BK MLADA BOLESLAV
16. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Dorost sérii porážek neutnul, nestačil na Hradec Králové

II / 17. kolo, čtvrtek 16. 2. 2023
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - MHK
M l. B o l. – Dorostenci ve čtvrtek večer nastoupili do dalšího utkání v rámci nadstavbové části dorostenecké extraligy, v 17. kole hostili královéhradecký Mountfield. Bruslaři se snažili přerušit šňůru devíti porážek v řadě a začali dobře, když se už v 6. minutě prosadil Patrik Král. Ještě v první třetině ale srovnal Aschenbrenner, v prostřední části dokonal obrat obránce Janeček. Hradec Králové si ve třetí periodě pohlídal svůj náskok, přidal dvě branky a dokráčel si pro tři body. Mladá Boleslav bude o vítězství znovu bojovat v sobotu, kdy od 16:30 hostí pardubické Dynamo.
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Kovář, Průšek, Šilhavý, Kubíček (A), Hlinský, Fišer – Hájek, Beran, Teplý, Šindelář (C), Král (A), Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek
Hr. Králové: Záruba (Petřík) – Burda, Černý (A), Janeček, Samek (A), Forejtek, Pánek – Páleník, Pavlík, Vítek, Novotný, Hendrych, Aschenbrenner, Jón (C), Voděracký, Vondruška
Branky a nahrávky: 6. Král (Šindelář) – 16. Aschenbrenner (Černý), 25. Janeček (Voděracký, Vítek), 45. Aschenbrenner (Novotný), 59. Jón (Pavlík, Burda). Rozhodčí: Matoušek – Maštalíř, Brož. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 110. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Komentář

Bruslaři na svého soupeře vlétli a už po 23 sekundách nebyli daleko od úvodní branky, když Král předkládal puk před pravou tyč pro Kristka, jehož zakončení dokázal brankář Záruba vytáhnout mimo tři tyče. První formace se ale přesto prosadila, když se při svém třetím střídání rychle dostala do útočné třetiny a po pasu Šindeláře se ke střele z levé strany dostal Patrik Král. Bývalý kapitán dorostu, který během letošní sezóny nastupoval i za mladoboleslavskou juniorku, tak dostal domácí tým do vedení.

Zelenobílí vedení drželi až do 16. minuty, kdy se ve vyrovnaném zápase poprvé vylučovalo. Na trestnou zamířil Kubíček, jenž si ve středním pásmu vyhlédl jednoho z hostujících útočníků a mimo hru mu zabránil ve hře. Mountfield se po vyhraném buly usadil v pásmu, kombinoval a hned z první střely na branku srovnal. Po pasu Černého se na pravém kruhu napřáhl Vojtěch Aschenbrenner, jenž propálil Vystrčila střelou na bližší tyčku 1:1.

Na startu druhé části byl vyloučen domácí Průšek a hosté znovu uzamkli Bruslaře před Vystrčilem, hned dvakrát pálil střelec první branky Mountfieldu, svůj počin ale nezopakoval. Hosty to ale dlouho nemrzelo, po návratu vyloučeného na led dostal obránce Josef Janeček, jenž nad levým kruhem dostal hodně času na střelu a zamířil přesně do pravého vinglu - 1:2.

Ve zbytku druhé části si oba celky vyzkoušely dvě početní převahy, asi největší šanci druhé části měli ve druhé z nich domácí Bruslaři. Ve 38. minutě Král po přechodu modré čáry nastřelil puk na branku, Záruba jej jen vyrazil a před brankou se ocitl volný Steklý. Útočník s šestnáctkou na zádech ale tváří v tvář hradeckému brankáři nestihl přehodit jeho beton a ze slibné šance tak nebylo nic.

Honbu za zdramatizováním zápasu hned v úvodu třetí třetiny umocnilo vyloučení hradeckého Burdy, ale Bruslařům se vůbec nedařilo udržet pásmo a co víc, sami v oslabení inkasovali. Za vyhozeným kotoučem vyrazil Novotný, jehož podpořil i Vojtěch Aschenbrenner. Právě on po přihrávce Novotného zakončil přečíslení střelou do poloprázdné klece a svým druhým gólem v zápase znovu srazil sebevědomí domácích hokejistů. Další ránu jim mohl zasadit Voděracký, jenž vystihl nepřesnou rozehrávku, ale sám před brankářem Vystrčilem zklamal.

V 57. minutě gólman Záruba špičkou betonu vytěsnil pokus Kurky, v souhře se svými obránci dokonce zakročil i proti dorážkám Hurta a Krále. Z následné potyčky před hradeckou klecí byl vyloučen hostující obránce Černý, ale Bruslaři snížení odmítli. V oslabení nakonec inkasovali počtvrté, když u modré čáry vybojoval puk ze skrumáže u mantinelu a Pavlík poté vyslal do samostatné akce Jakuba Jóna, jenž vyrazil proti prázdné klece a nezklamal.

Ohlasy trenérů

Jan Hanzlík: Byl to zápas po reprezentační přestávce a delší pauze, byl to hokej nahoru dolů a bylo to i soubojové. Klukům nelze upřít snaha, spíše mají v hlavách tu sérii proher. Bohužel se vyrovnané utkání rozhodlo v nerovnovážném počtu, dvakrát jsme dostali gól ve vlastní přesilovce, jeden při oslabení a další těsně po něm. Nicméně se od toho můžeme odrazit, byl tam vidět posun. Trošku nás ale nadále sráží neproměňování šancí.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.