BK MLADA BOLESLAV
30. 11. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Nikola Křížová

Třikrát prohrávali, třikrát vyrovnali a rozhodli v nájezdech. Junioři z utkání s Energií berou dva body

27., čtvrtek 30. 11. 2023
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Juniorka musela v domácím zápase s Energií zvítězit, aby si před sobotním posledním kolem zlepšila výchozí pozici. Ačkoliv Bruslaři hned třikrát prohrávali, dokázali se vždy dotáhnout a za stavu 3:3 tak ve ŠKOENERGO Aréně došlo na nájezdy. V dovednostní soutěži uspěli tři hráči, dva z nich byli Boleslavští. Rozhodující trefu zaznamenal Jan Hurt. Zisk dvou bodů znamená, že pro jistotu postupu musejí Bruslaři v utkání s Motorem získat alespoň bod nebo doufat v zaváhání Hradce Králové.
Ml. Boleslav: Hora (55. Forst) – Moravec (A), Křepelka, A. Vlasák, Němec, Hrouda (C), Průšek, Kubíček – Hurt, Malínek (A), Gardoň – Kučera, Zvagulis, Polák – Strnad, Půček, Hruška – Vítek, Šachl, Teplý
K. Vary: Psohlavec – Bulka, Beran, Postl, Dorot (C), Zolnaj (A), Vogel – Šlechta, M. Váňa, Varvařovský (A) – Pastor, Adámek, Galnor – Čihař, Záhejský, Steklý – Zeman, Novotný, V. Váňa – Šilhan
Branky a nahrávky: 21. Hurt (Gardoň, Moravec), 38. Křepelka (Půček), 57. Gardoň (Malínek, Moravec), rozh. náj. Hurt – 2. Steklý (Čihař), 26. Galnor (Dorot, Varvařovský), 42. Adámek (Vogel, Bulka). Rozhodčí: Battěk, Červenka – Jurak, Hlinka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 47:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Komentář

Bruslaři potřebovali nutně zvítězit, aby se přiblížili k postupu. Vstup do utkání ale lépe zvládli hostující borci. Ti skórovali hned ze své první akce poté, co Čihař po zisku kotouče vyslal do útoku Vojtěcha Steklého. Exboleslavský forvard se protáhl kolem obránce a následně uspěl i v souboji s Horou - 0:1. Bruslaři sice byli v první periodě střelecky aktivnější, ani jedna z patnácti střel za Psohlavcovými zády neskončila.

Po změně stran už to ale vyšlo. Gardoň přihrávkou do mezikruží uvolnil Jana Hurta a ten takřka okamžitě napálil puk do sítě. Hostující brankář byl pouze divákem, protože se celá situace sehrála velmi rychle, takže Psohlavec jen těžko mohl něco dělat - 1:1. V podobné situaci se karlovarský strážce ocitl i o pár minut později, jenže tentokrát ho po ráně Strnada zastoupila branková konstrukce. Svůj um proto Psohlavec předvedl ve 24. minutě, kdy betonem zneškodnil Polákovu dorážku do poloprázdné klece.

Dramatický průběh druhé části nebral konců. Vítek byl hned krátce nato vyloučen za vyhození kotouče z ledové plochy a Energetici trestali. Celá domácí čtveřice se stáhla k levému hrazení a osamocený Jakub Galnor tak po pasu Dorota z pravé strany vrátil vedení na stranu Karlovarských. Také hosté ale nabídli Bruslařům přesilovku a ani tentokrát vyloučený hráč na trestné lavici nestrávil plných 120 sekund. Kapitán Dorot už byl připraven k návratu na led, když rána Karla Křepelky po odrazu od tyčky zapadla za Psohlavce.

Karlovarští si vedení vzali zpět i potřetí, když při další početní převaze na startu třetí periody skóroval Matyáš Adámek. Ten v krátkém časovém sledu pálil z pravého kruhu a zatímco první střela skončila na břevně, druhý puk z jeho hole se ocitl za Horou. V 55. minutě mladoboleslavský brankář dokázal pokrýt zakončení Matyáše Váni, vzápětí do něj ale narazil Moravec a puk s oběma hráči nejspíš skončil v brance, rozhodčí ale karlovarskou trefu neposvětili. Bruslaři sice neprohrávali, zraněný Hora ale musel střídat a do branky se pro závěr zápasu musel postavit Forst. Možná i díky novému impulzu se stalo to, čeho se Energie nejvíce obávala. V 57. minutě se ujal nenápadný výstřel Matěje Gardoně a body se dělily.

V prodloužení mohl na jedné straně rozhodnout Šlechta, jehož bekhendové zakončení kryl Forst. Na druhé straně mohl v samotném závěru ukončit zápas Moravec, také v tomto případě vzájemný souboj patřil maskovanému muži. Na řadu přišly samostatné nájezdy. Polák se Záhejským na obou stranách vlnili sítě po bekhendových blafácích, z Bruslařů ale uspěl ještě jeden nájezdník. Druhý bod jim totiž vystřelil Jan Hurt.

Karlovarští po zisku bodu slaví již jistý postup. Bruslařům na dálku pomohla Plzeň, která doma předčila Hradec, takže jsou Mladoboleslavští v tuto chvíli čtvrtí. K jistotě postupu jim chybí pouhý bod, o který se budou muset utkat v sobotu v Českých Budějovicích. I v případě porážky mohou myslet na postup, stačí jen, aby Sparta dokázala alespoň jeden bod sebrat Hradci Králové. Rozuzlení boje o první čtyřku tak padne v sobotu.

Ohlasy trenérů

Marek Melenovský: Byli jsme pod tíhou toho, že musíme uhrát nějaké body. Byla tam z naší strany cítit křeč, ale kluci se s ní postupem času dokázali poprat. Ta vůle po vítězství u nich byla velká, nakonec se to na naší stranu přiklonilo. Jsme rádi za to, že ten boj o čtyřku máme i nadále ve svých rukách. Teď pojedeme do Budějovic a uvidíme, jaký zápas nás tam čeká. My k tomu přistoupíme zodpovědně. Když budeme plnit to, co si řekneme, tak to tam, doufám, dobře dopadne.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.