BK MLADA BOLESLAV
21. 2. 2023 | Lukáš Chuchválek, Redakce

Doma to B týmu nevyšlo a první bod série získal Mělník

PK1, úterý 21. 2. 2023
Ml. Boleslav - Mělník MBL - MEL
M l. B o l. – Play-off Krajské ligy Středočeského kraje odstartovalo a Bruslařům se na Malé hale postavil HC Junior Mělník, jenž v základní části získal stejně bodů jako Bruslaři. Ačkoliv se domácím povedl vstup do utkání, přebral postupně iniciativu soupeř, jenž otočil v průběhu druhé třetiny vývoj a zápas prakticky měl až do konce pod kontrolou. Boleslavi se sice podařilo v power-play dát kontaktní branku, jenže čas, který zbýval do konce, posloužil už soupeři, který gólem přes skoro celé hřiště pojistil výhru. Stav série je tedy 0:1 na zápasy. Odveta bude v sobotu na mělnickém ledě.
Ml. Boleslav: Schwarz – Kadeřábek J. (A), Málek, Zvolenský, Bílek, Michal, Bartoš – Hochman, Moucha, Vondrlík (C) – Ficek, Čermák, Rovný – Kadeřábek T. (A), Mareš, Tregl
Mělník: Formánek – Krejsa, Chvátal, Cafourek, Škutina, Nesládek, Cicvárek, Kapoun – Šimon, Šípek, Richtr – Stinka, Šubrt (C), Macek – Havel (A), Vernek (A), Šícha – Litera
Branky a nahrávky: 14. Rovný (Kadeřábek T., Michal), 58. Rovný (Kadeřábek T., Michal) – 18. Vernek (Šubrt), 33. Vernek (Cafourek, Havel), 40. Havel (Vernek, Šubrt), 59. Cafourek (Vernek, Škutina). Rozhodčí: Šťovíček – Hnilička, Maňák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Komentář

V úvodu se oba celky oťukávaly a přiměřeně prověřovaly oba brankáře. Nebylo proto zprvu zřejmé, který tým si vybuduje výhodu. Se svými pokusy z blízké vzdálenosti proti Schwarzovi neuspěli za hosty Macek ani Stinka, ale i naproti to vypadalo dosti podobně. Ale jen do 14. minuty, kdy na Formánka vyzrál Lukáš Rovný, na kterého hosté poněkud zapomněli, a tak měl dost místa a času pořádně zamířit. Pro domácí mohlo být ještě lépe, neboť krátce poté šel Mělník do tří, ale s takovou výhodou naložili bídně. A byli za to potrestáni vzápětí, když pár vteřin po srovnání počtu hráčů na ledě vyrovnal Jan Vernek. Situaci si domácí v závěru ještě více zkomplikovali při následovném oslabení, kdy měl soupeř možnost střílet do prázdné branky, ale minul puk.

Na startu druhé třetiny se snažil Čermák v brejku navrátit Boleslavi vedení, ale s pokusem mezi betony neuspěl. Tentýž hráč byl o pár minut později ještě s Vondrlíkem u závaru, kdy minuli poloodkrytou klec. Na druhé straně tvrdě přes domácího hráče pálil Vernek, jenž se ukázal být klíčovým hráčem Mělníka. Pozvolný rozlet hostů zbrzdilo oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě, přičemž domácí mnoho nepředvedli, a po jejím skončení si Mělničtí vybrali kus štěstí, když puk proletěl kolem brankářovy hlavy a škrtl o horní tyčku. Jenže když pak byla vyloučena Boleslav, trvala přesilovka hostů jen pět vteřin, protože Jan Vernek po rychlé souhře po buly obrátil vývoj utkání na stranu svého týmu. Boleslav se snažila vyrovnat a blízko k tomu měl Lukáš Moucha, kdyby lépe tečoval puk v předbrankovém prostoru. Následovalo boleslavské vyloučení, kdy se Bruslaři ubránili, avšak v závěru třetiny povolili soupeři odskočit na rozdíl dvou branek, když rozhýbali domácí hráče i gólmana dlouhými a prudkými přihrávkami. A tak půl minuty před sirénou zívala před Tomášem Havlem prázdná brána, do níž se Schwarz od prostoru u levé tyče vracel marně.

Špatný vývoj ve druhé třetině do značné míry definoval vývoj ve třetí. Jan Vernek, jenž byl podepsaný jako střelec nebo asistent pod všemi třemi brankami hostů, se hned zkraje pokoušel o hattrick, jenže v rozhodující okamžik mu přihrávka žabkou přeskočila hůl. Hosté ostatně v této fázi nedávali Mladé Boleslavi mnoho prostoru a hráli na nenadálé přepady a hlídali si střední pásmo. Domácím moc nepomohlo ani další oslabení, po jehož skončení jim nepomohla ani čtyřminutová přesilovka, kterou si faulem sami zkrátili. Jak čas ubíhal, neměl Mělník proč spěchat, a tak se Boleslav rozhodla tři minuty před koncem stáhnout brankáře. Tento trik se jim povedl a Lukáš Rovný snížil při power-play na rozdíl jediné branky v souhře se stejnými hráči jako u prvního gólu. Jenže to pro domácí bylo příliš svazující do dalších momentů, kdy se jim už nedařilo usadit se v útoku. Toho využil Miloslav Cafourek, aby výstřelem přes skoro celé hřiště upravil na konečných 2:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Hraje se na dva vítězné zápasy, takže bylo potřeba do toho šlápnout. Do první třetiny jsme vstoupili celkem dobře, byla škoda, že jsme neproměnili více šancí, které jsme tam měli. Poté jsme na konci té třetiny dostali gól na 1:1 a druhou třetinu jsme odehráli špatně. Tam jsme se nějakým způsobem úplně dostali z tempa, soupeř pak měl navrch a dostal se do hry. A ve třetí třetině nebylo zbytí, museli jsme hrát dopředu a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.