BK MLADA BOLESLAV
30. 12. 2023 | Vojtěch Červený

Bonusový bod pro juniorku! V Jihlavě rozhodovaly samostatné nájezdy

II / 9. kolo, sobota 30. 12. 2023
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
M l. B o l. – Během sobotního poledne se Bruslaři utkali se sokem z Vysočiny a odehráli s ním vyrovnané utkání, přišlo v něm až na nájezdovou loterii. V té byli nakonec Středočeši zásluhou brankáře Daniela Forsta a útočníka Davida Šindeláře úspěšnější, připisují si tak čtvrtou výhru v rámci nadstavbové skupiny DHL extraligy juniorů. Nyní je čeká několik dní odpočinku a to i přes Silvestr, poté zavítají do Prahy, kde se utkají s pražskou Spartou.
Jihlava: Cinka – Vovsík (C), Jeletz, Číhal (A), Vandas, Topol, Vildomec, Löffler – Burkov, Báťa (A), Rauš – R. Váňa, Modl, Nosek – Chlubna, Peš, Kudrna – Já. Jungwirth, Niederhafner, Klapica.
Ml. Boleslav: Forst – Moravec (A), Průšek, A. Vlasák, Němec, Sypecký, Kubíček, Křivánek – Kristek, Zvagulis, Gardoň – Vítek, Kučera, Hruška (A) – Vojáček, Šachl, Teplý – Hurt, Hrouda (C), Šindelář.
Branky a nahrávky: 23. Vandas (Báťa, Rauš), 31. Topol (Vildomec, Báťa) – 9. Hurt (Šindelář), 28. Hruška (Gardoň, Kučera), rozh. náj. Šindelář. Rozhodčí: Tomáš Batěk, Jakub Zeliska – Jakub Dědek, Jakub Figer. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 194. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Utkání lépe začalo pro hostující Bruslaře, kteří šli už po osmi minutách první třetiny do vedení, David Šindelář našel rozjetého svého spoluhráče Jana Hurta a poslal mu puk, ten už se tváří v tvář jihlavskému brankáři Cinkovi nemýlil.

Na další branku jsme si museli počkat až do úvodu druhé třetiny, Tomáš Vandas se svými spoluhráči rychle otočil ve středním pásmu hru a od pravého mantinelu se mu podařilo vystřelit na vzdálenější tyč mladoboleslavské branky a Forst poprvé v zápase inkasoval. I přes inkasovanou branku se Mladoboleslavští nevzdali a v průběhu 27. minuty se ocitli ve velké šanci, Jakub Hrouda poslal v situaci dva na jednoho puk k Janu Hurtovi, jež se snažil poslat puk do šibenice a přidat tak druhou branku, avšak na Cinku znovu nevyzrál. Hostující Bruslaři však nemuseli smutnit, za necelou minutu se po vyloučení Šimona Bati znovu radovali ze vstřelené branky, Matěj Gardoň si sjel na levý kruh a vyslal jedovatou střelu, tu se ještě podařilo Cinkovi vyrazit, ale na dorážku Jakuba Hrušky už byl krátký. Jihlavští se z obdržené branky chtěli rychle vzpamatovat, odhodlali se k velkému tlaku umocněnému dvojitou přesilovou hrou. Během přesilové hry nejprve pálil Tomáš Vandas, jenž však trefil pouze připraveného Forsta. Zatímco Tomáš Vandas neuspěl, tak jeho spoluhráč Adam Topol už úspěšný byl, svoji ranou bez přípravy z vrcholku kruhu nedal Forstovi sebemenší šanci.

V třetí třetině jsme byli svědky velké spousty akcí Mladé Boleslavi. První z nich se udála krátce po vypršení přesilové hry, Jiří Sypecký vyslal nebezpečnou střelu, která měla potřebné parametry na vstřelení branky, avšak Cinka stál na svém místě a poradil si s ranou Sypeckého. Další akce, v hlavní režii tentokrát lotyšský útočník Kristers Zvagulis, jež si najel blíže k brance, ale střelu se mu podařilo umístit pouze do hrudi brankáře Cinky. V poslední velké šanci Mladé Boleslavi ve třetí třetině našla Dukla svého hrdinu, střela Hroudy mířila za brankovou čáru, avšak Robert Váňa předvedl skvělý obranný zákrok pomocí něhož odvrátil hrozící nebezpečí a zápas nasměroval do prodloužení.

Během prodloužení to byl opět tým Středočechů, kdo se dostával do větších šancí. Jakub Hrouda mohl usměrnit před brankou skákavý kotouč do sítě, ale nedokázal jej trefit tak, jak by potřeboval. I tým z Vysočiny měl na svých holích rozhodnutí, ale jeho zástupce Maxim Burkov nedokázal v samostatném úniku zvednout kotouč, tak, jak by si představoval. V samém závěru se do ohromné šance dostal po chybě jihlavské obrany Matěj Gardoň, ale ani on brankáře soupeře nepřekonal, na řadu tak přišly samostatné nájezdy.

V nájezdech excelovali oba brankáři, kteří bravurně hájili své týmy. Přesto se v první sérii podařilo Davidu Šindelářovi překonat jihlavského Davida Cinku a vsítit branku, která nakonec rozhodla o bonusovém bodu, který si domů odvezou mladoboleslavští hokejisté.

Ohlasy trenérů

Michal Broš: Pro nás to bylo další těžké utkání. Ve dvou dnech jsme se utkali s druhým TOP soupeřem v rámci naší skupiny. A také náš druhý poctivě odpracovaný a velmi kvalitní zápas po celých 60 minut i s prodloužením. Rozhodlo pár detailů. Byly fáze zápasu, kdy jsme byli lepší i kdy jsme lepší nebyli a Mladá Boleslav nás tlačila. Utkání sneslo nejvyšší parametry a rozhodl jeden gól v samostatných nájezdech, které nám dlouhodobě moc nejdou, což už je k zamyšlení a je potřeba s tím něco udělat. My trenéři jsme spokojení s přístupem i s výkonem v obou zápasech, kdy se v naší hře objevila spousta věcí, na kterých pracujeme, které chceme v zápasech předvádět, o které se chceme opřít a vždy nám budou zaručovat šanci na úspěch.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.