BK MLADA BOLESLAV
19. 1. 2010 | Adam Sušovský, Jitka Čechová, Adam Sušovský

Boleslav měla našlápnuto ke třem bodům, nakonec z Třince veze dva

42., úterý 19. 1. 2010
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Bruslařskému klubu se na ledě Werk Arény vydařila první třetina, kdy skóre otevíral už v šesté minutě Fabuš. Domácí Oceláři na tuto branku našli odpověď, po Kohnovi se ale v první dvacetiminutovce trefili ještě boleslavští Sýkora a Macho. Prostřední dějství zůstalo bezgólové a Středočechům tak nezbývalo, než pohlídat si vedení. To se nepodařilo, vyrovnání na 3:3 přišlo v 51. minutě. O vítězi nakonec musely rozhodovat až samostatné nájezdy, které – opět se Schwarzem v brance – zvládli lépe Boleslavští. Jako jediný se v penaltách trefil Gajovský.
Třinec: Hamerlík (21. Duba) – Hrabal, Zíb, Cartelli, Malec, Seman, Platil, Výtisk – Polanský, Kanko, Kohn – Květoň, Peterek, Pospíšil – Martynek, Polák, Bonk – Hampl, Marosz, Tomas
Ml. Boleslav: Schwarz – Jindra, Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Žabka – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata
Branky a nahrávky: 12. Kohn (Zíb, Tomas), 45. Pospíšil (Květoň, Kohn), 51. Cartelli (Květoň, Kohn) – 6. Fabuš (Macho), 15. Sýkora (Pabiška, Vrbata), 18. Macho (Kracík), Gajovský – rozhodující sam. nájezd. Rozhodčí: Mikula, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:12, + 10 minut OT Bahenský a Jiruš (oba MBL). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: .

Komentář

Úvodní třetina přinesla zprvu hokejovou oťukávanou a opatrný start obou soupeřů. Nebezpečnějším týmem byla přesto Mladá Boleslav a právem se už v 6. minutě radovala z úvodní branky. S Machovým pokusem si sice Hamerlík ještě poradil, s následnou důraznou dorážkou Petera Fabuše si už ovšem rady nevěděl - 0:1.

Do první větší šance Ocelářů se dostal Radek Bonk, z těsné blízkosti ale bránu netrefil. Radost na straně bílých tak přišla až ve 12. minutě. Zíb nabil mezi kruhy Ladislavu Kohnovi, který zavřel oči, opřel se do puku a rozvlnil síť u pravé tyče Schwarzovy brány - 1:1.

Hosté hned vzápětí postrašili Králem, který se zkoušel marně obtočit kolem brány. V přesilovce z 15. minuty už ovšem udeřili. Pabiška našel křižnou přihrávkou na pravém kruhu Tomáše Sýkoru, který z první zabíjel - 1:2.

Hůř z pohledu domácích mohlo být hned v následující minutě. V přesilovce Ocelářů totiž našel skulinku na modré Pabiška a uháněl zcela sám na Hamerlíka. Při pokusu o bekhendové zakončení se mu ovšem postavil puk na hranu a vysoko přestřelil. Přesto se hosté dvoubrankového vedení dočkali. Michal Macho si vyjel mezi kruhy, nabil si o brusle Kohna a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:3.

Druhou třetinu začali znovu aktivněji hosté. Král sám před brankou přestřelil, Nouza pak z pravého kruhu dělovkou minul. Poté už přebrali taktovku zápasu Oceláři. Proti jejich snaze byl však muž v masce - Marek Schwarz. Hostující gólman ve druhé třetině pochytal všech 18 střel domácích, přičemž vytáhl ze svého rukávu celou škálu brankářských dovedností. Od rychlé lapačky proti střele Hrabala, po skvělý beton vystavený zakončení Pospíšila i rychlého přesunutí směrem ke koncovce Martynka. Jednou ho zachránila i tyč po pumelici z hole Bonka.

Ve stejném duchu se nesla i třetí třetina. Oceláři na svého soupeře hned od začátku vlétli a brzy byli odměnění kontaktní brankou. Když si do tandemu na zadovku Květoně najel Tomáš Pospíšil, s ničím se nepáral a poslal puk rovnou do sítě - 2:3.

Zápasu nechyběla bojovnost, ale ani přespříliš tvrdá hra. Časté a někdy zbytečné fauly hostů posadily Oceláře na koně a vývoj trestů daroval domácím téměř minutovou přesilovku 4 na 3. V té se Ocelářům povedlo roztočit kolotoč, nabít na modrou Mario Cartellimu, který pak dokonal celé dílo ránou nad levý beton brankáře – 3:3.

V tuto chvíli nápor Ocelářů gradoval, hosté ovšem dokázali velmi rychle zvednout hlavy a další zmatky ve své obraně dobrou prací ve střední třetině nedovolili. Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém se hrálo pouze v pásmu před Schwarzem. Většina střeleckých pokusů Třince ovšem mířila do středu brány nebo úplně mimo. O osudu druhého bodu proto rozhodly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl po nádherné kličce Nikola Gajovský – 3:4. Druhý bod tedy putuje do středních Čech.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva, asistent trenéra HC Oceláři Třinec: "Je třeba ocenit kluky, protože jsme dohrávali na pár hráčů, abychom to vyrovnali. Hamerlíka jsme vystřídali sami, hráči mu při těch gólech vůbec nepomohli a bylo otázkou jak by se cítil. Nedohrál Kohn, který má tržnou ránu na nártu."

Jiří Šejba, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "První dvě třetiny jsme hráli dobře. Domácí jsme vyvedli z míry, neměli takový tlak. Škoda poslední třetiny, kdy jsme v určitých momentech ztráceli přehled ve hře. Z toho pramenila i vyloučení a domácí ukázali, že jsou v přesilovkách silní. My jsme chtěli bod a máme dva. Proto jsme spokojeni."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.