BK MLADA BOLESLAV
25. 11. 2023 | Lukáš Chuchválek

B tým si připisuje důležitou výhru proti Žabonosům

11., sobota 25. 11. 2023
Ml. Boleslav - Žabonosy MBL - ZAB
M l. B o l. – Zápas 13. kola Krajské ligy Středočeského kraje přinesl po třech prohrách konečně výhru a odnesly to Žabonosy. Rozhodlo se prakticky už v první třetině, v níž si Bruslaři vypracovali čtyřbrankový náskok. A ten v konečném zúčtování vydržel. Za předpokladu, že by v neděli tým Kolína B prohrál, se Boleslav odpoutá z posledního místa v tabulce své skupiny.
Ml. Boleslav: Vích (37. Toman) – Tondr, Uřidil, Zvolenský, Kadeřábek J., Málek, Bartoš – Prokop, Kerda, Kadeřábek T. (A) – Hladík, Mareš, Rudolph – Vondrlík (C), Ficek, Čermák – Tregl.
Žabonosy: Svoboda (21. Křivánek) – Malina, Březka, Paroubek, Nekvasil, Hlaveš (C), Pomichálek – Kubišta, Černý, Mejzr – Smejkal, Honz (A), Kunášek – Čtvrtečka, Kedršt, Pešek.
Branky a nahrávky: 4. Prokop (Kadeřábek T.), 11. Tondr (Uřidil, Kadeřábek T.), 14. Hladík (Tregl, Kadeřábek T.), 16. Tondr (Hladík, Prokop), 27. Mareš (Rudolph, Bartoš), 30. Mareš (Bartoš) – 36. Kunášek (Kubišta, Černý), 44. Smejkal (Mejzr, Kedršt). Rozhodčí: Zahradníček – Bejda, Buček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Průběh utkání: 6:0, 6:2.

Komentář

Hned na úvod šli Bruslaři do čtyř a povedl se jim parádní únik, při němž jim brankář Žabonos vyjel z brankoviště naproti a poslal puk pouze na hůl Ficka, který mohl zakončit do prázdné brány, avšak zamotal se s obráncem hostí a netrefil. Smutnit nemusel, neboť po skončení početní výhody otevřel skóre Jan Prokop. Bruslaři nedávali hráčům z Žabonos mnoho prostoru k útočení, a tak postupem času sílil tlak na ně. To vyvrcholilo v 11. minutě, v níž se gólem uvedla nová posila Martin Tondr. Na brankáře hostí Svobodu se sypaly další střely a držel se statečně. Avšak o pár minut později přesto znovu inkasoval, o což se postaral Jakub Hladík. O regulérnosti této branky rozhodla až porada rozhodčích. Hostující Hlaveš se pokusil se svou přízemní střelou něco s vývojem udělat, ale tím pouze připravil další útok Boleslavi, na jejímž konci bleskově znovu Martin Tondr míří do prázdné branky. Vstup do utkání se tedy boleslavskému béčku náramně povedl.

Hosté se rozhodli o přestávce vystřídat gólmana. Druhý krok překvapit hned po nástupu Bruslaře jim už ale nevyšel a i nadále se museli před Boleslavskými bránit. To vedlo k ostrému naražení Davida Rudolpha na mantinel u střídaček, jež bylo na hraně pravidel, avšak sudí se rozhodli nevylučovat. To se rozhodli pomstít Zvolenský s Vondrlíkem, kdy jeden pálil z dálky, zatímco druhý tečoval, ale nešlo to dle plánu. Na druhé straně se pak Hlaveš jedoucí středem sám s pukem do zakončení a následující protiútok přinesl už pátý gól Bruslařů, pod který se zapsal Michal Mareš ránou do horní tyče, jež se odrazila do sítě. Za dvě minuty nahazoval Libor Bartoš puk na Křivánka, ale ten ho nedokázal zkrotit a připravil tím šanci opět pro Michala Mareše, který mu kotouč poslal do uprázdněné branky. Honz reagoval při další boleslavské akci ujetím do brejku a vyjel proti němu Zdeněk Vích, jenž poslal pouze na zakázané uvolnění. Domácí si zahráli i přesilovku, ale nic v ní nevymysleli. Po jejím skončení se ale Žabonosy přece dočkaly vstřelení gólu a zásluhu na něm měl při úniku Josef Kunášek. Hosté to zkusili z brejku ještě jednou, avšak gólman Vích vyjel a srazil se u mantinelu s protihráčem tak rychle, že mu uletěla helma a tvrdý hit do hrudi mu vynesl zranění, pro které musel v čase 36:26 odstoupit ze zápasu.

Druhá třetina se musela přerušit, aby se převlékl druhý boleslavský gólman, Daniel Toman. S třetí třetinou Žabonosy viditelně přidaly a boleslavský B-tým měl co dělat, aby je udržel co nejdál od Tomana. Ve chvíli, kdy byla Boleslav vyloučená, však kapituloval, když Mejzr od rohu kluziště nahrál křižně najíždějícímu Janovi Smejkalovi k protějšímu kruhu a ten pálil do prakticky prázdné brány. Stejný pokus o chvíli později jim už ale nevyšel. Pak až do konce byli diváci svědky mnoha nepřesností při zakončení a skóre 6:2 bylo po zbytek zápasu již konečné. Za hosty byl ale velmi blízko k dalšímu snížení Kubišta, jenž se ocitl v mezikruží a mohl pálit do prázdné branky. Jenže jeden z boleslavských hráčů mu v tom zabránil vložením hole do střely.

Ohlasy trenérů

Jiří Klikar: Pro nás to byl vzhledem k tomu, v jaké situaci se nacházíme, hrozně těžký zápas. Prakticky výhra byla nutná, takže jsme tomu museli podřídit všechno celých šedesát minut. To se klukům dařilo a za to jim děkuji.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.