BK MLADA BOLESLAV
11. 10. 2009 | Jitka Čechová

Ze zápasu se Zlínem nakonec Boleslav získala jeden bod

15., neděle 11. 10. 2009
Ml. Boleslav - Zlín MBL - ZLN
M l. B o l. – Středočeši sice vedli už v první minutě, když puk do sítě srazil Boháč, jenže hosté krátce na to vyrovnali. A ve druhé třetině se jim navíc povedl skutečně husarský kousek. Během dvou minut, kdy hráli v oslabení, dali dva góly. Z této rány se Boleslav nějakou dobu vzpamatovávala, naštěstí ale ne moc dlouho. Nejprve snižoval Pabiška a po zneškodnění Bahenského v šanci sudí nařídil trestné střílení, které využil Král, takže bylo vyrovnáno. Zlín uskočil znovu na rozdíl jedné branky, i tuto situaci ale v 59. minutě zachraňoval Kasík. Moravané tak rozhodli o svém vítězství až minutu před koncem prodloužení.
Ml. Boleslav: Schwarz – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Jiruš, Čížek, Lehikoinen – Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Sýkora, Boháč – Fabuš, Šagát, Macho – Gajovský, Vrbata, Handlovský
Zlín: Sedláček – Bořuta, Galvas, Hamrlík, Lihhart, Lučka, Míka, Nosek, Svrček – Balán, Balaštík, Čech – Důras, Köhler, Kollár – Kubiš, Leška, Rachůnek – Sivák, Vlach, Záhorovský
Branky a nahrávky: 1. Boháč (Bahenský, Sýkora), 37. Pabiška (Lehikoinen), 43. Král, 59. Kasík (Žabka) – 5. Galvas (Balaštík, Leška), 33. Čech, 34. Leška (Balaštík), 46. Balaštík (Nosek), 65. Nosek. Rozhodčí: Šindler, Svoboda – Blümel, Barvíř. Vyloučení: 10:9, Schwarz (MBL) OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 3860.

Fotogalerie

Komentář

První třetina přinesla všechno, co jen může fanoušek od pořádného očekávat a publikum v boleslavské Metrostav Aréně dávalo svou spokojenost najevo. Zlín se sice od začátku tlačil do útočného pásma, první velkou šanci ovšem zaznamenal Boháč, který zkoušel Sedláčka oklamat střelou zpoza hostujícího obránce. Tuto situaci ještě zlínský gólman ustál, stejně to byl ale přesně na konci první minuty Daniel Boháč, kdo si počkal na přihrávku Bahenského zpoza branky, kterou doklepl do sítě. Hosté citelně přidali a brzy si vykoledovali faul Boleslavi. Ačkoliv Středočeši soupeře hodně dlouho drželi od své branky, Lukáš Galvas nakonec využil zaváhání domácí obrany, která na něj zapomněla u pravé tyčky, a zakončil.

Tempo hry ale neustalo, ba právě naopak. Král, který zůstal za zlínskou obranou, se nehnal bezhlavě dopředu, ale poslal šikovnou přihrávku na Supa. Ten ovšem odkrytou klec netrefil. Jen o chvilku později nastřelil Kasík tyčku. Závěr třetiny patřil jednoznačně hostům, protože jim sudí daroval 101 vteřin dvojnásobné přesilovky. Domácí obrana se ale ukázala neuvěřitelně schopná a o co se nepostarala ona, to likvidoval Schwarz – jako třeba v případě Köhlera, jehož dorážku chytil ze sedu do lapačky.

Na začátku první třetiny byli o něco aktivnější Boleslavští, důkazem toho bylo parádní přenechání puku Supem Královi, kapitán domácího týmu ale mířil vedle. Hra pak na nějakou dobu trochu zamrzla ve středním pásmu, odkud se oba celky snažily střídavě podnikat výpady do útoku, dlouhou dobu ale bez většího úspěchu. Příležitost Fabuše ale brzy zase zvedla diváky ze sedadel. Boleslavský útočník totiž dostal dlouhou přihrávku od Jiruše a hnal se sám na Sedláčka. Do střely ale vložil malou razanci. Od šancí Středočechů publikum očekávalo stoupající tendence, tím spíš, když Boleslav čekala přesilovka. Jenže právě v ní Bruslařský klub dostal parádně ledovou sprchu.

Nejdřív domácí obraně ujel Filip Čech, který zakončil pod horní tyčku. Jenže to nebylo všechno. Svěřenci trenéra Čermáka totiž ještě v téže početní výhodě chybovali znovu a tentokrát trestal Petr Leška, který taktéž mířil nad Schwarzovo rameno. Omráčená Boleslav naštěstí nepůsobila omráčeně moc dlouho a postarala se hned o několik závarů před Sedláčkem. Z jednoho takového těžil Lukáš Pabiška, čímž snížil na 2:3. Ke konci třetiny se hra hodně přiostřila, diváci mohli vidět pěstní souboj Boháče a hostujícím obráncem nebo taky parádní let Krále po hitu Köhlera.

Boleslav vstoupila do třetí třetiny s vědomím, že ji schází jen jedna branka na to, aby alespoň dohnala tu lekci, kterou jí Zlín uštědřil během vlastního oslabení. Za všechno vypovídá nájezd Bahenského, kterým byl ovšem faulován a hlavní sudí tentokrát nařídil trestné střílení. Toho se svým typickým způsobem chopil Richard Král a stejně jako téměř pokaždé v tom brankáře soupeře pořádně vykoupal. Středočeši se ale z vyrovnání neradovali dlouho. I když to nevypadalo, že je Jaroslav Balaštík v bůhví jaké šanci, mířil přesně a puk proletěl do sítě těsně vedle Schwarzovy lapačky.

Boleslav se nevzdávala, spíš naopak. Ještě před polovinou třetí třetiny si navíc svou aktivitou vysloužila přesilovku, ve které dokázala soupeři pořádně zatopit. Zlínská obrana ale teď nepřipustila žádné pochybení a likvidovala i Sedláčkem nepříliš jistě vyražené puky. Domácímu publiku nicméně nepochybně zatrnulo, když se do dalšího nájezdu dostal ve vlastním oslabení Balaštík. Schwarz tentokrát situaci zachránil betonem. Neutuchající snaha domácích se ale nakonec v neuvěřitelně vypjatém zápase vyplatila. Ačkoliv střela Kasíka v 59. minutě už působila jako trochu z nouze ctnost, prošla přes všechno v cestě a skončila v síti.

Hned na začátku prodloužení rozhodčí vyloučil Pabišku a ještě v ponechané výhodě hodně jedovatě pálil Köhler, naštěstí pro domácí ale rovnou do Schwarzových betonů. Boleslav oslabení ustála, dá se říct, že kromě opět Köhlera, který číhal u pravé tyčky, se hosté k ničemu většímu nedostali. Jenže Boleslav šla do tří znovu, protože Kasík chvilku podržel kotouč v ruce a tuhle výhodu už Zlín využil. David Nosek Schwarze prostřelil z mezikruží.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.