterou udělali domácí. Kurka byl v 56. minutě vyloučen za podražení protihráče a Tygři rozhodli. Liberec se od vhazování držel v pásmu, na modré se uvolnil David Rozsíval, jehož projektil do horní části branky skončil až v síti - 3:4.

Severočeši se v posledních třech minutách bránili často jen za cenu zakázaných uvolnění, ale i to jim stačilo. Bruslaři sice zamkli svého soupeře, nedokázali si však vytvořit lepší pozici pro střelu. Macourek ve finále musel vážněji zakročit jen proti pokusu Kubíčka z času 59:52. Tygři tak poprvé v sezóně zvládli derby, ale už zítra je čeká další, tentokrát budou mít výhodu domácího kluziště oni.


Ohlasy trenérů

David Vrbata: Dnes to bylo dobré utkání z obou stran. Vyhrál šťastnější tým, který dal o jeden gól více než my. Hokej se hraje na góly, takže hosté zaslouženě vyhráli a já soupeři gratuluji soupeři ke třem bodům. Zítra jim máme, co vracet.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.