BK MLADA BOLESLAV
2. 3. 2024 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Junioři nestačili na Třinec, v předkole se utkají s Litvínovem

II / 28. kolo, sobota 2. 3. 2024
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. – Junioři v posledním kole hostili třinecké Oceláři, kteří už byli o pátečního večera jasným vítězem nadstavbové fáze DHL extraligy. Bruslaři hráli o páté vítězství v řadě, jenže nic nešlo podle plánu a Oceláři se již v první minutě utkání ujali vedení. Juniorka tak zakončila druhou část sezony porážkou 1:5 a v předkole, které se rozběhne už v příštím týdnu narazí na Litvínov.
Ml. Boleslav: Forst – Moravec (A), Křivánek, Němec, Průšek, Sypecký, Kubíček – Vojáček, Kučera, Vítek – Hurt, Šindelář, Kristek – Hruška (A), Šachl, Teplý – Hrouda (C).
Třinec: Král – Volas, Mrtka, Ošmera, Horváth, Blaha, Buják (A) – Kozlík, Šilar, Sikora – Gerych (A), Šutý (C), Spěváček – Bartoš, Jobánek, Mikula – Pánek
Branky a nahrávky: 29. Hruška (Vojáček, Moravec) – 1. Šutý (Sikora), 7. Šutý (Volas, Buják), 24. Mrtka (Šilar, Ošmera), 53. Šilar (Kozlík), 56. Bartoš (Sikora). Rozhodčí: Čáp, Zeliska – Teršíp, Černohlávek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 102. Střely na branku: 21:39. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Komentář

V samotném zápase už o moc nešlo. Zatímco Oceláři přijeli do Mladé Boleslavi jako jistý vítěz nadstavby, o čemž se rozhodlo v pátek pod Ještědem, Bruslaři měli naopak jistotu místa pátého. Oproti pátečnímu utkání se v sestavě událo několik změn. Do branky namísto Hory nastoupil Forst a dorostenci se připojili zpět ke své kategorii. Výjimkou byl jejich kapitán Kristek, který naopak svůj tým opustil a postavil se proti Třinci.

Bruslařům nevyšel už samotný úvod utkání, protože Třineckým trvalo jen 49 sekund, než se ujali vedení. Stalo se tak po ztrátě kotouče v rohu kluziště. Sikora pak předložil puk do mezikruží a Patrik Šutý jej z jedničky napálil za Forsta. Oceláři byli po celou první periodu jasně aktivnější a v 7. minutě při přesilovce udeřili znovu. Opět to byl kapitán Patrik Šutý, o jehož brusli se odrazil puk po střele obránce Volase z modré.

Také vstup do druhé části neměli naši mladíci ideální, protože poměrně brzy se proti pravidlům provinil Vojáček a jeho vyloučení znamenalo třetí inkasovaný gól. Třinecký Šilar se prokličkoval po levé straně až k brance a pak připravil gólovou radost pro Radima Mrtku, který si pro kotouč sjel z modré a z jedné se trefil k bližší tyči - 0:3. Bruslaři se přeci jen trochu chytli ve 29. minutě, kdy Jakub Hruška ze vzduchu krásně sklepl nahození Vojáčka a využil tak přesilovku.

Středočeši pak ještě mohli znovu průběh zdramatizovat, když Šachl obkroužil třineckou klec a přihrál Hurtovi k pravé tyči. Domácímu útočníkovi ale nebylo přáno, navíc byl zezadu rychle docvaknutý jedním z obránců v červeném.

Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!

Za velkou šanci by se pak dala považovat přesilovka pět na tři, Bruslaři měli k dispozici více jak minutu a půl této výhody. Během vylepšené početní převahy ale ani jednou netrefili zařízení, agilní Němec svatyni Ocelářů hned třikrát přestřelil.

Ve třetím dějství nejprve z nebezpečné pozice v mezikruží zakončoval Mrtka, jehož pokus skončil na tyčce. Bruslaři nadále neměli příliš mnoho šancí, navíc v 53. minutě počtvrté inkasovali. Hosté vytáhli puk ze skrumáže u hrazení, Kozlík rozjel Tomáše Šilara a ten si se svým spoluhráčem ještě jednou narazil, aby pak mohl u pravé tyčky sklidit ovoce a přesně zakončit. Konečný výsledek pak při vlastním oslabení potvrdil Jan Bartoš, který dovezl do odkryté klece puk po obloučku vyhozeném Sikorou z vlastního pásma.

Bruslaři tak pátou výhru v řadě nepřidali a po třetí siréně čekali na výsledky z ostatních stadionů. Jejich soupeřem se nakonec stal Litvínov, proti němuž naši junioři celou sezonu v závěru srpna odstartovali. Oba celky se pak během nadstavby nevídali, v předkole se však znovu potkají a pro jednoho z nich to bude znamenat konec ročníku. Začínat se bude na ledě ŠKOENERGO Arény, první dva duely jsou na programu 7. a 8. března shodně od 17 hodin. Do čtvrtfinále postoupí ten, kdo jako první vyhraje tři zápasy.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolner: Byl tady jen jeden mančaft a tím byl Třinec, Bruslařský klub asi někde zůstal. Gratulujeme soupeři k vítězství i celkovému prvenství v této části soutěže. My musíme naskočit na úplně jiný mód - na mód play off.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.