BK MLADA BOLESLAV
9. 12. 2023 | Lukáš Chuchválek

Černošice utekly B týmu na rozdíl čtyř branek, stáhnout se to už nestihlo

13., sobota 9. 12. 2023
Ml. Boleslav - Černošice MBL - CER
M l. B o l. – 15. kolo Krajské ligy Středočeského kraje nabídlo divákům, kteří docházejí na zápasy B týmu, střetnutí s Černošicemi, jedním z vedoucích celků skupiny Jih. Ačkoliv Boleslav začala dobře, Černošice ještě v první třetině převrátily vývoj ve svůj prospěch a v průběhu druhé třetiny skóre ještě více navýšily. Ve třetí třetině se zdálo být za stavu 1:5 už hotovo, ale Boleslav se ještě dokázala díky dvěma brankám do zápasu vrátit. Kvůli bitkám a dalším bouřlivým a vypjatým situacím, jež svědčily o ztrátě kontroly sudích nad zápasem, odehrála Boleslav závěr převážně oslabena a žádného dramatu jsme se nedočkali. Ze strany Černošic to bylo tedy lépe takticky zvládnuté. Boleslavský B tým tedy ve své skupině zůstává poslední.
Ml. Boleslav: Vích – Tondr, Zvolenský, Kadeřábek J. (A), Málek, Bartoš – Prokop, Kerda, Kadeřábek T. (A) – Hladík, Mareš, Rudolph – Vondrlík (C), Ficek, Čermák – Tregl
Černošice: Thuma – Zuska, Staněk (C), Sem, Krudenc M., Malík, Větrovec – Blída, Brejcha, Krudenc V. – Pulkrab, Loskot, Šalamoun – Jobek, Hofmeister, Formánek
Branky a nahrávky: 5. Mareš (Bartoš), 48. Kerda (Vondrlík, Kadeřábek T.), 53. Kadeřábek T. (Hladík) – 12. Jobek (Krudenc V., Krudenc M.), 18. Brejcha (Šalamoun), 32. Bláha (Zuska), 39. Pulkrab (Šalamoun, Malík), 44. Hofmeister (Krudenc M.). Rozhodčí: Jaška – Holec, Mbumaston. Vyloučení: 11:11, navíc Málek (MBL) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 54. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 3:5.

Komentář

Bruslaři vstoupili do utkání aktivněji a po neúspěchu Michala Čermáka se na ně v 5. minutě usmálo štěstí, když Bartoš nabil Michalu Marešovi na úvodní gól. To probralo hráče Černošic a Zdeněk Vích, jenž do té doby mnoho práce neměl, se měl co ohánět. Uvedl se tygřím skokem na puk při drobném závaru před jeho brankou. Podobně dobře zasáhl proti útočícímu Jobkovi. Avšak při vlastní přesilovce musel lovit puk ze sítě, neboť Bruslaři udělali chybu a dovolili oslabeným Černošicím přečíslení. A právě Tomáš Jobek dal vyrovnávací branku a mohl si vybrat kam, jelikož se spoluhráčem jeli sami na bránu a boleslavská obrana nikde. Po pasáži, kdy se oba týmy blýskly dobrými šancemi, přišla první černošická přesilovka, kterou za méně než minutu zužitkoval Tomáš Brejcha.

Na začátku druhé třetiny prohospodařili boleslavští hráči tutovou šanci, kdy netrefili poloprázdnou bránu. I tak se dále ofenzivně snažili a aktivní byl směrem dopředu zejména Jan Prokop. Zbrzdila je sice přesilová hra, ale po jejím skončení měl ohromnou šanci Dominik Tregl. Tohoto nevyužití vzápětí domácí litovali, neboť v protiútoku jim uštědřil lekci z produktivity Martin Bláha a navýšil už na 3:1 pro Černošice. Po této brance následovaly tvrdé střety za hranou pravidel a boleslavský Tomáš Kadeřábek byl potrestán čtyřmi minutami za v hokeji nevídaný prohřešek úder soupeře hlavou. Tři minuty se Bruslaři skvěle bránili, avšak akci Marka Pulkraba z levé strany již Zdeněk Vích nedokázal zastavit, leda zpomalit. V tu chvíli to už bylo o tři branky a začalo být zle.

Nepovedený nástup do posledního dějství znamenal už pátý gól Černošic, o který se po rozebrání obrany postaral zleva Jakub Hofmeister. Následovala série vyloučených na obou stranách, přičemž hostující Formánek nastřelil tyčku. Když tresty daly dohromady boleslavskou přesilovku čtyři na tři, vrátil Bruslaře zpět do hry střelou do odkryté brány Dušan Kerda. V 53. minutě přidala Boleslav už svou třetí branku díky pokusům Tomáše Kadeřábka zleva, jemuž se povedlo Filima Thumu překonat až asi napotřetí. Kaňkou však bylo poranění ruky jednoho z hostujících hráčů při herní situaci za bránou a sudí nepřerušil hru. To a Málkův úder soupeře do hlavy u hostujících hráčů vedlo k erupci emocí devět sekund po vhazování poblíž střídaček domácích, což vedlo k hromadné bitce, po jejímž skončení se vedly sáhodlouhé diskuze kapitánů s rozhodčími a výsledkem bylo Málkovo vyloučení do konce utkání a čtveřice hráčů na obou stranách k trestům za hrubost. Dohromady tak sudí rozdali 41 trestných minut. Emoce plály až do konce, ale Černošicím to vadit nemuselo, Boleslavi se už dále nepovedlo zápas jakkoliv zdramatizovat. A to ani při power-play.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.