BK MLADA BOLESLAV
29. 10. 2009 | Michal Miškovský

Nešťastná předehrávka: Boleslav vedla už 3:0, ale prohrála 3:5

21., čtvrtek 29. 10. 2009
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. - Na domácí předehrávku 21. kola O2 extraligy budou chtít hokejisté BK Mladá Boleslav hodně rychle zapomenout. V přímém přenosu Nova Sport totiž prohráli s Litvínovem 3:5, přestože v průběhu první třetiny vedli už 3:0. Ještě před první přestávkou však snížil v oslabení Černý a v druhé třetině hosté dokonali třemi brankami nevídaný obrat. Domácí se mohli snažit o vyrovnání ve třetí třetině, jak chtěli, ale kýžené branky na 4:4 se nedočkali ani při přesilovce 5 na 3, ani při závěrečné power-play, ve které naopak Litvínovští stvrdili výhru pátou trefou.
Ml. Boleslav: Schwarz - Kasík, Žabka, Šterbák, Duben, Jiruš, Lehikoinen, Němeček, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Šagát, Macho - Bahenský Gajovský, Handlovský
Litvínov: Hübl – Pilař, Kroupa, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec – Jánský, Reichel, Lukeš - Černý, Hübl, Jenáček - Kubinčák, Gerhát, Trávníček - Majdan, Vopat, Heinisch
Branky a nahrávky: 4. Pabiška (Kasík, Král), 11. Boháč (Nouza), 11. Jiruš (Šagát) - 13. Černý (Jenáček), 26. Pilař (Jánský, Reichel), 27. Trávníček (Černý), 32. V. Hübl (Švarný, Skuhrovec), 60. Lukeš. Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:9, navíc domácí Schwarz osobní trest 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3820.

Fotogalerie

Komentář

Domácí se pustili do Litvínova pěkně od podlahy a už ve druhé minutě se ocitl v nadějné pozici Boháč, bekhendem však z levé strany Hübla nepřekonal. To se povedlo až o dvě minuty později při přesilovce Pabiškovi, který zakončil do poloprázdné branky nádhernou kombinaci domácích. V 6. minutě mohl přidat druhou branku Macho, jenž se proháčkoval až před litvínovskou branku, ale v tísni už nedokázal přesněji zakončit. Tlak svěřenců Vladimíra Čermáka neustával, ba naopak. V polovině úvodního dějství Nouza přihrál zpoza branky nepokrytému Boháčovi a ten se zblízka trefil ideálně pod horní tyčku. Za dalších 30 vteřin bylo v Metrostav Aréně ještě veseleji. To když Šagát našel přesnou přihrávkou najíždějícího Jiruše, který střelou po ledě zvýšil na 3:0.

Litvínovská lavička si hned po třetím inkasovaném gólu vyžádala oddechový čas. Ten přišel hostům k dluhu hned ve 13. minutě, kdy poprvé pokořili boleslavského Schwarze, a to dokonce v oslabení. Po chybě domácích v rozehrávce přihrál Jenáček mezi kruhy Černému, jehož přesnou střelu do levého horního růžku zastavila až síťka v brance Mladé Boleslavi. Středočeši mohli jít zpět do tříbrankového vedení záhy, když usedl na trestnou lavici Trávníček a Boleslavským se naskytla 55 vteřin trvající početní výhoda 5 na 3, tu však, jak už se stává tradicí, nevyužili. V závěru prvního dějství si zahráli hosté dvě přesilovky, ale ta největší šance byla k vidění paradoxně před brankou Hübla. Litvínovský brankář při rozehrávce trefil Sýkoru, k jehož hokejce se tak odrazil kotouč, ale boleslavský útočník nedokázal zakončit z ostrého úhlu přesně.

Také do druhé třetiny vstoupili domácí aktivně, branku Hübla ostřelovali, jak to jen šlo, ale góly padaly paradoxně na druhé straně. Ve 26. minutě se dostali hosté ojediněle do ofenzivy a výsledkem byla kontaktní trefa Pilaře na 2:3 z pohledu Litvínova. A o minutu později bylo dokonce vyrovnáno! Severočeši se dostali do brejku, který zakončil Trávníček a kotouč se smolně dokutálel až za brankovou čáru. Těžké chvilky ale domácím ještě neskončily. V oslabení ve 32. minutě Žabka zblokoval Švarného nahození před hokejku Hübla a ten snadno dokonal obrat trefou do poloprázdné branky.

Domácí trenéři okamžitě reagovali na nepříjemnou situaci oddechovým časem, ale boleslavští hokejisté se začali vracet do správných kolejí déle. Ve 36. minutě si vynutilo velký tlak útočné trio Nouza – Sýkora – Boháč, ale ani jeden jmenovaný nedokázal protlačit puk za brankovou čáru, a tak vedli po dvou třetinách Litvínovští 4:3.

Hned ve 43. minutě přibrzdil vlastní spoluhráče ve snaze o vyrovnání kapitán Král, který usedl na trestnou lavici za hákování Reichla, ale oslabení jako kdyby domácím nedělalo potíže. Naopak o stav 4:4 se mohli postarat Fabuš s Machem, ale při obklíčení Hüblovy branky nebyli úspěšní. Diváky zvedla ze sedadel i situace o pět minut později, kdy mohl unikat Fabuš, ale sudí Fraňo se mu nešťastně připletl do cesty a musel si tak vyslechnout zlobu fanoušků.

V polovině třetiny si zahráli domácí přesilovku, ofenzivní manévry Mladé Boleslavi pokračovaly i po vypršení trestu Černého, ale v 54. minutě kupříkladu zůstala otevřená vrátka před Hüblem, který zakončil své sólo do horní části branky, kde byl připravený Schwarz. Ideální podmínky k vyrovnání dostal Bruslařský klub o dvě minuty později, kdy usedli na trestnou lavici v krátkém časovém sledu Trávníček a Kubinčák, ale 68vteřinová přesilovka 5 na 3 zůstala nevyužita. Dvě minuty před koncem vzal na sebe zodpovědnost kapitán Král, jenž projel celým kluzištěm, ale Hübla už překonat nedokázal. V úplném závěru sáhl trenér Čermák k power-play, ale ani to ke kýženému vyrovnání nevedlo. Naopak výhru Litvínova stvrdil snadnou trefou do prázdné branky Lukeš.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.