BK MLADA BOLESLAV
4. 1. 2024 | Tomáš Taybner

Juniorka odstartovala rok 2024 porážkou, v Karlových Varech padla po fotbalovém výsledku

II / 11. kolo, čtvrtek 4. 1. 2024
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
M l. B o l. – Mladoboleslavská juniorka ve čtvrtek odpoledne vycestovala do Karlových Varů, v lázeňském městě od 18 hodin nastoupila ke svému prvnímu utkání v novém roce. Prvně tlačili Energetici, v průběhu času ale aktivnějším dojmem působili Bruslaři. Vzdor tomu ale rozhodující úder přišel na opačné straně, v čase 56:23 vystřelil Energii tříbodový zisk Matyáš Váňa. Juniorka se proto o první novoroční bude muset ucházet zítra v hlavním městě, kde je v Holešovicích čeká další vyzyvatel a to pražská Sparta.
K. Vary: Ebenstreit – Postl, Dorot (C), Holejšovský, Beran, Pelikán, Vogel – Adámek, Váňa M., Varvařovský (A) – Novotný, Pastor, Steklý – Zeman, Záhejský, Čihař – Šilhan, Rybár, Váňa V. – Vojáček P.
Ml. Boleslav: Hora – Moravec (A), Průšek, Vlasák A., Němec, Sypecký, Kubíček, Křivánek – Gardoň, Zvagulis, Hrouda (C) – Kučera, Malínek (A), Vítek – Vojáček M., Šachl, Teplý – Hurt, Šindelář
Branky a nahrávky: 57. Váňa M. (Varvařovský, Vogel). Rozhodčí: Petružálek, Hlinka – Belko, Kokrment. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 1:0.

Komentář

První utkání juniorky v novém roce 2024 zavedlo naše mládežníky do Karlových Varů. Mezi tři tyče se po pauze způsobené zraněním vrátil David Hora, ten se do branky od začátku utkání postavil poprvé od domácího utkání s Energií. Západočeši se od úvodních minut pečlivě starali o to, aby se mladoboleslavský strážce rychle dostal zpět do zápasové praxe. V prvním dějství se o střelecké pokusy zasluhovali především domácí hráči, v konečném důsledku se ale gólu nedočkala ani jedna strana. Po první třetině tak v lázeňském městě platil bezbrankový stav.

V úvodu prostřední periody se chvíli hrálo ve čtyřech, čehož ale ani jeden z týmů nevyužil. Bruslaři ale postupně přebírali iniciativu a ve 30. minutě si došli pro svou první přesilovku. Při vyloučení Zemana si v početní převaze Středočeši vytvořili velký tlak, několikrát během něj pálili Gardoň s Malínkem, chybělo tomu už jen gól.Tlak ale nadále rostl a Energetici nakonec byli rádi, že jej ukončila druhá siréna. Krátce před jejím zazněním se boleslavský Vojáček dostával k dorážce své střely, proti které by Ebenstreit nejspíše nedokázal zakročit - útočník Bruslařů ale branku pod tlakem časomíry neumístil přesně.

Hosté ale ve své aktivitě pokračovali také na startu třetí třetiny. Hned při prvním střídání se Zvagulis protlačil před Ebenstreita, kličkou si ho položil a poté zakončoval, jenže bohužel pro svůj tým bekhendem zazvonil na levou tyčku. Karlovarský brankář si poté oddechl, když po rychlé akci Boleslavských dokázal špičkou betonu pokrýt Šindelářovu střelu z pravého kruhu. Na opačné straně se do dobré příležitosti dostal kapitán Dorot, před kterým vyplaval puk po zablokované střele Vogela, avšak domácí bek branku minul.

Vzdor mladoboleslavské aktivitě se však skóre hned záhy na to měnilo a v 57. minutě tak do vedení šli domácí Energetici. Varvařovský z pravé strany přihrál na kruh, odkud Matyáš Váňa zamířil přesně na vzdálenější tyčku - 1:0. Bruslaři odpověděli tlakem a po oddechovém čase jej ještě umocnili odvoláním brankáře. Při hře s odkrytými zády si pak pronikající Gardoň na pravém kruhu vynutil faul Berana. V průběhu zbývajících 86 sekund sám Gardoň dvakrát nebezpečně pálil z levé strany - jednou rozvlnil boční síť a podruhé zasáhla Ebenstreitova lapačka. Domácí strážce musel zasahovat také proti střele Kučery z mezikruží, ale ačkoliv puk chvíli hledal, nakonec jej našel a přikryl.

Energetici tak hubený náskok uhlídali a zápas dovedli do zdárného konce, zásluhou jediného gólu zvítězili 1:0 a do tabulky zapsali tři body. Bruslaři na své první letošní body musejí posečkat, další bitvu svedou svěřenci Marka Melenovského hned zítra: v Holešovicích se utkají se Spartou.


Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt: Jsme rádi za vítězství. Bylo to velmi těžké utkání. Soupeř potvrdil svoji kvalitu. Myslím si, že to bylo hodně vyrovnané a pak se štěstíčko přiklonilo k nám.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.