BK MLADA BOLESLAV
18. 10. 2009 | Michal Miškovský

Závěrečné komplikace Bruslařský klub o výhru nepřipravily

17., neděle 18. 10. 2009
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. - Po zářijové výhře v Karlových Varech 4:3 si boleslavští hokejisté poradili s úřadujícím extraligovým mistrem i na domácím ledě. Byť se Boleslavští dostali v průběhu třetí třetiny až do vedení 4:0, nakonec se o výhru ještě strachovali. Hosté zkorigovali stav trefami Hluchého a Kristka v rozmezí necelých tří minut a svěřenci Vladimíra Čermáka byli jistě rádi, když se za stavu 4:2 ozvala závěrečná siréna.
Ml. Boleslav: Valent – Kasík, Žabka, Šterbák, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Němeček - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Bahenský Gajovský, Handlovský
K. Vary: Sáblík - Němec, Prošek, Hájek, Dobroň, Parýzek, Tribuncovs, Brňák, Schmidt - Kumstát, Skuhravý, Pletka - Melenovský, Kristek, Hluchý - Dej, Pech, Košťál - Zucker, Kuběna, Zaťovič
Branky a nahrávky: 24. Bahenský (Němeček, Gajovský), 39. Sýkora (Kasík), 42. Nouza (Sýkora), 46. Macho (Gajovský, Fabuš) - 50. Hluchý (Tribuncovs), 52. Kristek (Hluchý, Hájek). Rozhodčí: Salminen (Fin.), Husička – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5, navíc hostující Skuhravý osobní trest 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3740.

Fotogalerie

Komentář

Karlovarští si vynutili v úvodu tlak a už po 14 vteřinách Pletka prověřil gólmana Valenta, kterému dali domácí trenéři důvěru od začátku zápasu teprve podruhé v sezoně. Ještě v první minutě se slibně otevřel prostor před boleslavskou brankou Skuhravému, ale hostující forvard se k zakončení nakonec nedostal. Středočeši se poprvé výrazněji ozvali v páté minutě, kdy Šterbák hledal z pravé strany Boháče, ten ale před Sáblíkovou brankou netrefil kotouč ideálně. Vzápětí usedl na trestnou lavici Němeček, jenže Západočeši v přesilovce příliš kloudných akcí nevymysleli.

Bruslařský klub si poprvé vyzkoušel početní výhodu ve 12. minutě poté, co byl vyloučen Pletka, jenže ani domácím hra proti oslabenému soupeři nevyšla. Naopak hodně starostí měl Valent, když se na něj řítil osamocený Kumstát, ale domácí strážce branky v těžké chvíli podržel své spoluhráče. V 16. minutě se mohl gólově připomenout svým bývalým parťákům obránce Duben, ale jeho pokus od modré nakonec Sáblíka jen vystrašil.

Do druhé třetiny vstoupili domácí sympaticky, což se projevilo v 24. minutě i na skóre. Němeček zpoza branky adresoval přihrávku Bahenskému, který střelou z první otevřel skóre. Vzápětí při přesilovce překonal Sáblíka podruhé Sýkora, ale jak potvrdil finský sudí Salminen po konzultaci s kolegou u videa, útočník domácích do kotouče úmyslně kopl.

Ve 31. minutě zavařil svým spoluhráčům Šterbák, hosté se dostali do přečíslení 2 na 1 a následnou nepřehlednou situaci před Valentem řešil obránce Mladé Boleslavi faulem. S přesilovkou ale hosté nenaložili nejlépe. Podobný klid už domácí zadáci neměli ve 34. minutě, kdy se kolem nich prohnal Kristek, ale své sólo nedokázal zakončit gólově. O tři minuty později usedl na trestnou lavici karlovarský Zaťovič a hned v úvodu početní výhody se snažil osvědčit svůj přesilovkový přehled Král. Kapitán domácích zpoza branky přihrál Supovi, ten byl však tísněn. Na 2:0 tak upravil až o chvíli Sýkora, jenž si spravil chuť a jeho druhá trefa v zápase, tentokrát hokejkou mezi Sáblíkovy betony, už byla platná.

V úvodu třetí třetiny domácí dohrávali zkrácenou přesilovku díky trestu Košťála a sedm vteřin po jeho návratu na led skórovali potřetí. Duben sice trefil jen tyč, ale následný závar před Sáblíkem ukončil Nouza, proti jehož brance neměl námitky ani videorozhodčí. Ve 45. minutě kapitulovali hosté počtvrté. Přečíslení 2 na 1 vyřešil přesnou přihrávkou Gajovský a zakončující Macho měl značně zjednodušenou pozici.

Za stavu 4:0 se už zdálo, že je o vítězi rozhodnuto, ale domácí si zkomplikovali život. V polovině závěrečné třetiny nejprve ve vlastním oslabení skóroval přesnou trefou Hluchý a tentýž hráč měl v 52. minutě prsty i v brance na 2:4, kdy asistoval Kristkovi. Ideální podmínky ke vstřelení kontaktního gólu měli svěřenci Josefa Palečka o čtyři minuty později, kdy byl vyloučen Pabiška, ale bránící čtveřice byla úspěšná, a tak se žádné závěrečné drama nekonalo. Také druhé letošní vzájemné měření sil vyznělo pro Mladou Boleslav.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.