BK MLADA BOLESLAV
20. 10. 2009 | Michal Miškovský, Vojtěch Honzík

Boleslav odolávala v Plzni až do třetí třetiny

18., úterý 20. 10. 2009
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Ze slibně se rozvíjejícího zápasu v Plzni nakonec nemají hokejisté BK Mladá Boleslav ani bod. Od 28. minuty sice Středočeši vedli zásluhou Pabiškovy trefy, ale domácí ve třetí třetině dvěma brankami Tvrdíka otočili skóre ve svůj prospěch. Svěřence Vladimíra Čermáka dlouho držel nad vodou skvěle chytající Michal Valent, ale po druhém inkasovaném gólu v 55. minutě musel střídat kvůli nataženému tříslu. Třetí plzeňskou pojistku pak přidal necelé dvě minuty před koncem z brejku Adamský.
Plzeň: Salfický - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Benda, Dobrovolný - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Vampola, Kracík, Matějovský - Scofield, Tvrdík, Hvila - Adamský, M. Heřman, Dvořák
Ml. Boleslav: Valent (56. Schwarz) - Kasík, Žabka, Šterbák, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Němeček - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Bahenský Gajovský, Handlovský - D. Vrbata
Branky a nahrávky: 48. Tvrdík (Hanzlík, Straka), 55. Tvrdík (Straka, Vampola), 59. Adamský (Bomersback, Benák) - 28. Pabiška (Král, Kasík). Rozhodčí: Souček, Turčan - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5447.

Komentář

Hosté nastoupili bez respektu, již po minutě měl na svém kontě Salfický tři zákroky. Za chvilku už byl plzeňský gólman překonán ránou od modré, ale puk se na poslední chvíli postavil na hranu a namířil si to do tyčky. Slovo převzali domácí. V početní výhodě byl dvakrát na konci souhry Vlasák, střely však cíl nenašly. Indiáni si zahráli i 22 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3, ta se jim ovšem zle nevyvedla, skončila hrou čtyři na čtyři po faulu Straky na Krále. Jen co se oba mančafty dostaly do pěti, vyslal příhru na brankoviště Straka a Dvořákův pokus zastavil Valent jen s vypětím všech sil. Fanoušky poté zvedla ze sedaček až milimetrový pas od Bendy přes tři soupeře na Adamského, jehož pokus jen o centimetry minul břevno. Na druhé straně zase se pěknou střelou přes obránce prezentoval Sýkora. Doslova tutovku zahodil Žabka při vyloučení Mezeie, když si sjel až na brankoviště, ale pravý beton Salfického byl mrštnější.

I do prostřední části vstoupila Boleslav velmi dobře. Macho vybojoval kotouč, předložil před branku Šagátovi, ten ale sám před plzeňskou svatyní přestřelil. Západočechy probudila až čtvrtá lajna, na jejímž konci se zjevil před Valentem Adamský, ale v rozhodující chvíli byl krosčekován. Domácí poté ostřelovali Valentovu branku, v největší šanci však Vlasák z pravého kruhu minul, Modrý pak od levého mantinelu jen prověřil připravenost hostujícího gólmana. Pěknou kombinaci zahájil již při hře 5 na 5 Straka na Vlasáka, který našel v mezikruží Bomersbacka, ten pálil pouze do středu branky. Domácí kouč Jelínek se už na produktivitu svých svěřenců nemohl dívat a poslal s prvním útokem místo Bomersbacka Vampolu. Jenže právě oni byli u prvního zásahu Středočechů. Jeřábek si srazil nahození Krále od mantinelu na branku, Salfický ještě stihl vyrazit, na bleskurychlou dorážku Lukáše Pabišky již nárok neměl - 0:1. Indiáni mohli vzápětí vyrovnat při další početní výhodě, ale Bomersback po křižné příhře přes brankoviště od Vlasáka jen zlomil hokejku. Následně pálil ihned po buly Tvrdík, Valentův pravý beton byl připraven. Hostující brankář se vyznamenal i proti Scofieledovi, který se na něj řítil sám z pravé strany. Na druhé straně se zase činil Salfický, když se Handlovský jal tečovat nahození od modré, plzeňský navrátilec ale pokus Boleslavských vykopl. V závěru prostřední dvacetiminutovky mohl ještě vyrovnat Straka, sám před brankou tvrdým bekhendem minul vzdálenější tyč.

Plzeňští nastoupili do závěrečného dějství ve velkém odhodlání, tlačili hosty, ale chyběl klid v koncovce, který umocňovala precizní obrna Středočechů. Velkou šanci na vyrovnání darovali Plzni sami hosté, vždyť Šterbák putoval na trestnou lavici na čtyři minuty. Západočeši však byli dlouho v křeči. Vlasákovi po křižném pasu od Bendy přeskočil puk čepel, Hanzlíkova střela zase minula tyč o milimetry. Až vzal vše na sebe Michal Tvrdík a dorazil další střelu plzeňské osmičky a připsal si první domácí zásah v novém dresu - 1:1. Dokonat obrat mohl v mžiku Vlasák, ale první pokus z mezikruží Valent vyrazil, následná dorážka šla těsně vedle. Plzeň se za nedlouho poté v polovině poslední třetiny dostala do tří na 103 vteřin po špatném vyhození Bendy. Indiáni ovšem zabojovali a čtyřikrát vyhodili, jedinou vážnější šanci, dorážku Boháče, zneškodnil Salfický ve spolupráci s Hanzlíkem. Poté začal hlásit určité zdravotní potíže gólman Valent, ale rozhodl se vyčkat na rozcvičení Schwarze. Musel čelit tutovce Straky z mezikruží, kterou skvěle vyrazil, na dorážku Michala Tvrdíka z druhé vlny neměl nárok - 2:1. Do branky se poté postavil Schwarz a hned za nim zvonila tyč po střele Adamského. Vzápětí dostali Boleslavští k dispozici ještě jednu přesilovku, domácí se ale ubránili a očekával se závěrný tlak Středočechů. Ten ovšem po příhře Bomersbacka v situaci 2 na 1 uťal z první Martin Adamský – 3:1. Odveta za předchozí domácí porážku s Plzní tedy Mladé Boleslavi nevyšla.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, trenér HC Plzeň 1929: "Hlad po vítězství jsme ukázali až v posledních dvanácti minutách zápasu. S tím jsem spokojen. Dvě třetiny jsme ovšem nehráli, jak jsme měli. Po první třetině jsme změnili složení prvního útoku a definitivním impulzem bylo stažení na tři pětky po druhé třetině."

Vladimír Čermák, trenér BK Mladá Boleslav: “Zápas rozhodla naše přesilovka pět na tři ve třetí třetině, kterou jsme neproměnili. Brankář Valent odstoupil kvůli nataženému tříslu. Měl problémy už po druhé třetině a definitivně se zranil při druhém inkasovaném gólu."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.