BK MLADA BOLESLAV
3. 3. 2009 | Jitka Čechová

Utkání s Budějovicemi rozhodli obránci

UDR, úterý 3. 3. 2009
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté nemají s žádným soupeřem tak dobrou bilanci jako s Českými Budějovicemi. I s tímto povzbuzujícím vědomím šli Středočeši do utkání 4. kola vyřazovacích bojů, ve kterém potřebovali bodovat. Hráči Bruslařského klubu měli jednoznačně lepší nástup, který v sedmé minutě korunoval perfektní dělovkou od modré Bauer. Prostřední dvacetiminutovka zůstala bezgólová a většinu nadějí na vyrovnání potom Budějovicím sebral ve 46. minutě Zíb. Mladá Boleslav tak zvítězila 2:0 a vybojovala tři velice cenné body.
Ml. Boleslav: Schwarz - Novák, Bauer, Mocek, Schnabel, Zíb, Brňák, Čížek - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, Benda - Kazionov, Sýkora, Pšurný
Č. Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Frolo, Toman, Sičák, Poživil - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Bílek - Mertl, Horák, Hřebejk
Branky a nahrávky: 7. Bauer (Handlovský, Novák), 46. Zíb (Důras). Rozhodčí: Fraňo, Kubeš - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4, Sičák, Frolo (oba CEB) 10 minus OS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2354. Střely na branku: 36:35.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav už v první minutě utkání dostala početní výhodu, když fauloval Frolo. Asi největší šanci si v ní připsal Klimenta, ke kterému se odrazil puk po střele Důrase. Boleslavský útočník, kterému nechtěně namazal sám Turek, ale promáchl. Středočeši si dokázali převahu udržet i v momentě, když už byli hosté v pěti, a tak se divákům naskytl pohled na nadvakrát střílejícího Nouzu nebo na sehranou akci Klimenty, který nejprve pálil, s Bendou, jenž chtěl z bleskové dojížďky dorážet. Útočné naprosto pasivní Jihočeši pak v sedmé minutě inkasovali, když si Richard Bauer sjel z modré ke kruhu a propálil vše v cestě.

K první opravdu vážné šanci se Budějovice dostaly až těsně před odbitím desáté minuty, než si ale Huml sjel k dorážce, ležel už Schwarz přikovaný k ledu s pukem pod tělem. O chvíli později se pak slibně našlápnutý Bílek dostal do ofsajdu. Na druhé straně mohl chybu Mountfieldu trestat Nouza, zamířil ale moc vysoko. Procitající Budějovičtí pak měli další šanci v podobě Veselého, který to zkusil na Schwarze z otočky. Stále aktivnější Jihočeši ale žádnou ze svých šancí neproměnili, a tak úvodní třetinu vyhráli domácí.

Oproti první třetině měli tentokrát lepší nástup hosté a Boleslavským začalo dělat potíže dostat se z obranného pásma. Nicméně Jihočechům se nedařilo propracovat k nějaké střele, která by letěla přímo na Schwarze. Pak ale Sýkora vystihl přihrávku Mertla, načež se na druhé straně dostal do šance Král, byl ale zahákován. Přesilovou hru si Středočeši moc neužili, za útočný faul totiž dostal dvě minuty také Sýkora. Hra trochu ztratila na svém dravém tempu a oba týmy to začaly zkoušet hlavně střelami z větší dálky.

Do většího kontaktu s Turkem se pak dostal až Nouza, kterému díky zablokování hole kotouč unikl až do rohu kluziště. Obrovskou příležitost k vyrovnání pak měl o chvíli později Gulaš. Jeho střelu zápěstím Schwarz vykopl bruslí zákrokem ne nepodobnému fotbalovému. Další kroužení Jihočechů kolem branky Boleslavi pak raději gólman domácích přerušil přikrytím puku. Po hře čtyři na čtyři, kdy byli aktivnější hosté, jeli dva na jednoho Důras s Klimentou, prvně jmenovanému ale nesedla přihrávka. Jen pár vteřin před sirénou pak tutovou šanci Gulaše překazil Bauer klepnutím do soupeřovy hole.

Do třetí třetiny vstoupily Budějovice s pocitem, že vyrovnání není nikterak daleko, a okamžitě se začaly tlačit do útoku. Proti dorážce Mertla se musel Schwarz natahovat, aby ji vytěsnil, a podobně to vypadalo o pár vteřin později, kdy pálil hned po buly jeden z českobudějovických hráčů. Z prostoru před brankovištěm pálil ve 46. minutě Kůrka, i proti této akci ale Schwarz dokázal zasáhnout. Naděje hostů na vyrovnání zmařil jediný rychlý přechod Důrase a Lukáše Zíba, který zakončil střelou zápěstím.

Příliš dobrou vizitku budějovické obraně neudělal Důras ani o něco později, kdy jí prokličkoval jako hbitá lasička a ještě stihl zakončit. Turek puk vyrazil v poslední chvíli betonem. V 53. minutě měl na holi tutový gól Král, ve zmatku v útočném pásmu Boleslavi ale namísto snadného zakončení zvolil ještě zpětnou přihrávku. Důras zahrozil i do třetice dvě minuty před koncem utkání, kdy nastavoval hůl k tečování puku, kotouč ale nabral jiný směr, než by si přál. Se skórem už nic neudělalo ani vybrání oddechové času Jihočechů a následná hra bez brankáře.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.