BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2023 | Lukáš Chuchválek

V prvním zápase sezóny B-tým neuspěl proti Kolínu

1., sobota 16. 9. 2023
Ml. Boleslav - Kolín MBL - KOL
M l. B o l. – V Krajské lize Středočeského kraje se začalo již minulý týden, avšak B tým ještě nezasáhl a zápas 1. kola proti Žabonosům byl odložen. Ve druhém kole na domácím ledě přivítali Bruslaři B týmy Kolína, jenž přijel v silnější sestavě. Boleslavi unikl začátek díky vlažnému výkonu, ale pak srdnatě bojovala až do konce, avšak Kolínu stačilo hlídat si náskok, který si jejich hráči vybudovali v první třetině. Také si Bruslaři vybrali porci střelecké smůly, která jim nedovolila zápas v posledním dějství zdramatizovat.
Ml. Boleslav: Toman – Bílek, Kubíček, Kadeřábek J. (A), Málek – Prokop, Kadeřábek T. (A), Hladík, Mareš, Rudolph, Vondrlík (C), Ficek, Rovný, Čermák, Moucha, Tregl.
Kolín: Bak – Šupík, Kratochvíl, Hušek, Häusler, Křeček (A), Skokan – Chlubný, Martínek (C), Svoboda, Vaňkovský, Jindra, Semirád (A), Hyšpler, Kozák, Bandy.
Branky a nahrávky: 35. Málek (Kadeřábek T., Prokop) – 5. Hyšpler (Bandy), 14. Martínek (Semirád), 31. Svoboda (Křeček, Hyšpler), 60. Semirád. Rozhodčí: Zahradníček – Toman, Holec. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 111. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Komentář

Již od prvních minut diktovali tempo zápasu hosté, kteří těžili z faktu, že nastoupili se širším kádrem než Bruslaři. A tak netrvalo dlouho a gólman Daniel Toman poprvé inkasoval poté, kdy Chlubný zachytil špatnou přihrávku Boleslavských a připravil tak gólovou příležitost pro Jiřího Hyšplera. Boleslav za této situace nepřidala a Kozlové si vypracovali několik dalších slibných šancí. Svou na druhé straně však zkazil Moucha, jenž dostal od kolínského beka námaz. Následovala dvě vyloučení na obou stranách, během nichž nikdo příliš neoslnil, ale při hře čtyři na čtyři se hra výrazně zrychlila. Následovala boleslavská přesilovky, během níž Bruslaři chybovali a neuhlídali si zadní vrátka. Ujeli jim Semirád s Robinem Martínkem v situaci dvou na jednoho a učebnicovým příklepem druhý jmenovaný navýšil na 2:0 pro hosty. Boleslavští hráči se rychle pokusili o kontaktní gól, dokonce se jim povedlo vyšachovat obranu soupeře, ale do poloodkryté brány se ani natřikrát netrefili.

Do druhého dějství vstoupili domácí lépe a více se tlačili do útoku. Ofenzíva jim ale zprvu moc nešla a soupeř dokázal své vedení ubránit. Zhruba v polovině dějství přišlo vyloučení Mouchy a během kolínské přesilovky nedokázali hosté téměř vůbec ohrozit branku Daniela Tomana. Mladý boleslavský brankář však kapituloval deset sekund po skončení početní nevýhody, neboť v bleskové akci navýšil na 3:0 pro hosty Filip Svoboda. Na to Boleslav reagovala zoufalou útočnou snahou, při níž Bak zázračně zabránil přechodu puku přes brankovou čáru. Pak ale inkasoval i on, když se puk dostal k volnému Janovi Málkovi, kterému vymetl pavučiny v jeho síti. Kolín reagoval napadáním boleslavské rozehrávky, aby domácím zabránil v přílišném rozletu a případnému vstřelení kontaktní branky.

V posledním dějství se Bruslaři opět sympaticky pustili do ofenzívy, jež ale byla marná, neboť se na takový vývoj soupeř přes přestávku dobře připravil a obětavě bránil. jednu z největších příležitostí promarnili ve 48. minutě, když se Boleslav po chybách ve vlastní třetině nejprve zbavila soupeře, aby pak v protiúderu šili do Dawida Baka hlava nehlava. Tomáš Kadeřábek, Jakub Hladík a Ondřej Bílek ho totiž zasypali několika střelami, leč žádná se neujala a naopak, kolínského brankáře ještě více rozchytali. Ačkoliv byl soupeř po tomto tlaku unavený a Boleslav ho přinutila vyhodit na zakázané uvolnění, nebyla v následujících momentech, kdy provinivší tým nesmí střídat, Kolínské utavit. Díky tomu již Bruslaři směřovali k porážce, kterou Kolín potvrdil při boleslavské power-play, kdy v poslední minutě zápasu do prázdné brány pečetil kolínskou výhru Jakub Semirád.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Zápas se mi nehodnotí dobře, protože jsme prohráli. V první třetině to bylo od nás ospalé, byli jsme všude pozdě, všechno nám trvalo. Takže tam jsme si ten zápas prohráli. Od druhé třetiny už byl ten výkon lepší, myslím si, že jsme měli více ze hry, byl to již vyrovnaný zápas, ne-li jestli jsme místy nebyli lepší. Chci pochválit Dana Tomana v bráně, který v první třetině chytil dost gólových šancí soupeře, a držel si tento standard po celých šedesát minut.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.