BK MLADA BOLESLAV
1. 3. 2009 | Jitka Čechová, Jitka Čechová, Rostislav Souček

Boleslav jede ze Znojma s prázdnou

UDR, neděle 1. 3. 2009
Znojmo - Ml. Boleslav ZNO - MBL
Z n o j m o – Po minulé porážce z prodloužení Boleslav potřebovala bodovat na ledě Znojma, aby svou ztrátu na předposlední příčku buď udržela, nebo v tom lepším případě dokonce stáhla. Nestalo se ale ani jedno. Orli šli krátce před koncem první třetiny do vedení, Středočechům se ovšem podařilo v poslední vteřině prvních dvaceti minut vyrovnat díky Zíbovi. Pak inkasovali podruhé a bohužel i potřetí. Snížení na začátku poslední dvacetiminutovky z hole Krále určilo definitivní stav – 3:2 pro Znojmo. Kladno doma porazilo Budějovice a jeho náskok před Boleslaví je tak už devítibodový.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Bičánek, Mojžíš, Rýgl, Mrázek, Tesařík, Chvátal, Vyrůbalík - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Svoboda, Procházka, Demel - Růžička, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Řípa
Ml. Boleslav: Schwarz - Novák, Bauer, Mocek, Schnabel, Moravec, Zíb, Brňák - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, Sýkora, Benda - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, Vrbata, Pšurný
Branky a nahrávky: 18. Dopita (Rýgl), 22. Procházka (Rýgl, Svoboda), 38. Řípa (Čachotský, Svoboda) – 20. Zíb (Král), 41. Král. Rozhodčí: Husička, Hradil - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2859. Střely na branku: 32:33.

Komentář

Do zápasu vstoupili aktivněji Orli, ale jejich úvodní šance nepatřily do kategorie nebezpečných. V páté minutě zahrozili i hosté, když se před Trvajem ocitl volný Důras, v poslední chvíli mu v zakončení zabránil Rýgl. Z následného protiútoku byl blízko první brance Svoboda, který v tísni netrefil odkrytý kout Schwarzovy klece. O chvíli později měl před znojemským brankovištěm dostatek prostoru Zíb, na Trvaje však nevyzrál.

V polovině třetiny si Znojmo zahrálo první přesilovku, v níž několikrát neúspěšně pálil Rýgl. Další vyloučení boleslavského hráče již dokázal potrestat Jiří Dopita, který se nejlépe zorientoval po střele Rýgla. Před odchodem do kabin dostali hosté výhodu dvou hráčů na ledě a v poslední sekundě první třetiny vyrovnal střelou od modré Lukáš Zíb.

Začátek druhé dvacetiminutovky vyzněl mnohem lépe pro domácí. Nejprve přežili zbytek oslabení a poté proměnil Rýdlovu sraženou střelu ve vedoucí branku Radek Procházka. Mladá Boleslav chtěla rychle odpovědět, ovšem šance Klimenty i Zíba zastavil pozorný Trvaj. Ve 29. minutě mohli přečíslení dva na jednoho využít Řípa a Sajdl, prvně jmenovaný volil střelu, kterou Schwarz pokryl. Vyloučení Hamana přineslo obrovskou šanci, kterou po parádní kombinaci zakončil Král pouze do tyče.

Ve 34. minutě se před Trvaje natlačil Vrbata, domácí gólman za pomoci Tesaříka situaci ustál. Na druhé straně zahrozil Procházka, ale druhou branku v utkání si nepřipsal. V čase 37:15 si s hostující obranou pohrál Čachotský a připravil kotouč na stříbrném podnosu pro Jiřího Řípu, jenž trefil prázdnou branku. Před odchodem do kabin mohl snížit Klimenta, jeho rána trefila pouze Trvajovu hruď.

Boleslavi vyšel vstup do třetího dějství a již po 36 sekundách dostal svůj tým na dostřel Richard Král, který potrestal zaváhání zkušené dvojice Dopita – Bičánek. Znojmo mohlo náskok brzy zvýšit, ale dlouhou přesilovku pět na tři nedokázalo přetavit ve čtvrtou branku. Postupem času začali přebírat iniciativu hosté. Velkou příležitost měl Král, jehož samostatný únik zmařil Trvaj. Při střele Bendy pomohla Orlům tyčka a dorážku Krále v poslední chvíli zastavil ležící Trvaj lapačkou. Znojemský gólman se vyznamenal i proti Handlovskému, který ani nadvakrát kotouč do sítě neprotlačil.

V 55. minutě měl po přihrávce Hamana na holi rozhodnutí Plášek, v tísni nedokázal přehodit ležícího Schwarze. Tři minuty před koncem zastavil Nouzu skvělým obranným zákrokem Švrček. V závěru se Schwarz několikrát pokoušel odjet na střídačku a pustit do hry šestého hráče, ovšem Orli aktivní hrou nenechali soupeře usadit se v útočném pásmu. Po dobře zvládnutém konci utkání si domácí připsali cenné vítězství 3:2 a zvýšili odstup od posledního místa na dvanáct bodů. Naopak Boleslav si po dnešní porážce opět zkomplikovala situaci.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček, asistent trenéra HC Znojemští Orli: "Jsem rád, že se nám zatím daří to, co jsme si řekli, bodovat na domácím hřišti. Bylo to velmi vyrovnané utkání, s šancemi na obou stranách. Mohli jsme si naše vedení po druhé třetině ještě pojistit v dlouhé dvojnásobné přesilovce. Bohužel jsme ji prohospodařili, ale poté jsme přeci jen díky Jirkovi Trvajovi uhájili tři body."

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: "Dnes jsme viděli velmi napínavý zápas. Obě mužstva samozřejmě vědí, o co hrají. Domácí jsou v lepší situaci. Místo toho, abychom vyrovnali, když jsme měli šance a dokonce trefili tyčku, tak jsme udělali asi rozhodující chybu a nechali soupeře odskočit. Pak už jsme se bohužel nedokázali vrátit zpět do zápasu."

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.