BK MLADA BOLESLAV
27. 11. 2009 | Michal Miškovský

Kuriózní gól Nouzy v poslední minutě na prohře ve Zlíně nic nezměnil

28., pátek 27. 11. 2009
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n - Zřejmě nejjednodušší ze svých jedenadvaceti extraligových gólů vstřelil Tomáš Nouza v pátečním utkání ve Zlíně. Jeho snadná trefa v poslední minutě za vydatné pomoci gólmana Tomáše Štůraly však na prohře BK Mladá Boleslav nic nezměnila. Středočeši prohráli 2:4 a po čtyřech venkovních duelech, z nichž vytěžili pokaždé body, tentokrát odjíždějí z ledu soupeře s prázdnou.
Zlín: Štůrala - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Míka, Švrček, Bořuta, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Mokrejš, Ondráček
Ml. Boleslav: Schwarz – Žabka, Kasík, Duben, Šterbák, Frolo, Lehikoinen, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Bahenský - Gajovský, Vrbata, Handlovský
Branky a nahrávky: 13. Balaštík (Köhler), 26. Köhler (Hamrlík, Leška), 38. Balaštík (Hamrlík, Leška), 47. Köhler - 17. Žabka (Král), 60. Nouza. Rozhodčí: Svoboda, Šindler - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 6:10, navíc domácí Balán a hostující Pabiška a Macho všichni osobní trest 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4068.

Fotogalerie

Komentář

Zlínští postrádali brankáře Jakuba Sedláčka, Boleslavští pro změnu nastoupili bez obránce Valdemara Jiruše. Na začátku se více projevovala absence zlínské jedničky, kterou nahradil Tomáš Štůrala, ale v úvodu několikrát nejistě vyrazil kotouč. V 5. minutě usedl na trestnou lavici jako první hostující Sýkora, ale střely Zlínských od modré Schwarzovi problémy nenadělaly. Jen co se boleslavský útočník vrátil do hry, fauloval ho Lučka a přesilovku si vyzkoušeli i Středočeši. Král v největší šanci mohl dorážet do poloprázdné branky, ale Štůrala hodil po puku hokejku a bylo nařízeno trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Vrbata, ale bekhendovou kličku zakončil pouze do betonu gólmana.

Skóre se tak poprvé měnilo až ve 13. minutě. Žabka nezvládl rozehrávku na obranné modré, do úniku se dostal Balaštík a zakončil přesně nad Schwarzovu lapačku. Boleslavský obránce odčinil chybu o čtyři minuty později. Kapitán Král vyhrál vhazování v útočném pásmu právě na Žabku a ten svou střelou skrz několik hráčů vyrovnal na 1:1. V závěru prvního dějství hrál Zlín přesilovku, ale Siváka v největší příležitosti vychytal Schwarz.

Druhá třetina odstartovala tak, jak skončila dvacetiminutovka předcházející. Zlín hrál přesilovku díky faulu Bahenského, ale paradoxně nejvíce zahrozil boleslavský Nouza, jenže akci od levého mantinelu nedotáhl do gólového konce. Zato domácí se vrátili do vedení minutu poté, co se hrálo v plném počtu. Kombinaci v útočném pásmu zakončil z mezikruží Köhler, jenž byl před Schwarzem úplně volný. Vzápětí hosté dostali příležitost vyrovnat, na trestnou lavici usedl Balán, ale Bruslařský klub byl v přesilovce bezzubý.

Domácí měli navrch, ale Balaštíkovu střelu z pravého kruhu ve 33. minutě Schwarz zneškodnil. Následovala přesilovka a také po ní měl boleslavský gólman co dělat s pokusy Köhlera a Čecha. Štůralu po dlouhé době zaměstnali až Gajovský s Handlovským. Necelé tři minuty před koncem druhého dějství si zahrál Zlín znovu v početní výhodě, kterou přeměnil ve třetí gól. Hamrlík pálil od modré a Balaštík úspěšně tečoval puk za Schwarzova záda. Mladá Boleslav měla příležitost zkorigovat stav záhy, ale po ideální přihrávce Bahenského zpoza branky byl Macho faulován a následnou přesilovku hosté nevyužili.

Do závěrečné třetiny vstoupili Boleslavští aktivně, Štůrala měl starosti se střelami Šterbáka a Vrbaty, ale tlak otupil nejprve trest pro Jindru. Hosté se sice ubránili, ale po dalším faulu Supa ve 47. minutě bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Köhler a po náznaku bekhendové kličky zakončil neomylně do forhendu.

V dalším průběhu třetí třetiny byla hra hodně nervózní, desetiminutové tresty vyfasovali Pabiška a Macho. Boleslavští se pokoušeli o zkorigování stavu, za gólem se dral Bahenský, Sup či Nouza a poslední jmenovaný se nakonec dočkal půl minuty před koncem. Štůrala při přesilovce laxně rozehrál puk z rohu do tyčky vlastní branky a dojíždějící Nouza snadno skóroval do zívající klece. Na nulovém bodovém zisku Mladé Boleslavi to však nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera, trenér PSG Zlín: "Jsme rádi, že máme tři body, neboť v poslední době jsme příliš nebodovali. Do zápasu jsme příliš dobře nevstoupili, protože první třetina byla z naší strany hodně špatná a opatrná. Nevím, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Boleslav proměnila na začátku utkání trestné střílení. Naštěstí brankář Štůrala nájezd zneškodnil. Ve druhé třetině se hra výrazně zlepšila. Šli jsme do dvougólového náskoku a ve třetí třetině jsme zápas dovedli už v poklidu do úspěšného konce."

Jiří Šejba, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "V první třetině jsme hráli hokej, který jsme chtěli ve Zlíně produkovat. Hra byla vyrovnaná, měli jsme i pár šancí. Dá se říci, že ve druhé třetině jsme udělali individuální chyby, které se podepsaly na výsledku utkání."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.