BK MLADA BOLESLAV
20. 3. 2009 | Michal Miškovský

Boleslav s kombinovanou sestavou uspěla na Kladně!

UDR, pátek 20. 3. 2009
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o – V pátečním předposledním zápase BK Mladá Boleslav v play-out na Kladně už sice o nic nešlo, Bruslařský klub nastoupil bez dvanácti hráčů obvyklé sestavy, ale i tak si kombinovaný tým z hráčů převážně působících v prvoligovém Vrchlabí a juniorů poradil s téměř kompletním soupeřem. Gól a asistenci zaznamenal Nikola Gajovský, premiérový start v nejvyšší soutěži si osladil gólem junior Adam Kotrba a hosté zvítězili celkově 4:2.
Kladno: Orct (8. Cikánek) - Nádašdi, Růžička, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský, Kameš, Gudas - Bělohlav, Patera, Procházka - Čurilla, Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Eberle, Stieler, Polanský
Ml. Boleslav: Šindelář - Čížek, Kočí, Mocek, Bauer, Moravec, Brňák, Lukáč, Soukup - Padělek, Sýkora, Pšurný - Kazionov, Rod, Gajovský - Fiedler, Konečný, Gengel - Kotrba, Loskot
Branky a nahrávky: 6. Kalla (Šmach, Frolík), 17. Polanský (Trončinský) - 7. Pšurný (Sýkora, Čížek), 8. Gajovský (Mocek), 17. Kotrba (Rod), 52. Kazionov (Gajovský). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Prchal, Čížek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1585. Střely na branku: .

Komentář

Trenér Šindel nechal odpočívat téměř celé kompletní tři útoky, v obraně chyběli Novák se Zíbem a do branky se postavil místo Schwarze Šindelář. Šanci naopak dostali hráči působící v prvoligovém Vrchlabí a junioři. Samotný zápas odstartoval pěkně zostra a Kladenští hned první přesilovku po vyloučení mladoboleslavského juniora Soukupa využili. V páté minutě Kalla zblízka nadvakrát doklepl kotouč do sítě. Domácí se však neradovali z vedení dlouho. Už v sedmé minutě ujeli Mladoboleslavští do brejku 2 na 1 a Pšurný prostřelil Orcta. Jen o 14 vteřin později se náhradník v brance Kladna díval, jak směřuje puk za jeho záda podruhé. To se trefil Gajovský.

V čase 7:11 vzhledem k neúspěšné bilanci 2 střely/2 góly opustil Orct branku a jeho místo zaujal Cikánek. Druhá desetiminutovka odstartovala dalším dvouminutovým trestem pro hostujícího Soukupa, nejmladšího hráče na ledě, ale tentokrát Kladenští jeho prohřešek nepotrestali. Ve 14. minutě si zahráli poprvé v početní výhodě i hosté, ale nebyli úspěšní a chvíli po návratu vyloučeného Kameše Okenáři srovnali. Spolupráci Trončinského s Polanským zakončil druhý jmenovaný. Radost z vyrovnání si však svěřenci Zdeňka Müllera mohli vychutnávat jen 17 vteřin, než předvedl svůj důraz před brankou Kotrba a při svém prvním extraligovém startu si připsal i premiérovou trefu. První třetina tak skončila 2:3.

Ve druhé třetině naopak nepadl gól žádný. Blízko k němu měl tým Jaromíra Šindela ve 30. minutě, kdy po faulech Frolíka a Stielera dostali hosté k dispozici 94 vteřin trvající přesilovku 5 na 3, ale pokusy zkušených Padělka, Kočího a Sýkory byly neúspěšné. Největší šanci Kladna na další zkorigování stavu pak spálil ve 34. minutě Procházka, který dostal ideální přihrávku za obranu, ale Šindelář si výborně poradil.

Třetí dějství odstartovalo vyloučením Kazionova, ale hosté se ubránili bez vážnějších potíží. Před polovinou poslední třetiny se na ledě začalo hodně jiskřit, když nejprve vyfasoval dvě minuty boleslavský Gengel, ale vzápětí byli vyloučeni Kalla s Trončinským a rázem z toho byla výhodná přesilovka 4 na 3 pro hosty. Krátce se hrálo i 5 na 3, ale Boleslav ani jednu nabídnutou výhodu nevyužila. Bruslařský klub si však vše vynahradil chvíli poté, co se začalo hrát v plném počtu. Rychlý brejk zakončil střelou nad vyrážečku Kazionov.

V dalším průběhu třetí třetiny si zahráli Boleslavští ještě jednu přesilovku po vyloučení Nádašdiho, dvě minuty před koncem zase usedl na trestnou lavici hostující Čížek, ale stav se již nezměnil.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller, trenér HC GEUS OKNA Kladno: "Podali jsem velmi špatný výkon zvláště v první třetině. Velice mě to mrzí, protože jsme doma poslední zápas sezony chtěli vyhrát. V neděli v Českých Budějovicích necháme odpočívat Paterovu řadu, v brance dostane příležitost Cikánek a poprvé nasadíme i talentovaného juniora Melku."

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: "Je to pro nás historické vítězství na Kladně za tři body, ale bohužel neznamená nic. Dali jsme příležitost hlavně pendlujícím hráčům a juniorům, kteří rozhodně nezklamali. Někteří z nich si dokonce řekli i o sestavu do barážových zápasů, které nás čekají."

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.