BK MLADA BOLESLAV
15. 9. 2009 | Štěpán Tomš, Michal Slavík

Skvěle! Boleslav veze všechny body z ledu mistra

4., úterý 15. 9. 2009
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Boleslavští hokejisté potvrdili na ledě Karlových Varů vydařený vstup do nového ročníku O2 extraligy. V první třetině si vytvořili náskok brankami Fabuše a Krále. Domácím se sice podařilo ve druhé části vyrovnat, ale gólem Handlovského a dalším přesným zásahem Krále odskočila Boleslav znovu na rozdíl dvou branek. V závěrečné dvacetiminutovce už stihli domácí jen snížit na konečných 3:4. Středočeši tak vyloupili zbrusu nový stadion Energie a do tabulky si připisují další tři body.
K. Vary: Mensator – Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Prošek, Mucha, Brňák, Hájek – Pech, Košťál, Skuhravý, Zaťovič, Kristek, Kumstát, Hluchý, Melenovský, Skladaný, Zucker, Dej, Pletka
Ml. Boleslav: Schwarz – Frolo, Jiruš, Žabka, Kasík, Štěrbák, Duben, Čížek, Jindra – Bahenský, Vrbata, Handlovský – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Ferebauer, Macho
Branky a nahrávky: 19. Melenovský (Kristek, Pletka), 24. Košťál (Čutta), 48. Kristek (Pletka) – 7. Fabuš (Jindra, Ferebauer), 8. Král (Žabka), 26. Handlovský (Macho), 34. Král (Sup, Pabiška). Rozhodčí: Kubeš, Svoboda - Charvát, Rozlílek. Vyloučení: 5:7, navíc domácí Skuhravý osobní trest 10 minut. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3647.

Fotogalerie

Komentář

Hned v první minutě při vyloučení Skuhravého tečoval puk těsně před Mensatorem Sup. Další z okének v defenzivě mohl v sedmé minutě využít Nouza, po přihrávce za obranu mu však chyběla rychlost, a tak volil pouze tvrdou leč nepřesnou střelu. Aktivní začátek se Boleslavským přesto vyplatil, a to dokonce dvojnásobně. Když Fabuš zápěstím zužitkoval Jindrovu nahrávku a Král v následném oslabení Energie překvapil Mensatora, zažila KV Aréna první náznaky divácké nespokojenosti.

Jako na povel začali hokejisté v zeleném předvádět hru více odpovídající statutu obhájců titulu. Jedním z tahounů útočných aktivit byla čtvrtá lajna mladíků. Například Zaťovič se Zuckerem v 11. minutě ujížděli na jediného obránce, druhý jmenovaný ale nedokázal zpracovat skákavou přihrávku. Mnohem více práce Schwarzovi nadělal Pech, který se v 16. minutě prosmýkl za brankou, vykroužil oblouk zpět do mezikruží a trefil jen dobře vyjetého gólmana. Zřejmě nejsvětlejší momenty domácích v celém utkání korunovala nenápadná teč Melenovského před brankou. Tu sice Schwarz našel ve své rukavici, jak ale potvrdilo video, stalo se tak až za brankovou čarou.

Zdálo se, že Boleslav se z pasivní role nevymaní ani v druhé části, zvlášť když se po zmatku před její brankou puk odrazil ke Košťálovi, který jej poslal do odkryté horní části klece. Dále ve 25. minutě předvedl domácí Zucker v situaci jeden na jednoho kličku do kruhu, odkud nabil k tvrdému příklepu dojíždějícímu Dejovi. Zápas se přesto naklonil na stranu hostů, kteří při vyloučení Skuhravého předvedli ukázkový ťukes, na jehož konci mířil Handlovský přesně pod víko. Protestující domácí kapitán rozezleně vyjel z lavice časoměřičů, aby se vzápětí vrátil s desetiminutovým osobním trestem.

Svým bruslařským uměním, díky němuž se uvolnil k neúspěšnému nájezdu, pak diváky potěšil Kristek, aby je vzápětí zmrazila 108 dlouhá dvojnásobná přesilovka, ve které Karlovarští nepředvedli takřka nic. Šanci ke skórování měl snad pouze Pech, přesun Schwarze však byl rychlejší než jeho střela k tyči. Pořádnou lekci z produktivity tak Energii udělil znovu Král, když před brankou lehce tečoval puk mimo dosah Mensatora. Ten si v prostřední části připsal třikrát méně zákroků než jeho protějšek, přesto domácí i tuto třetinu prohráli.

Uklidněni dvoubrankovým náskokem, stáhli se ve třetí třetině Boleslavští do pečlivě organizované obranné ulity s nebezpečnými tykadly na hrotu. Například Handlovský s Kasíkem ujížděli na jediného obránce a podobných situací přibývalo, jak domácí vrhali veškeré síly do útoku. Naději na body jim ve 48. minutě vykřesal Kristek při ojedinělé chybě hostující obrany. Domácí útočník dostal před brankou dokonce čas na zamíchání kotouče a ukázkovou trefu pod horní tyč.

Více štěstí si hosté vybrali v 55. minutě, kdy se Schwarz v poslední chvíli vrátil do branky a zachytil Proškovo nahození, jež původně nabralo směr podél mantinelu. Optická převaha Energie byla s blížícím se koncem zřejmá, vyložené šance z ní přesto nerezultovaly. Boleslavská defenziva korunovala svůj výkon v power-play, při které Vary prakticky nepustila do pásma. Do středních Čech tak ze západu putují zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik, asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary: "Měli jsme tragický vstup do utkání, opět jsme dělali chyby v defenzívě. A když jsme se vrátili do zápasu, tak jsme opět chybovali. V poslední třetině jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale bohužel jsme ho jenom zkorigovali."

Vladimír Čermák, trenér BK Mladá Boleslav: "Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, první třetina se nám povedla. Cením si toho, že za stavu 2:2 jsme se zase zvedli. Je cenné vyhrát v Karlových Varech."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.