BK MLADA BOLESLAV
15. 3. 2009 | Jitka Čechová, Jitka Čechová, Rostislav Souček

Zíb s Důrasem odmítli baráž, Boleslav veze ze Znojma dva body

UDR, neděle 15. 3. 2009
Znojmo - Ml. Boleslav ZNO - MBL
Z n o j m o – Boleslav moc dobře věděla, s čím do Znojma jede. Potřebovala za každou cenu bodovat, nejlepší variantou by pochopitelně byly body tři. Na ty to dlouho nevypadalo, poprvé se totiž Středočeši dotahovali na Orly ve 24. minutě v přesilovce gólem Krále, pak se Znojemští dostali do vedení znovu. Už skoro beznadějnou situaci Boleslav nevzdala a jen čtyři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnával v početní výhodě Zíb. Zápas tak dospěl až do prodloužení, které ukončil v jeho třetí minutě taktéž v přesilovce Důras. Šance Boleslavi vyhnout se baráži tak pořád ještě žije!
Znojmo: Trvaj - Vyrůbalík, Bičánek, Mrázek, Rýgl, Tesařík, Mojžíš, Švrček - Erat, Dopita, Selingr, Svoboda, Čachotský, Demel, Růžička, Haman, Sajdl, Kucharczyk, Plášek, Davídek, Procházka
Ml. Boleslav: Schwarz - Bauer, Novák, Čížek, Mocek, Moravec, Zíb, Kočí - Benda, Král, Nouza, Handlovský, Padělek, Vrbata, Klimenta, Důras, Boháč, Gajovský, Sýkora, Pšurný, Kazionov
Branky a nahrávky: 4. Dopita (Erat, Tesařík), 35. Bičánek (Tesařík, Procházka) – 24. Král (Nouza), 56. Zíb (Klimenta), 63. Důras (Zíb, Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek – Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 2772. Střely na branku: .

Komentář

Úvodní dějství nenabídlo příliš pohledný hokej. Aktivněji vstoupilo do utkání Znojmo a v prvních devíti minutách byl Trvaj zcela bez práce. Na druhé straně dostal domácí mužstvo brzy do vedení Jiří Dopita, který usměrnil za Schwarzova záda Eratovo nahození. Příležitost Svobody i další akci Dopity si již hostující gólman dokázal pohlídat. Až v čase 9:08 zahrozila také Boleslav, ovšem Padělkovu střelu zlikvidoval Trvaj vyrážečkou. O několik minut později ztroskotal na znojemském brankáři i Boháč. V šestnácté minutě předvedl pěknou individuální akci Davídek, ale nedokázal přehodit klečícího Schwarze. Když se neujaly ani střely boleslavského Padělka a znojemského Erata, odcházeli Orli do kabiny s jednobrankovým náskokem.

V druhém dějství sice padly dvě branky, ale obraz hry se příliš nezměnil. Mladá Boleslav dokázala využít početní převahu, když ve 24. minutě se štěstím prostřelil Trvajovy betony Richard Král. Vedení mohli svému celku vrátit Rýgl a Erat, ovšem ani jeden z nich nedokázal vyzrát na pozorného Schwarze. V polovině utkání spálil velkou příležitost Boháč, jenž nedokázal dotáhnou bekhendovou kličku do gólového konce. Poté se přesilové hře prosazovali Selingr s Eratem, avšak své příležitosti využít nedokázali. V čase 34:24 se do puku opřel kapitán Orlů Radim Bičánek a jeho dělovka skončila v levém horním rohu boleslavské branky. Vyrovnání měl na čepeli Důras, tváří v tvář Trvajovi zamířil mimo tři tyče.

Třetí třetina začala šancí Svobody, kterou zneškodnil Schwarz. Ve 47. minutě připravil Král obrovskou příležitost pro Handlovského, jenž nedokázal v ideální pozici trefit zcela odkrytou branku. Další příležitost Pšurného zmařil dobrým zákrokem Trvaj. Boleslav s ubíhajícím časem stupňovala tlak a v 56. minutě se dočkala sladké odměny, když se po přesné přihrávce Klimenty ujala dělovka Lukáše Zíba. Hosté však chtěli získat tři body a v závěru zkusili i hru bez brankáře. Znojmo jejich útočné manévry eliminovalo a utkání dospělo až do prodloužení.

V nastavení připravil Dopita slibnou příležitost Svobodovi, který zamířil pouze do dobře postaveného Schwarze. Ve druhé minutě putoval za zbytečný zákrok ve středním pásmu na trestnou lavici Demel a Bruslařský klub toho dokázal náležitě využít. Pohledný přesilovkový kolotoč zakončil za bezmocného Trvaje Michal Důras. Orli si tak tři zápasy před koncem play out značně zkomplikovali situaci a v následujícím týdnu budou muset bojovat o každý bod.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík, trenér HC Znojemští Orli: "Chtěli jsme pochopitelně získat tři body a zajistit si klid do závěrečných zápasů ve skupině o udržení. Začali jsme dobře, ale v takových zápasech je nesmírně důležitá disciplína. My jsme byli ale zbytečně vylučováni a přesilovkami jsme soupeři nabídli nejen dvakrát vyrovnání, ale také rozhodující branku v prodloužení. Nyní musíme uhrát ztracené body na Kladně a doma s Českými Budějovicemi."

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: "Přijeli jsme do Znojma pro vítězství a tím i snížení náskoku soupeře na minimum. Proto bereme dva body jako určitou ztrátu a riskovali jsme v poslední minutě i hru bez brankáře. Ale to by v naší situaci udělal každý trenér. Nyní musíme doufat, že nám pomohou Kladno a České Budějovice k tomu, abychom se vyhnuli baráži."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.