BK MLADA BOLESLAV
8. 10. 2009 | Jitka Čechová

Boleslav vyloupila Liberec, vyhrála 6:2!

14., čtvrtek 8. 10. 2009
Liberec - Ml. Boleslav LIB - MBL
L i b e r e c – Po pouhých třinácti minutách hry zápas vypadal na poměrně jednoznačnou záležitost. Mladá Boleslav v té době totiž vedla už 3:0 a přinutila tak dokonce střídat domácí brankáře. Možná to byl právě tento fakt, které Liberecké nakopl, protože ještě před polovinou utkání se jim podařilo snížit na 2:3. Jenže snaha Tygrů vyrovnat vyšla na prázdno. Bruslařský klub totiž nasadil v závěru druhé třetiny znovu drtivý tlak a trefil se ještě dvakrát, díky čemuž vedl znovu o tři branky. Pabiškovi navíc ze třetí třetiny stačilo pouhých 23 vteřin, aby přidal další gól – poslední v tomto zápase.
Liberec: Leinonen (13. Stejskal) - Derner, DeSantis, Moravec, Hunkes, Rýgl, Čakajík, Jareš - Hlaváč, Nedvěd, Klimenta - Špaček, Kašpařík, Nedorost - Bartovič, Víšek, Packard - Ondřej, Vantuch, Blatný, Podkonický
Ml. Boleslav: Schwarz - Žabka, Lehikoinen, Šterbák, Duben, Frolo, Jiruš, Němeček, Čížek - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Vrbata, Gajovský, Handlovský
Branky a nahrávky: 13. Kašpařík (Špaček), 26. Podkonický (Hlaváč) – 8. Gajovský (Handlovský), 12. Gajovský (Vrbata), 13. Boháč (Sýkora), 38. Šagát (Fabuš, Šterbák), 39. Pabiška (Lehikoinen), 41. Pabiška (Král, Sup). Rozhodčí: Jeřábek, Minář – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4371. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Fotogalerie

Komentář

Boleslav sice vyhrála úvodní buly, první dvě velké šance ale zaznamenali Kašpařík s Nedorostem, kteří oba minuli Schwarzovu odkrytou branku. Následovala přesilová hra Středočechů, kterou ovšem domácí bez větších potíží ustáli. Sudí sice vzápětí na to vylučoval i na druhé straně, situace ale vypadala dost podobně – ani Liberečtí si nedokázali vytvořit tlak trvalejšího rázu a navíc si ještě výlet do útoku střihl Pabiška. O jeho snažení se ještě Leinonen postaral, v osmé minutě už ovšem nestačil na Nikolu Gajovského, který zamířil do horní části branky. Domácí celek se pokoušel o rychlou odpověď, jen o chvilku později se Schwarz musel postarat o Nedorosta.

Ve snaze prosadit se vepředu ale Liberec už podruhé zapomněl na Gajovského, kterému nedělalo velké potíže zakončit opět pod horní tyčku. A Boleslav svou drtivou pětiminutovku dovršila ve 13. minutě, kdy příliš vyjetého Leinonena překonal Daniel Boháč. Liberec vystřídal gólmany, do branky se postavil Stejskal. Ještě v téže minutě si na druhou stranu sjeli Pavel Kašpařík a Špaček, a i když šel hlavní sudí volat videorozhodčímu kvůli posunuté brance, gól prvně jmenovaného uznal. Domácí se hnali za rozdílem jednoho gólu, v následující přesilovce Liberce Schwarz nejméně dvakrát zasahoval s notnou dávkou štěstí, protože měl zakrytý výhled. První třetinu vyhrála Boleslav 3:1.

Středočeši předvedl drtivý vstup do druhé dvacetiminutovky, po celou dobu, co byla na ledě jejich první formace, se museli Tygři hodně ohánět, aby zabránili nejhoršímu. Sýkora společně se svými křídli Bahenským a Boháčem se navíc přidali v podobném duchu, a Stejskal se musel hodně natahovat, aby dosáhl na Bahenského střelu a o chvilku později Sýkorovu dorážku. Boleslav mohla svůj tlak ještě víc zúročit po vyloučení Dernera, nedokázala se ale v početní výhodě dostat do pořádné střelecké pozice. O to více mohla litovat ve 26. minutě, kdy puk za Schwarzova záda tečoval Andrej Podkonický a snížil tak na 2:3.

Ještě před polovinou zápasu rozhodčí pískli hned několik vyloučení. Přesilové hry vypadaly na obou stranách ale podobně – oba celky se sice dokázaly v pásmu usadit, spousta jejich střel ale skončila v rohu nebo se ani žádná střela neuskutečnila. Tak trochu paradoxem bylo, že největší šance přišla v momentě, kdy měl sice přesilovku Liberec, po chybě domácích se ale dostal do samostatného nájezdu Pabiška. Tuto obrovskou příležitost ale nevyužil, Stejskal proti němu zasáhl betonem. Podobně úspěšný ale už nebyl v případě Martina Šagáta, který od modré prostřelil vše v cestě. Po nepovedeném nájezdu si navíc spravil chuť právě i Lukáš Pabiška, jemuž se tentokrát podařilo zakončit, i když na něj dotírali na dva domácí obránci.

Jak to o druhé dvacetiminutovce končilo, tak to o té třetí – dalo by se říct – začalo. Pabiškovi z ní stačilo pouhých 23 vteřin, aby se trefil podruhé za sebou, i když i tuto situaci musel potvrdit videorozhodčí. Boleslav sice poté opět tak trochu zbytečně faulovala, jednak se ale nezdálo, že by tento zápas měly nějak zásadně ovlivnit přesilovky a jednak už Liberec začal působit poněkud zlomeným dojmem.

Domácím se nedala upřít snaha, kterou Středočeši ještě dvakrát nechtěně podpořili, když se nechali vyloučit. I tak se ale zdálo, že uhájit jasné vedení nebude pro Bruslařský klub už žádný problém. Tím spíš, když se poté hned třikrát nechali vyloučit i domácí. V jedné takové přesilovce mohl ještě sedmou branku přidat Macho, Stejskal ale ještě v rozkleku stačil zvednout lapačku. Boleslav nakonec hrála ještě patnáct vteřin dokonce dvojnásobnou přesilovku, s výsledkem to ale už neudělalo nic. Mladá Boleslav porazila Liberec 6:2.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán, asistent trenéra Bílí Tygři Liberec: "Snažili jsme se do utkání vstoupit velmi aktivně, ale po zbytečných hrubých individuálních chybách jsme inkasovali v rychlém sledu tři góly a dostali se do křeče, z které jsme se nedokázali dostat po celou dobu utkání. Byli jsme slabší v soubojích, nedodržovali jsme daný systém a po právu všechny tři body patří soupeři."

Vladimír Čermák, hlavní trenér BK Mladá Boleslav: "Vstoupili jsme do utkání velice dobře, vedli jsme 3:0. Pak soupeř kontroval, vypadalo to, že to utkání bude těžké, ale v závěru druhé třetiny jsme přidali dva góly. Myslím si, že v tu chvíli bylo o výsledku rozhodnuto. Chtěl bych týmu poděkovat mužstvu za disciplinovaný výkon."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.