BK MLADA BOLESLAV
8. 3. 2009 | Štěpán Tomš

Boleslav deklasovala Znojmo a stále se drží ve hře

UDR, neděle 8. 3. 2009
Ml. Boleslav - Znojmo MBL - ZNO
M l. B o l. - Boleslavští hokejisté dokázali v šestém kole play-out porazit Znojemské Orly a stále bojují s nepříznivou poslední příčkou. Po nepříliš pohledné úvodní třetině domácí hru zlepšili a brankou Zíba vyhráli o gól druhou část. V závěrečné dvacetiminutovce se postupně trefovali Handlovský, Klimenta a v poslední minutě přidal čtvrtý zásah Vrbata. Boleslavský tým čeká v rámci skupiny o udržení ještě šest zápasů, ztráta na právě předposlední Znojmo činí šest bodů.
Ml. Boleslav: Schwarz – Novák, Benda, Zíb, Kočí, Bauer, Brňák, Čížek – Nouza, Král, Handlovský – Pšurný, Boháč, Důras – Padělek, D. Vrbata, Klimenta – Sýkora, Rod, Gajovský - Konečný
Znojmo: Trvaj – Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Vyrůbalík - Selingr, Kucharczyk, Dopita – Svoboda, Procházka, Demel – Čachotský, Haman, Plášek – Řípa, Erat, Sajdl
Branky a nahrávky: 33. Zíb (Klimenta), 43. Handlovský (Novák), 53. Klimenta (Důras), 60. Vrbata (Zíb). Rozhodčí: Hradil, Homola - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2564. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Úvodní část duelu příliš hokejových šancí nepřinesla. Plášek nastřelil sice tyčku, stál ale v brankovišti a byl vykázán do středního pásma. Dopita zase v 7. minutě potáhl puk kolem mantinelu, boleslavskou branku však těsně minul. Obě mužstva se na ledě spíše hledala.

V 15. minutě napálil Brňák kotouč na Trvaje, který ho jen vyrazil, nicméně z následného závaru se nikdo z domácích prosadit nedokázal. Tři minuty před první přestávkou nabídl Středočechům početní výhodu Svoboda. Jenže přesilovkový pokus Kočího z mezikruží skončil opět u Trvaje. Zíbova povedená střela nadělala Trvajovi větší starosti. Neudržel ji, ale naštěstí pro Orly vyjel kotouč těsně u pravé tyče mimo.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky neuspěl se svou střelou Novák, vzápětí fauloval a oslabil Boleslav. V první početní výhodě Znojma nastřelil Svoboda jen boční síť a Mojžíš mířil od modré čáry do Schwarzova betonu. Již ve hře 5 na 5 odolal boleslavský gólman dorážejícímu Demelovi. Na druhé straně si na oplátku Trvaj počíhal na Handlovského. Ve 31. minutě poslal krásnou přihrávku Boháčovi Důras, jenže Trvaj stihl všechen prostor u tyče včas utěsnit.

Ani sám Důras na znojemského gólmana v dobré pozici nevyzrál. Orly oslabil po polovině utkání Procházka a Boleslavští již dokázali druhou výhodu využít. Klimenta nabil krásnou žabkou Zíbovi, jenž vypálil přesně k tyči. Pšurný neoslabil Boleslav krosčekem na dlouho. V oslabení se totiž podařilo ujet Handlovskému, jenž branku nepřidal, ale vynutil si alespoň faul. Ve hře 4 na 4 Královi puk těsně před Trvajem odskočil. Přesilovku Orlů po faulu Čížka předělila druhá siréna.

Ve 43. minutě odskočila Boleslav na rozdíl dvou branek. Handlovského střelu z kruhu zachytila až znojemská síť. O minutu později Bičánkovo nahození Schwarz přes chumel hráčů vůbec neviděl, a měl štěstí, že ho puk trefil. Klimentovu přihrávku si Znojemští málem srazili do vlastní brány, Pšurného gólovou ránu zase dokázal vyrazit Trvaj. Ve hře 4 na 4 vyrazil Čachotského ostrou ránu Schwarz, a dojíždějící Mojžíš dorážel jen do horní tyčky.

Jenže potřetí dokázala udeřit Boleslav. Král vybojoval svým důrazem puk za brankou Orlů a přes Důrase se kotouč dostal až ke Klimentovi, který napodruhé puk dorazil do odkryté klece za Trvajem. V závěru zápasu ještě Zíb v přesilovce nastřelil lapačku brankáře Orlů, na konečných 4:0 pečetil David Vrbata dorážkou za bezmocného Trvaje.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.