BK MLADA BOLESLAV
25. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Dorost zpět na vítězné vlně, třetí úspěšné tažení odnesla Sparta

II / 20. kolo, sobota 25. 2. 2023
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – Mladoboleslavský dorost zakončil poslední domácí víkend nadstavby vítězstvím nad Spartou, které se však nerodilo snadno. Do vedení šli hosté gólem Janského, po jeho vyloučení ale Boleslav vývoj utkání obrátila. Stejný kousek se ale povedl i Pražanům, a tak Bruslaři na startu třetí části prohrávali 2:3. Vyrovnání tečí zařídil Lev, obrat v 55. minutě dokonal Hurt. Konečnou podobu výsledku určil Beranův gól do prázdné klece. Dorostence během příštího víkendu čeká poslední dvojzápas v nadstavbové části, představí se ve Zlíně a Vítkovicích.
Ml. Boleslav: Císař (Kovář F.) – Šilhavý, Kubíček "A", Průšek, Hlinský "A", Macháček, Kovář D., Fišer – Lev, Šindelář "C", Konobelj, Beran, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Kristek, Hájek
Sparta: Kogler (Tvrzník) – Janský, Mack, Cichoň, Bjakov, Marton "A", Malínek – Hrubý, Trachta, Poláček "C", Hlinka, Jakab, Netušil, Žemlička "A", Topol, Marek
Branky a nahrávky: 14. Steklý (Šilhavý, Šindelář), 16. Kubíček (Steklý, Průšek), 44. Lev (Macháček), 55. Hurt (Beran), 60. Beran (Steklý) – 2. Janský (Žemlička), 26. Bjakov (Hrubý, Hlinka), 32. Mack (Hrubý, Žemlička). Rozhodčí: Folk – Řezníček, Šesták. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 44:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.

Komentář

Pražané se do Mladé Boleslavi přesunuli z Liberce, kde hráli včera odpoledne, zatímco Bruslaři proti Slavii nastoupili již ve čtvrtek. Rozehraní hosté do utkání vstoupili v lepším rozpoložení a brzy se dostali do vedení, když se střelou z modré prosadil obránce Jan Janský. Dobré momentum ale Spartě nevydrželo. Střelec první branky se ve 13. minutě dostal na trestnou lavici poté, co se příliš aktivně angažoval v potyčce u své vlastní klece, za což si odnesl 4 trestné minuty. Bruslařům se v přesilovce podařilo vyrovnat, když z pravé strany pálil Vojtěch Steklý. Ten sehrál důležitou roli i při využití druhé poloviny početní převahy. Tentokrát však pouze v roli nahrávače, který si na levé straně rozmyslel střelu a přihrávkou do slotu připravil tutovku pro Richarda Kubíčka. Domácí útočník si v 17. minutě mohl připsat i druhý gól, do cesty se mu ale postavila Koglerova lapačka, kterou se mu nepodařilo přehodit.

Sparta dokázala vyrovnat ve 26. minutě poté, co Hrubý s Hlinkou zatáhli touš do pásma a na pravém kruhu se napřáhl Arkadij Bjakov. Na trestnou vzápětí usedl obránce Kovář, hostům se jeho prohřešek nepodařilo potrestat, hra se po jeho návratu uklidnila. O to větším překvapením byl třetí gól Sparty, jež zastavil časomíru v polovině 32. minuty. Potřetí to byl obránce, tentokrát Tadeáš Mack, jenž z modré propálil Císaře střelou na lapačku. Uběhlo necelých 180 sekund a Sparta přidala čtvrtou trefu, ale ta nebyla uznána, protože jí bylo dosaženo bruslí. V závěru druhého dějství ještě Bruslařům ujel Poláček, v pozici bránícího hráče se ocitl útočník Beran, jenž akci sparťanského kapitána čistým způsobem zastavil.

Po návratu z kabin se domácímu týmu brzy podařilo dosáhnout toho, co trenéři jistě během přestávkové porady žádali - vyrovnání. Ve 44. minutě Macháček nastřelil puk od modré čáry a v předbrankovém prostoru se k teči dostal Jakub Lev, jenž byl v utkání vidět a za svou práci byl odměněn. Stejný hráč znovu oživil tempo hry o deset minut později, když se po levé straně protáhl kolem obránce a dostal se až před branku, kde ho však skvělým zákrokem zastavil Kogler. O minutku později už ale kapituloval, když se stal obětí kličkované Jana Hurta. Toho do úniku hezkou průnikovou akcí vyslal spoluhráč Beran. Právě on mohl v 58. minutě definitivně rozhodnout, když se objevil sám před hostující brankou, Koglera ale ani nadvakrát nepřekonal. Spartě se na druhé straně nedařilo pronikat do pásma, po odvolání brankáře navíc inkasovala. Steklý po zisku kotouče vyslal na prázdnou branku Vojtěcha Berana, jenž pohodlně dovezl puk do odkryté klece - 5:3.

Ohlasy trenérů

Jan Hanzlík: Navázali jsme na čtvrteční týmový výkon a konečně jsme se dokázali prosadit při přesilovkách. Myslím si, že tyhle dva góly v přesilovce zápas rozhodly. Začátek jsme neměli nejlepší, ale postupně jsme se rozjížděli. Sparta hrála včera v Liberci a byla rozjetá a my jsme začali dosti pasivně a obávali se toho, co nám hosté předvedou. Od druhé třetiny už to byl skvělý výkon od všech hráčů, takže gratulace klukům. Máme před sebou poslední dva zápasy venku a potom už se budeme připravovat na play-off.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.