BK MLADA BOLESLAV
2. 4. 2009 | Kateřina Mádlová, Kateřina Mádlová, Jitka Čechová

Recept na boleslavskou obranu zná asi jen Janků, Středočeši vyhráli i potřetí!

BAR3, čtvrtek 2. 4. 2009
Ústí n. L. - Ml. Boleslav UNL - MBL
Ú s t í n. L. – Barážová série se přesunula na sever Čech, kde na domácí Lvy čekal nelehký úkol – potřebovali stejně jako Boleslav využít domácího prostředí, jinak by se veškeré jejich šance povážlivě nachýlily. Středočeši ale se svou silou na venkovních kluzištích nezklamali, už po třiceti minutách hry totiž vedli 3:0. Ve 49. minutě snižoval Janků, což je zatím jediný hráč, který se dokázal proti Boleslavi gólově prosadit (v minulém zápase vyrovnával na 1:1). Ústí gól nastartoval a Středočeši se ve zbylém čase ještě zapotili, rozhodně se ale ukazují být tím klidnějším celkem.
Ústí n. L.: Salfický (31. Fiala) - Kříž, Pojkar, Klobouček, Zeman, Němeček, Macháček, Tůma – Hovorka, Špirko, V. Novák - Janků, Hanzl, Pazourek - Čaloun, Mikulík, Sklenička - Dragoun, Havlíček, Heřman - S. Procházka
Ml. Boleslav: Schwarz - Kočí, J. Novák, Moravec, Zíb, Benda, Bauer, Schnabel, Mocek - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, Vrbata, R. Pšurný - Gajovský, Sýkora, Rod
Branky a nahrávky: 49. Janků (Klobouček, Hanzl) - 3. Rod (Novák), 19. D. Vrbata, 31. Král. Rozhodčí: Šindler, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, Zeman (UNL) 10 minut OS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4956. Střely na branku: .

Komentář

Boleslav odstartovala zápas výborně a už ve třetí minutě se radovala z vedení. Novák si najel do útočného pásma a jeho nahození tečoval za záda Salfického Rod. Navíc se vzápětí na ledě ukázal Králův útok a domácí gólman měl znovu plné ruce práce. Obávaná druhá řada Mladé Boleslavi o sobě také dala vědět. Důras dostal puk před branku, kde na něj nedosáhl Boháč. Na opačné straně vyzkoušel Schwarzovu pozornost Dragoun a hostujícího gólmana nemohl nechat v klidu ani odvážný Kloboučkův průnik. V následné přesilovce měli Lvi opět problémy zaujmout pozice v útočném pásmu, Boleslav jim nenechala ani centimetr prostoru navíc. Naopak už v plném počtu se Handlovský dobře nabízel před domácí brankou, do níž se mu nakonec nepovedlo usměrnit obtížnou přihrávku. Zatímco v přesilovce byla boleslavský útok bezzubý, okamžitě po jejím skončení si vytvořil tlak, štěstí zkoušel střelou z kruhu Benda. Na druhou stranu kluziště přesunul hru až Hanzlův útok. Zemanovy útočné výlety ale tentokrát ztroskotaly na pozorné obraně. Zbývala minuta a patnáct vteřin do konce první třetiny, když hosté získali útočné pásmo a ihned po buly zakončil Vrbata.

Druhé dějství začaly oba týmy aktivně. Při Macháčkově střele před Schwarzem dobře clonil na brankovišti Čaloun, jenže puk ani netečoval, ani nedorazil. Akce Ústí byla impulzem pro hosty, aby se nahrnuli do útoku, pásmem dlouho kroužil Padělek, než zvolil bekhendovou variantu, se kterou si Salfický poradil. Další buly chtěl využít Nouza, tentokrát se puk zastavil na bruslích obránce. Lvi působili nejsympatičtěji v oslabení, Heřman zachytil puk na modré, dovezl ho až do útočného pásma a vypustil jej na branku, kde se zastavil až na hrudníku Schwarze. A nakonec i přesilovky domácím relativně šly, v té domácí se zrodila dosud největší šance. Zpoza branky namazal Novák Špirkovi, jeho střelu z první ale boleslavský gólman vyrazil ramenem. Jenže hosté ta oslabení zvládají lépe, z protiakce zahrozili Klimenta s Důrasem. A vzápětí už se v plném počtu znovu ujala nenápadná akce, když se puk odrazil k nepokrytému Královi, jenž využil nepozornosti domácí obrany i brankáře a navýšil vedení svého týmu na 3:0. Ve stejném čase vystřídal Salfického Fiala. Ten zlikvidoval Klimentovu nebezpečnou střelu, proti níž se musel přesunovat ke druhé tyči. Po dvou dějstvích i tak mohli být spokojenější hosté.

Ústí se na začátku poslední třetiny usadilo v útočném pásmu, střely obránců ale byly zblokovány. Jenže hosté byli zase nebezpečnější, Sýkora obkroužil branku a protáhl se až do střelecké pozice, jíž neřešil vůbec špatně, Fiala se musel hodně natahovat, aby pokryl puk u pravé tyčky. Následovala série nepřesností na obou stranách, v případě Slovanu málokterá přihrávka našla adresáta a jeden hráč v modrožlutém proti čtyřem soupeřům měl malou šanci skórovat. Jedinou cestu se stále zdá být větší podpora obránců, dobrou akci si připsal Kříž, Lvi z ní vytěžili alespoň přesilovku. Ani štěstí domácím nepřálo, Macháček zlomil při střele hůl, naskočil za něj Klobouček, jehož střelu nedokázal nikdo dorazit za Schwarzova záda. Nakonec se však domácí přeci jen prosadili. Vteřinu po skončení početní výhody, po kombinaci s Kloboučkem a Hanzlem zasunul puk mezi betony hostujícího gólmana Janků a znovu nastartoval svůj tým. Heřman s Mikulíkem zamotali řádně hlavy boleslavské obraně, na nahození před branku ale žádný Lev nedosáhl. Janků zpracoval obtížný puk na modré čáře, tak se ke střele dostal Zeman, hostující gólman puk jen vyrazil, ale opět mimo dosah Ústeckých. V čase 57:53 Ústečtí ještě zkusili hru bez gólmana. Na dorážku Špirkovy střely se marně snažil dosáhnout Novák. Na konečném skóre 1:3 z pohledu domácíchuž nic nezměnila ani závěrečná vyloučení.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava, trenér HC Slovan Ústečtí Lvi: “Musím pogratulovat soupeři. Byl ve všem lepší a dal nám lekci z hokejovosti. Projevil se rozdíl v kvalitě, kterou Boleslav má. Jediné, co mě mrzí na našem mužstvu, je fakt, že nám chyběla bojovnost a úsilí.“

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: “Jsme strašně rádi, že se nám podařilo zvítězit v prvním utkání v Ústí nad Labem a tím pádem se podařilo zvýšit vedení v sérii na 3:0. Oproti druhému utkání v Mladé Boleslavi, kdy nás v závěru Ústečtí začali přehrávat, jsme trochu změnili taktiku a přineslo to úspěch. O všem rozhodla první třetina.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.