BK MLADA BOLESLAV
10. 3. 2009 | Michal Špírek, Michal Miškovský, Michal Špírek

Boleslav si vyšlápla na Mountfield pošesté v sezoně!

UDR, úterý 10. 3. 2009
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Hokejisté Mladé Boleslavi znovu potvrdili, že České Budějovice jsou jejich oblíbeným soupeřem. V rámci 7. kola play-out O2 extraligy zvítězili na ledě Mountfieldu 3:2, Jihočechy porazili už pošesté v sezoně a díky výhře si dál udrželi reálné naděje na vyhnutí se baráži. Ztráta na Znojmo i Kladno je sice šestibodová, avšak právě se středočeským rivalem hrají svěřenci Jaromíra Šindela v pátek v Metrostav Aréně.
Č. Budějovice: Turek - Gřegořek, Mucha, Ptáček, Poživil, Sičák, Toman, Frolo - Veselý, Vak, Kůrka, Melichárek, Huml, Hudec, Kotrla, Šimánek, Gulaš, Hřebejk, Mertl, Bílek, Horák
Ml. Boleslav: Schwarz - Novák, Benda, Zíb, Kočí, Čížek, Bauer, Moravec, Brňák – Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras – Padělek, D. Vrbata, Pšurný - Sýkora Rod, Kazionov
Branky a nahrávky: 19. Vak (Veselý, Gřegořek), 34. Sičák (Kůrka, Mucha) - 18. Důras (Kočí), 26. Nouza (Pšurný), 32. Král (Padělek, Novák). Rozhodčí: Jeřábek, Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2711. Střely na branku: 33:38.

Komentář

První třetina sedmého kola play-out mnoho krásy nepobrala. Z oboustranně ospalého výkonu vycházelo jen minimum šancí. Ty se neurodily ani v přesilovkách, které spojily třetí až devátou minutu. V 11. minutě prověřil pozornost Turka Vrbata, na druhé straně roztočila kolotoč trojice Hudec – Huml – Melichárek, ale Boleslav odolala. V 15. minutě minul po příhře Pšurného Padělek, a tak čas plynul dál a dál.

V čase 17:28 ale najednou přišlo něco, co by čekali diváci v Budvar Aréně asi ze všeho nejméně. Branka. Michal Důras si parádně pokryl puk před domácími hráči, před brankovištěm si ještě popotáhl kotouč na forhend a suverénně zavěsil - 0:1. Jihočeši ovšem dlouho nezůstali pozadu. Tomáše Vaka našel pasem od mantinelu Veselý, jihočeský centr ujel obráncům Boleslavi a nájezd zakončil přesně – puk zvedl pod břevno a po 39 sekundách bylo opět srovnáno - 1:1. Vzhledem k vývoji třetiny bylo s podivem, že v úvodním dějství nakonec padly hned dvě branky.

Druhou třetinu odstartovala akce domácího mladíka Horáka, jehož nahození po sérii odrazů jen těsně minulo tyč Schwarzovy brány. Ve 26. minutě se vedení ujala Mladá Boleslav. Domácí bek Gřegořek zachyboval, Pšurný mu vypíchl touš a toho se chopil Tomáš Nouza. Popovezl si ho do pásma a z levého kruhu nechytatelnou pumelicí trefil přesně – 1:2. V čase 31:47 udeřili Středočeši v přesilovce a nakročili za ziskem tří bodů. Vyloučení Sičáka potrestal Richard Král. Hokejisté v bílém vyšachovali soupeře a do puku se opřel Padělek. Od hradby těl před Turkem se kotouč odrazil ke Královi, jenž měl před sebou jediný úkol, uklidit puk do prázdné brány - 1:3.

Českobudějovičtí dokázali znovu rychle zareagovat. Vladimír Sičák odčinil své předchozí vyloučení a snížil na 2:3. Prosadil se po obdobné situaci, jako před necelými třemi minutami na druhé straně Král. Zblokovaná střela Kůrky se snesla k bekovým nohám a Sičák už měl jednoduchou práci. Domácí gól nakopl a hnali se za vyrovnáním. Odkrytou bránu například netrefil po přesilovkové ráně Veselého Milan Toman.

Ve třetí třetině nejprve pohrdli domácí hokejisté přesilovou hrou po vyloučení Klimenty. I tak nemuseli litovat, kdyby Štěpán Hřebejk proměnil svojí velepříležitost ve 46. minutě. Útočník měl možnost dorazit puk po střele Tomana, jenomže Hřebejk nepřehodil bekhendem Schwarzův beton. Českobudějovičtí nepřetavili v branku ani další hru v početní výhodě, navíc v ní v 50. minutě málem inkasovali. Richard Král využil fatální hrubky v jihočeské obraně a utkal se v souboji tváří v tvář s Turkem. Z duelu dvou zkušených hokejistů vyšel vítězně Turek, který pokryl Královo přízemní zakončení.

Mladá Boleslav poté poctivě bránila a nepouštěla domácí do gólových zakončení. Výjimkou byla akce Melichárka ze začátku 59. minuty. Ten našel před bránou Šimánka a Schwarz s povděkem zaklepal na svou tyčku, která střelu odrazila. Boleslavský gólman si v posledních dvou minutách připsal mnoho důležitých zákroků, uspěl i proti Sičákovi. Jihočechům již nepomohl ani time-out či odvolání Turka patnáct sekund před koncem zápasu, Mladá Boleslav již vítězství uhájila, stáhla náskok Znojma a Kladna na šest bodů a naznačila, že v soubojích play-out ještě neřekla poslední slovo.

Ohlasy trenérů

Milan Kupka, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: “Jsme neskuteční lajdáci. Zápas jsme si prohráli sami svým přístupem a soupeř to dobře ubránil. Nebudu tvrdit, že hra Mladé Boleslavi nám nevyhovuje. Je to soupeř jako každý jiný. S hráči, které máme, bychom ho měli porazit, ale bohužel jsme to nezvládli.“

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: “V několika zápasech jsme si vyzkoušeli, že naše taktika na Budějovice je úspěšná. Proto jsme ji neopustili a věřili, že s ní uspějeme i tentokrát. To byl také důvod, proč jsme vyhráli. Pomohlo nám trochu i štěstí, ale to k hokeji patří. Zaslouženě jsme získali to, za čím jsme šli.“

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.