BK MLADA BOLESLAV
4. 4. 2023 | Tomáš Taybner, Redakce

Junioři na Spartě neudrželi vedení a v sérii prohrávají

SF3, úterý 4. 4. 2023
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – Bruslaři se pro třetí semifinálový duel přesunuli do pražských Holešovic, kde Spartu přišly podpořit davy fanoušků. Ty po první periodě smutnily, protože hosty dostal do vedení dnešní oslavenec Ragl, poté se o slovo přihlásila Sparta. Ta utkání otočila třemi brankami ve druhé třetině, další tři pak přidala ve třetím dějství. Bruslaři po prohře 1:6 v sérii ztrácejí, již zítra ale mohou srovnat. Čtvrté semifinále začíná ve středu od 18:00.
Sparta: Artsatbanov (Vedral) – Šindelek, Böhm, Ducháč (C), Červenka (A), Tůma, Pavlák – Krupička, Vitouch, Senčák (A), Hrabík, Novák, Hamršmíd, Holeček, Höll, Theimer, Höll, Mácha, Stepanchuk, Hauser
Ml. Boleslav: Stuchlík (od 46. Forst) – Sypecký, Vlasák, Rajgl, Hrouda (A), Čech, Křepelka, Němec, Moravec (C) – Hruška, Polák, Půček (A), Lisler Gardoň, Šachl, Zvagulis, Vítek, Vimmer, Vyroubal, Malínek
Branky a nahrávky: 25. Höll (Theimer, Tůma), 37. Senčák (Holeček, Tůma), 39. Holeček (Senčák, Tůma), 41. Hrabík (Krupička, Hauser), 46. Hrabík (Böhm, Šindelek), 56. Krupička (Hrabík, Hauser) – 14. Rajgl (Vítek, Hruška). Rozhodčí: Wagner, Zavřel - Juránek, Dědek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 488. Střely na branku: 14:21. Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Komentář

Bruslaři v první třetině parádně drželi domácí hráče na uzdě. Na vlastní klec nepřipustili ani jednu střelu, ačkoliv se od 10. minuty poprvé bránili přesilové hře. Půček ale na trestné přečkal celé dvě minuty a jeho tým poté otevřel skóre. Po Hruškově akci střílel z mezikruží Vítek, Arsatbanov kotouč jen vyrazil a Tomáš Rajgl jej dotlačil do klece. Boleslavský bek uspěl díky důrazu a tlaku do brankoviště, navíc si nadělil gól k dnešním narozeninám.

Poté už se ale Bruslařům nedařilo zhola nic. Po návratu z kabin se Sparta dostala k tlaku v útočné třetině a po střele Sebastiana Hölla bylo vyrovnáno. Domácí útočník pálil na vzdálenější tyčku a uspěl - 1:1. Ve 36. minutě putoval na trestnou Hrouda, jehož sekání Sparta potrestala. To když Holečkovu střílenou přihrávku uklidil do branky David Senčák. Ve 39. minutě Bruslaři dokázali předvést krátký kolotoč před Artsatbanovou brankou, ten ale ukončilo špatné střídaní a hra v šesti. Trest odpykával Vyroubal, ani on se jeho trestu nedočkal. Strůjci druhé sparťanské trefy si celou akci zopakovali, akorát si vyměnili role. V pozici zakončujícího hráče byl nyní Tomáš Holeček, podíl patřil Senčákovi - 3:1.

Mladoboleslavští před třetí části mohli pomýšlet na zdramatizování zápasu, to by ale nesměli inkasovat hned ve 41. minutě. Uteklo přesně 36 sekund a Sparta přidala čtvrtý úder, když před brankou zůstal osamocený Ondřej Hrabík. Slušně zaplněné ochozy si nakonec zazpívaly i pátou, kterou po žabičce Böhma završil znovu Ondřej Hrabík. To už bylo moc na brankáře Stuchlíka, jemuž sparťané zasazovali jeden direkt za druhým a boleslavská jednička tak poprvé v play-off nedochytala. Středočechy tak od dalších inkasovaných branek držely Forstovy zákroky, ani on však s čistým štítem neskončil. Forstovi se sice podařilo zastavit prvotní střelu Jana Krupičky z pravé strany, na obětí klece a zakončení bekhendem už ale nedosáhl.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.