BK MLADA BOLESLAV
3. 3. 2023 | Tomáš Taybner

Dorost ve Vítkovicích napodobil juniorku, prohrál bez vstřelení gólu

II / 21. kolo, pátek 3. 3. 2023
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL
M l. B o l. – Mladoboleslavští dorostenci vyrazili k poslednímu dvojzápasu v rámci nadstavbové části extraligové soutěže. V Ostravě si chtěli před play-off nalít do kalichu další porci kuráže a sebevědomí, ale zápas jim nevyšel podle představ. Po první třetině zelenobílí prohrávali o dvě branky, ve zbytku utkání dostali ještě další dvě. Brankáře Vávru na druhé straně nedokázali překonat a po prohře 0:4 tak vyšli bodově naprázdno. O poslední body zabojují již zítra od 12:00, kdy se představí ve Zlíně.
Vítkovice: Vávra (Vilém) – Fibigr, Chaloupka, Čuba, Matyáš Man (C), M. Fojtík, Kisza, Zvejška – Nazad, Fasner, Hanák, Saxa, Matějka, Muroň, V. Fojtík, Glas, Lerch, Žídek (A)
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Fišer, Křivánek (A), Macháček – Konobelj, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Lev, Hájek, Šindelář (C), Kurka, Kristek
Branky a nahrávky: 13. Matějka (Glas, Saxa), 14. Nazad (Fibigr), 22. Fasner (Chaloupka, Žídek), 50. Saxa (Matějka, Glas). Rozhodčí: Janda – Hladík, Veselý. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Už v polovině 3. minuty Bruslaři dostali k dispozici přesilovou hru, která následovala po faulu Mana. Její nevyužití je připravilo o šanci zchladit odhodlané Vítkovice brzkým otevřením skóre. Na druhou stranu se podobně dařilo i Rideře, ani ona totiž nepotrestala vyloučení Šilhavého. Herní převahu si ale domácí hráči vytvořili a ve 13. minutě ji dokázali zužitkovat. Střelecká listina jako první obsáhla jméno Vojtěcha Matějky, jehož na zteč vyslal přihrávající Glas. Hosté se ani pořádně nerozkoukali a o necelou minutu později inkasovali podruhé. Tentokrát za bezmocným Vystrčilem skončil puk po teči Michaela Nazada, jemuž se podařilo tečovat prudkou střelu Fibigra. Poté mohl stav utkání korigovat Slovinec Konobelj, jenž využil nepřesnosti v rozehrávce Vítkovic, brankář Vávra proti jeho střele vytrčil svou lapačku. Změnu nepřinesla ani druhá přesilovka Bruslařů.

Pokud chtěli hosté se stavem zápasu něco udělat, pak je musela pořádně opařit branka Šimona Fasnera. Ten se prosadil už po 63 sekundách prostřední části, když po pasu Chaloupky z pravé strany umístil kotouč pod horní tyčku Vystrčilovy branky - 3:0. Mohlo být ještě hůř, naštěstí pro Mladoboleslavské se domácí ochozy nedočkaly využití početní převahy, kterou sekáním zapříčinil obránce Křivánek. Na střelecké pokusy byla druhá perioda vyrovnaná, gólově se v ní prosadily jen Vítkovice. I po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítila nula v kolonce vstřelených branek Bruslařů, nic na tom nezměnila ani akce Kristka, kterou Vávra zastavil betonem.

Prvotní snažení Středočechů opadlo až ve 48. minutě, kdy se nechal vyloučit Průšek. Ten se po návratu na led hned zapojil do hry, odkud sledoval, jak Ridera navyšuje náskok na 4:0. O to se postaral Markus Saxa. Stejný hráč o pár minut později připravil palebnou pozici pro Glase, jenž ale z první nepropálil hostujícího Vystrčila. V poslední desetiminutovce se ještě ukázal Steklý, jehož průnik celým kluzištěm skončil až u Vávry, který si čisté konto nenechal vzít. Bruslaři ve třetí třetině měli k dispozici dvě přesilovky, ze 14 střel v posledním dějství neuspěli ani s jednou a Vávra tak se svými spoluhráči oslavil vítězství i čisté konto.

Bruslaři v současné chvíli vědí, že skončí mezi 6. - 8. místem, o které soupeří se Spartou a Mountfieldem. Pokud by dorost skončil na 8. pozici, v osmifinále narazí na Vítkovice. V případě, že by naši mladíci skončili na 6. či 7. místě, utkají se s jedním s dvojice Pardubice - Poruba. O jejich soupeři rozhodne poslední 22. kolo nadstavby.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.