BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2009 | Jitka Čechová, Jitka Čechová, David Lukeš

Na úvod bojů o udržení si Boleslav veze z jihu Čech dva body

UDR, úterý 24. 2. 2009
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Do začátku utkání v Budějovicích hráči Boleslavi nevstoupili právě nejlépe, ve čtvrté minutě totiž inkasovali ve vlastní přesilovce. Jihočechům ale vedení vydrželo jen devět minut, pak vyrovnával Klimenta. V prostřední třetině navíc otáčel skóre po nemoci navrátivší se Důras. Boleslav si vedení držela dlouho, ve 49. minutě ale kapitulovala. Právě Důras mohl také rozhodnout v prodloužení, když se coby atakovaný zhostil nařízeného trestného střílení. To sice zůstalo nevyužité, i tak ale nakonec rozhodla penalta. Z přestřelky závěrečných samostatných nájezdů vyšli vítězně Středočeši díky Sýkorovi.
Č. Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Ptáček, Sičák, Mucha, Vydarený - Kůrka, Vak, Veselý - Hudec, Huml, Melichárek - Mertl, Šimánek, Bílek - Hřebejk
Ml. Boleslav: Schwarz (na nájezdy Šindelář) - Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Mocek, Schnabel, Jindra - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, Benda - Sýkora
Branky a nahrávky: 4. Melichárek (Hudec), 49. Melichárek (Ptáček, Hudec) – 13. Klimenta (Moravec), 26. Důras (Klimenta, Boháč), 65. Sýkora (sam. nájezd). Rozhodčí: Pešina, Hribik – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3082. Střely na branku: 35:25.

Komentář

Pro oba týmy důležitý vstup do ošemetné udržovací soutěže nepřinesl podívanou ve vysokém tempu. Zejména domácí zůstali za očekáváním. Ba co víc, už po 166 vteřinách mířil na trestnou lavici Ondřej Veselý. Hosté ovšem trestuhodně zaváhali na své útočné modré čáře, puku se chopil Michal Hudec a jako na zlatém podnose ho předložil Tiboru Melichárkovi. Budějovičtí soupeře zaskočili, ovšem momentu překvapení nevyužili.

Po ubráněném oslabení nenásledoval nápor a to ani v přesilovce, která přišla hned vzápětí. Naopak, další boleslavské vyloučení v čase 8:46 přineslo zajímavou podívanou. Po souboji za Schwarzovou brankou těsně před jeho skončením našli hlavní rozhodčí hned dva fauly Budějovických a následovala tak dlouhá dvojnásobná přesilovka Bruslařského klubu. Hosté neuvěřitelně marnili vteřiny, nakonec se ale přece jen prosadili. Podobně jako předtím domácí - Jiří Moravec zatáhl puk do útočného pásma, křížně ho naservíroval Tomáši Klimentovi, který během pár týdnů proti MOUNTFIELDU zaznamenal už třetí trefu. Zbytek úvodní třetiny se už jen dohrával, byť víc ze hry měli hosté, nabuzení důležitým vyrovnáním.

Jihočeši si v kabině o přestávce asi důrazně promluvili, neboť jejich vstup do druhé třetiny lze nazvat důrazným. Vak ve 21., ani Mertl ve 23. minutě se neprosadili. Navíc vzápětí MOUNTFIELD hrál přesilovku po vyloučení Handlovského. Její nevyužití domácí mrzelo. Hosté totiž místo důrazu nasadili Michala Důrase, jenž stál na konci pohledné kombinace celého útoku.

Vstřelená branka hrála do karet hostujícímu týmu. Ten začal hrát velmi účelně. Tupil nápor domácích, nerozpakoval se pomoci si vyhozením kotouče a když bylo nejhůř, zasáhl spolehlivý Marek Schwarz. Nejblíže vyrovnání byl Štěpán Hřebejk, který ve 34. minutě trefil po vyjetí zpoza branky z otočky jen tyčku. Do šaten se tak šlo za příznivějšího stavu pro Bruslařský klub.

Závěrečná třetina přinesla nápor MOUNTFIELDU. Jeho hráči se hnali vpřed v živelné touze po vyrovnání. Občas nechali otevřená zadní vrátka, čehož kupříkladu ve 42. minutě využil Tomáš Nouza, jenž ovšem z pravého kruhu pálil jen do připravené Turkovy lapačky. Na druhé straně Tibor Melichárek ve 47. minutě nechal na brankovišti vyniknout Marka Schwarze. Ten samý hráč se ovšem prosadil o dvě minuty později, kdy zúročil Ptáčkovo nahození do brankoviště zpoza branky.

Závěrečná desetiminutovka nesla jasný rukopis - neplodný tlak MOUNTFIELDU a nebezpečné kontry Středočechů. Tak kupříkladu v 57. minutě Bílek od modré čáry orazítkoval horní tyč. 90 vteřin před koncem se na druhé straně ocitl tváří v tvář Turkovi Handlovský, mířil však jen do jeho výstroje. Na dělbě bodů před koncem základní hrací doby už nezměnily nic ani time-outy na obou stranách.

Následné prodloužení přineslo překvapivě víc podívané než si 3 082 přihlížejících původně představovalo. V čase 61:52 byl v nájezdu zahákován boleslavský Michal Důras a po právu dostal možnost náhrady formou penalty. Tu ovšem Turek vychytal. Přesně minutu před koncem šli na lavici hanby Toman s Mockem a pokračovalo se tři na tři. Rozlítaná minuta už gól nepřinesla a přišly na řadu nájezdy.

V nich zpočátku tahali za delší konec Jihočeši. Po druhé sérii vedli 2:1, když na trefy Ptáčka a Humla zareagoval jen Sýkora. Jenže po neúspěchu Melichárka v poslední možný moment zabral David Vrbata a vyrovnal. Čtvrtou sérii za Budějovice neúspěšně zakončil Ptáček, což znamanalo prémiový bod pro Boleslav, neboť Tomáši Sýkorovi se předtím při bekhendovém blafáku zadařilo. Středočeši si tak odvážejí z jihu Čech cenný bod navíc.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.