BK MLADA BOLESLAV
7. 10. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Martin Voltr

Junioři ještě v 56. minutě vedli o dvě branky, nakonec nemají ani bod

14., sobota 7. 10. 2023
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
M l. B o l. – Bruslaři se v sobotu dopoledne vydali do Českých Budějovic, kde se utkali s Motorem. Krátce před druhým odchodem do šaten otevřel skóre Gardoň, aby po návratu navýšil Půček. Zdálo se, že dvoubrankový náskok už Středočeši nepustí, v posledních čtyřech minutách ale inkasovali tři branky a vracejí se tak s prázdnou.
Č. Budějovice: Mařík – Placek, Tůma, Buzek, Březina (C), Vachun, Gřegořek – Humeník, Pitel (A), Kříž (A) – Aulický, Hoch, Kusak – Šimon, Putz, Petrásek – Kotous, Pospíchal, Moyseyev
Ml. Boleslav: Forst – Vlasák A., Němec, Moravec (C), Hrouda (A), Sypecký, Průšek – Hurt, Malínek (A), Gardoň – Půček, Polák, Strnad – Hruška, Kučera, Teplý – Vojáček, Šachl, Vítek – Dobner
Branky a nahrávky: 56. Putz (Petrásek), 57. Březina (Kříž), 60. Pitel – 39. Gardoň (Malínek, Hurt), 41. Půček (Malínek, Němec). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Malý, Sýkora. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: doplníme. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Komentář

Úvodní okamžiky utkání patřily Bruslařům, kteří se několikrát dokázali nastěhovat před Maříkovu klec a tam drželi domácí hráče pod zámkem. Z jejich snažení ale větší šance nevzešly, a tak se začali činit především domácí hráči. Po vhazování v levém kruhu se puk dostal na hůl Moyseyeva a ten zazvonil na břevno. V 11. minutě našel Pitel v mezikruží Humeníka, jehož zakončení z nebezpečné pozice kryl připravený Forst. A protože se v 15. neujala ani rána Tůmy z pravé strany, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé části pronikl za obranu Bruslařů Moyseyev, za záchranou brzdu musel zatáhnout Kučera a bylo z toho trestné střílení. Jeho exekuce se ujal Putz, jemuž však při snaze o kličku sjel kotouč z čepele a Forst si tak zakončení domácího hráče bez větších problémů pohlídal. Středočeši o sobě znovu dali vědět v průběhu 27. minuty, když po vhazování nebezpečně pálil Gardoň a ve stejném střídání pak z levé strany ještě zakončoval Hurt.

Ve 33. minutě nadělala Forstovi starosti Plackova střela z modré, mladoboleslavský brankář ale volný kotouč stihl přikrýt včas a nikdo z domácích tak nemohl dorážet. A tak se skóre měnilo na opačné straně. Hurt ve 39. minutě jako první dostihl vyhozený kotouč, na pravém kruhu po brzdě přihrál do mezikruží a tam si puk narazili Malínek s Matějem Gardoňem, přičemž druhý jmenovaný pak zakončoval do prázdné branky - 0:1.

Po návratu ze šaten přidal druhý zářez Bruslařů Jan Půček. Dvacetiletý útočník se v juniorce rozehrává po zranění ruky a do tempa se na jihu Čech dostal rychle. Po pasu Malínka zůstal nepokrytý před Maříkem a věděl si rady, nejprve si pohrál s obráncem Buzkem a domácímu brankáři pak poslal kotouč přímo mezi betony - 0:2. Za mladoboleslavskou obranu se pak zničehonic dostal Hoch, který však při samostatné akci nedokázal překonat skvěle chytajícího Forsta.

Rychlou střelu Bruslařů po vhazování chtěl u pravé tyčky dorážet Půček, jenž byl k druhé trefě blízko. Na druhé straně se domácí dostali do přečíslení 3 na 2, Březinovu střelu však Forst schoval v lapačce. V 56. minutě už ale kapituloval, když zareagoval na zablokovanou střelu Petráska a David Putz pak dopravil puk do branky. V čase 56:15 potom srovnal Tomáš Březina poté, co jeho střelu z modré Forstovi zaclonilo klubko hráčů před boleslavskou brankou - 2:2. Zmar Bruslařů vyvrcholil v čase 59:53, když do boleslavské branky propadlo nahození Richarda Pitla ze středního pásma a bylo rozhodnoto.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec: "Povedlo se nám navázat na velmi dobrý výkon ze čtvrtečního utkání na Spartě. Kluci celých šedesát minut odpracovali s pomocí velmi dobře chytajícího brankáře. A i když se skóre nevyvíjelo v náš prospěch, tak kluci prostě nechtěli soupeři dát nic zadarmo a za žádnou cenu nechtěli prohrát. To se na konci ukázalo jako rozhodující, přiklonilo se k nám štěstí. Kluci utkání odpracovali na maximum a povedlo se nám vyhrát."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.