BK MLADA BOLESLAV
22. 1. 2010 | Michal Miškovský

Po třech letošních výhrách nad Energií se radovaly Vary

43., pátek 22. 1. 2010
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Hattrick a dost. Boleslavští hokejisté v předchozím průběhu letošního ročníku O2 extraligy třikrát porazili Karlovy Vary, počtvrté se jim to však nepovedlo. V pátek prohráli v Metrostav Aréně 1:3, když o všem důležitém rozhodla druhá třetina. Právě v ní vstřelili Západočeši rozdílové dva góly.
Ml. Boleslav: Schwarz – Kasík, Žabka, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - abiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata
K. Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný – Zaťovič, Kristek, Hřebejk - Hluchý, Kuběna, Zucker – Dej
Branky a nahrávky: 13. Boháč (Sýkora, Frolo) - 5. Loginov (Kumstát), 30. Čutta (Dobroň, Pech), 35. Hřebejk. Rozhodčí: Jebavý, Pešina – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3910.

Fotogalerie

Komentář

Ještě před vhozením úvodního buly předal zástupce deníku Sport František Suchan Michalu Supovi symbolický puk s číslem 250 u příležitosti jeho nedávného vstupu do Klubu hokejových střelců.

Samotný úvod se odvíjel v solidním tempu, v páté minutě usedl na trestnou lavici jako první ex-karlovarský Duben a hosté využili přesilovku během 35 vteřin. Tvrdou střelou z hranice pravého kruhu otevřel skóre Loginov. V osmé minutě mohl odpovědět Gajovský, jenž se prosmýkl až do mezikruží, ale už neměl prostor pro solidnější zakončení. Z podobné pozice pálil o minutu později na opačné straně Kumstát. Jeho tvrdé střele však chyběla přesnost.

Boleslavští příznivci mohli poprvé jásat ve 13. minutě. Sýkora podržel kotouč, tak trochu uspal hostující beky, přihrávkou skrz brankoviště našel v ideálním postavení Boháče a ten zblízka nezaváhal. V závěru třetiny si oba týmy vyzkoušely více než minutu hru 4 na 4, ale šance se neurodily.

To na začátku druhého dějství dvakrát zahrozil Fabuš. V prvním případě jeho střelu Mensator zneškodnil, byť byl už v protipohybu a o chvíli později se pro změnu proti jeho dorážce stihl přesunout ke druhé tyčce. Karlovarské pořádně zatlačili v jejich obranné třetině i Nouza, Sýkora a Boháč. Kotouč poskakoval před brankovištěm, ale hosté na poslední chvíli zablokovali Boleslavským hokejky.

Domácí své šance nevyužili, ve 28. minutě navíc usedl na trestnou lavici po více než sporném zákroku Pabiška a hosté se vrátili do vedení dvě vteřiny po jeho návratu. Podobně jako střelec první karlovarské branky Loginov, i Čutta se prosadil z hranice pravého kruhu. Schwarz měl zakrytý výhled. Hosté tím ožili, zato mužstvo Vladimíra Čermáka se zaseklo. Ve 35. minutě, při vůbec první kompletní přesilovce domácích, navíc přišel další krutý okamžik z pohledu Boleslavských. Při rozehrávce za vlastní brankou se odrazil kotouč od rozhodčího k Hřebejkovi, který si v ideální pozici ještě pohrál se Schwarzem a zvýšil náskok svého týmu na 3:1. S dvoubrankovým odstupem odcházeli hosté do kabin po druhé třetině.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili domácí náporem, ale v nadějných šancích jim puky odskakovaly od hokejek. Ve 43. minutě kontroval brejkem Hřebejk, ale Handlovský ho u mantinelu čistě přibrzdil. O čtyři minuty mohli hosté pojistit výhru při 55 vteřin trvající přesilovce 5 na 3, ale na Schwarze si nepřišli. V klasickém oslabení navíc prchli Fabuš s Machem do přečíslení 2 na 1, ale první jmenovaný pokazil přihrávku.

V polovině závěrečného dějství dostali k dispozici dvojnásobnou výhodu i domácí, proti třem hráli 68 vteřin, ale Král s Pabiškou své šance nevyužili a Kasíkovu tvrdou střelu od modré vytáhl nad branku Mensator. Svěřencům Vladimíra Čermáka se nedala upřít snaha, ale Karlovarští poctivě bránili, zbytečně se nepouštěli do útoku a tři body si pohlídali. Mladé Boleslavi už nepomohla ani power-play, ke které sáhli trenéři necelé dvě minuty před koncem.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.