BK MLADA BOLESLAV
12. 10. 2023 | Zdena Bobková, Zdena Bobková, foto: Ronald Hansel

Juniorka si venku poradila s Litvínovem

15., čtvrtek 12. 10. 2023
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Junioři ve čtvrtek zajížděli na led litvínovské Vervy. Zpočátku měli navrch domácí, ale jako první skórovali Bruslaři, kteří si jednobrankový náskok udrželi do první sirény. Verva v prostřední periodě díky dvěma přesilovkám otočila skóre zápasu a jazýčky vah se rázem obrátily. Bruslaři ale zabojovali a díky dvěma slepeným gólům, které od sebe dělila minuta, otočili zápas opět ve svůj prospěch. Vypadalo to ještě na pořádnou přetahovanou, ale defenziva zelenočerných fungovala dobře. Litvínov sáhl k závěrečnému odvolání gólmana, ale po fatální chybě domácího hráče, se ke kotouči dostal Josef Teplý, který pečetil do prázdné. Domácím se sice podařilo ještě přidat třetí branku, ale dotáhnout zápas k vyrovnání už ne. Bruslaři si tak z Litvínova po výhře 4:3 vezou plný bodový zisk.
Litvínov: Kubík – René Kubíček, Kladivo, Prokeš, Vyhlídal, M. Hora, Zachariáš – Ducháček, Postl, Tůma, Dohnal, Čech, Horský, Vopat, Dej, Maštalířský, Scafari, Bednařík, Vishneuski
Ml. Boleslav: D. Hora – Vlasák, Hrouda, Průšek, Němec, Moravec, Richard Kubíček, Sypecký – Půček, Strnad, Zvagulis, Vojáček, Teplý, Vítek, Hruška, Polák, Hurt, Gardoň, Malínek, Kučera
Branky a nahrávky: 26. Maštalířský (Postl, Hora), 29. Maštalířský (Hora, Postl), 60. Vopat (Hora, Maštalířský) – 10. Kučera (Vlasák, Němec), 47. Polák (Němec), 48. Hruška (Půček, Vlasák), 60. Teplý (Strnad). Rozhodčí: Valda, Hacaperka – Štěpánek, Maňák. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Komentář

Čtvrteční duel začala o trochu lépe domácí Verva, která si už ve čtvrté minutě vybojovala přesilovou hru, ale v ní toho mnoho nepředvedla, ba naopak se ve vlastním oslabení pokusil o výpad Gardoň, který proklouzl za domácí obránce. Pak se ale ke slovu dostali i Bruslaři. Vlasák poslal křižný pas na Jana Kučeru, který prostřelil Kubíka. Gólový účet této třetiny byl sice vyčerpán, ale litvínovští se tvrdě tlačili za vyrovnáním.

Druhá třetina Bruslařům vůbec nevyšla. Hned třikrát zelenočerní pykali za své fauly. A Verva hned dvě přesilovky využila ve svůj prospěch. O vyrovnání se zasloužil Matěj Maštalířský, který dostal přihrávku na pravý kruh a prostřelil Horu. Minutu a půl poté zvedali žlutočerní ruce nahoru znovu. Verva rozjela útok ze své třetiny a Ondřej Postl postrčil puk na rychlík Matěje Maštalířského, který se dostal až za obranu Bruslařů a propálil Horu podruhé. Zjevně zaskočená Boleslav se sice nevyvarovala i dalšího faulu, ale tentokrát to pro ni neskončilo fatálně. Po 40 minutách hry svítil tedy na tabuli stav 2:1 pro domácí.

Vypadalo to, že se Bruslaři ze druhé části příliš nepoučili. Hned na úvod třetí periody fauloval Zvagulis a Litvínov tak mohl opět tlačit. Jenže po vyrovnání sil hráčů v poli úřadovala na ledě Boleslav. Z vlastní třetiny zavezla puk do pásma a gólmanovi skvěle zaclonil výhled parťák Vojtěcha Poláka, který vyrovnal na 2:2. o minutu později Boleslav převrátila stav duelu ve svůj prospěch. Půček objel branku a poslal na Jakuba Hrušku, který propálil Kubíka. Bruslaři se po obratu trochu uklidnili a začali hrát zodpovědněji směrem dozadu. Vervě se dlouho nedařilo vyrovnat, a tak sáhla ke hře bez brankáře. Jenže domácí udělali fatální chybu. Lukáš Strnad dojel kotouč dříve jak domácí hráč a zpoza branky posunul na Josefa Teplého, který přidal čtvrtou branku. Verva ještě 21 vteřin před závěrečnou sirénou přidala svou třetí branku. O gól se postaral Jan Vopat, ale na více se už domácí nevzmohli, a tak tři body veze do města automobilů Mladá Boleslav.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.