BK MLADA BOLESLAV
4. 12. 2009 | Michal Miškovský

Boleslavští vyhráli nájezdy popáté v sezoně

30., pátek 4. 12. 2009
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Hokejisté Mladé Boleslavi letos nevyšli naprázdno v Karlových Varech ani podruhé. Po zářijové výhře 4:3 tentokrát ukořistili dva body za vítězství 3:2 na samostatné nájezdy. Svěřenci Vladimíra Čermáka těžili z výborného úvodu. Ve třetí minutě otevřel skóre Macho, o tři minuty později skóroval i Fabuš, a byť už se hosté v dalším průběhu základní hrací doby neprosadili, dva vstřelené góly na prodloužení stačily. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. Ten rozhodující proměnil ve čtvrté sérii kapitán Richard Král.
K. Vary: Sáblík (6. Mensator) - Tribuncovs Němec, Čutta, Dobroň, Parýzek, Mucha, Prošek, Brňák - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Pletka, Kristek, Melenovský - Skladaný, Dej, Hluchý - Zaťovič, Kuběna, Zucker
Ml. Boleslav: Schwarz (3. a 4. série nájezdů Valent) – Žabka, Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo, Jindra – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Vrbata, Handlovský - Krejčík
Branky a nahrávky: 7. Košťál (Skuhravý, Kumstát), 32. Košťál (Parýzek) - 3. Macho (Kracík, Fabuš), 6. Fabuš (Frolo), rozhodující sam. nájezd Král. Rozhodčí: . Vyloučení: 4:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3703.

Komentář

Karlovarští měli sice v úvodu slušný tlak, hosté museli několikrát vyhodit na zakázané uvolnění, ale Skladaný ve třetí minutě v největší šanci po přihrávce Hluchého zpoza branky netrefil puk ideálně a hned z protiútoku Mladá Boleslav udeřila. Kracík nahodil kotouč před Sáblíka, kde ho tečoval neomylně Macho. Hostující třetí formace ve složení Macho – Kracík - Fabuš zařídila o tři minuty později také druhý gól. Po střele Frola od modré se odrazil puk k volnému Fabušovi, který ho snadno dorazil do branky. Domácí střídačka sice vehementně reklamovala zásah do Sáblíkovy masky, ale verdikt sudích zůstal nezměněn - branka platila.

Nešťastníka Sáblíka, který si pořádně nesáhl na kotouč, nahradil Mensator a už v sedmé minutě mohl se svými spoluhráči slavit kontaktní branku. Při přesilovce se odražený kotouč dostal ke Košťálovi, který z první trefil odkrytou část branky Schwarze. Vyrovnání mohl zařídit ve 13. minutě Hluchý. Jeho první střelu zblokovalo klubko hráčů před ním, kotouč se však ke karlovarskému útočníkovi vrátil, jenže tváří v tvář Schwarzovi minul. Boleslavští si zahráli v závěru prvního dějství první přesilovku, ta se navíc na půl minuty proměnila ve dvojnásobnou po dalším trestu pro Čuttu, ale Pabiška v největší šanci nedokázal trefit před brankou ve vzduchu letící puk.

Druhá třetina odstartovala nebezpečnou dorážkou Melenovského, ale branka Schwarze odolala. 24. minuta byla důležitým milníkem pro boleslavského juniora Krejčíka, který po boku Vrbaty a Handlovského poprvé vkročil na extraligový led. O pět minut později bylo znovu pořádně rušno před Schwarzem. Kristek sice propasíroval puk za jeho záda, ten si to ale namířil do tyče.

Ve 32. minutě se už domácí dočkali vyrovnání. Košťál napřáhl na modré a kotouč proletěl kolem Schwarze až do sítě. V závěru třetiny dostali domácí ideální šanci k třetímu gólu, ve stejném čase byli vyloučení Kasík a Žabka, ale proti gólové střele Kristka při přesilovce 5 na 3 se Schwarz dokázal přemístit ke druhé tyči.

V úvodu třetí dvacetiminutovky zbývalo hostům přežít ještě 14 vteřin a to se jim povedlo. Tlak karlovarské Energie však ani náhodou neustával. Ve 43. minutě se dostal zpoza branky před Schwarze Zaťovič, ale boleslavský strážce svatyně dobře vykryl prostor. O minutu později, při přesilovce po vyloučení Fabuše, mohl zblízka dorážet Skuhravý, ale ke kotouči se nakonec nedostal. Za další dvě minuty trefil z ostrého úhlu Kristek tyč a poslední jmenovaný se do velké příležitosti dostal i ve 48. minutě, když se k němu dostal přihrávku od Melenovského zpoza branky, ale nastřelil jen připraveného Schwarze.

Boleslavští zahrozili ojediněle v 52. minutě, kdy individuálně pronikl do útočného pásma Bahenský, posunul kotouč k Nouzovi, ale ten těsně minul. Jinak ale dál útočili Karlovarští a tři body mohli strhnout na svou stranu v 57. minutě po vyloučení Šterbáka. Hosté se ale silou vůle ubránili, a tak zápas dospěl do prodloužení.

V jeho první minutě mohl rozhodnout Kristek, ale Schwarz dobře vykryl prostor. V 62. minutě dostal kotouč za Schwarzova záda Melenovský, ale rozhodčí předtím přerušil hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Také Boleslavští nezůstávali pozadu. Bahenský dostal o minutu později přihrávku za karlovarskou obranu, ale tvrdou střelou trefil tyč! Zajímavá pětiminutovka nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V první sérii proměnili Fabuš i Melenovský a podobně úspěšní byli exekutoři i ve druhé sérii, kdy mířili přesně Vrbata a Košťál. Ve třetí sérii jako první neproměnil Nouza a proti Němcovi boleslavští trenéři poslali do branky Michala Valenta. Ten splatil důvěru i s úroky a zneškodnil také následný nájezd Melenovského, zatímco Král rozhodl střelou mezi betony.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček, asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary: "Naše snaha bohužel končila na Schwarzovi, když jsme nevyužili ani přesilovou hru pět na tři. Pokud si vzpomínám na hokejová pravidla, po střele, která zasáhne brankáře do masky a ohrozí ho na zdraví, se přerušuje hra."

Vladimír Čermák, trenér BK Mladá Boleslav: "Jsem rád, že jsme na nájezdy vyhráli. Ke vstřelené druhé brance si myslím, že je plně v kompetenci rozhodčího rozhodnout, zda po zásahu brankáře pukem do masky hru přeruší, či nikoliv."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.