BK MLADA BOLESLAV
29. 1. 2010 | Jitka Čechová

Boleslavští prohráli už potřetí za sebou, nestačili na Spartu

45., pátek 29. 1. 2010
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - Bezbranková a tak trochu urputná první třetina neslibovala nijak zvlášť akční podívanou, přesto se nakonec bylo na co dívat až do posledních vteřin. První gól padl až v polovině utkání a Sparta jím šla do vedení stejně, jako potom ještě dvakrát. Boleslav po celou dobu tahala za kratší konec provazu a její dvě branky tak na ty sparťanské tři nestačily.
Ml. Boleslav: Schwarz (56. Valent) – Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Jindra – Pabiška, Král, Sup – Nouza, Sýkora, Boháč – Fabuš, Kracík, Macho – Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata
Sparta: Přikryl – Vykoukal, Gulaši, Philipp, Hanzlík, Macholda, Vydarený, Mrázek – Koreis, Ručinský, Hromas – Netík, Broš, Kratěna – Ton, Výborný, Podlešák – Látal, Langhammer, Hrdel
Branky a nahrávky: 32. Bahenský (Gajovský, Handlovský), 44. Nouza (Boháč, Duben) – 30. Macholda (Výborný, Hanzlík), 42. Ton (Výborný, Vydarený), 45. Hanzlík (Broš). Rozhodčí: Šindler, Fraňo – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4010.

Fotogalerie

Komentář

Oba celky nasadily hned od počátku ostré tempo, hlavně domácí se snažili ukázat, kdo je na ledě pánem. Pabiška už v prvním útočném pokusu nastřelil tyčku a o chvilku později to zkoušel z úhlu Macho. Sparta vystrčila razantněji růžky až po pár minutách, nejprve Schwarz schoval Kratěnovu střelu do lapačky a hned po dalším vhazování zase vyrážel pokus Výborného. Následovala přesilovka Boleslavských, vyloučení Ručinského ale přineslo největší šanci právě Spartě, když se do pásma k Schwarzovi podíval Kratěna a domácí obrana měla hodně práce.

V jedenácté minutě usedl na trestnou lavici Brož, domácí s druhou přesilovkou ovšem naložili podobně jako s tou první. Výraznější šanci zaznamenal jen Kracík, šancí naservírovanou Fabušem doslova na stříbrném podnose ale pohrdl a celou věc překombinoval. O zajímavou podívanou se už opět za plného počtu hráčů na ledě postaral Pabiška, který se pokusil puk nabrat na hokejku a přehodit přes Přikrylovo rameno, gólman hostů však reagoval velice pohotově. Sparťanskému brankáři Boleslav hlavu dost zamotala i v závěru třetiny, kdy musel hned nadvakrát zasahovat nejprve proti Pabiškovi a poté ještě Královi.

Hned v úvodu se po třech vyloučeních z první dvacetiminutovky dočkala přesilovky i Sparta, díky útočnému faulu Výborného si ji však užila sotva půl minuty. V době, kdy se na led vracel vyloučený Fabuš, pálil ostře Langhammer. Schwarz se za pukem jen ohlédl, ten šel však mimo. V dalších několika minutách opět značně zabrali domácí, Přikryla ostřelovali ze všech možných úhlů, sparťanský gólman však představoval pro Boleslavský nepřekonatelný problém. Ještě před polovinou utkání čekala na Sparťany hned 79 vteřin dvojnásobná přesilovka, Gulašiho střelu nad beton Schwarz famózně vychytal, na Petra Macholdu, který si bleskově sjel z modré čáry mezi kruhy, však už nestačil.

Boleslavské inkasovaný gól jakoby ochromil a Schwarz měl tak v brance rázem jednou tolik práce, než předtím. Pak ale přišla dost kuriózní situace. Zatímco se za Schwarzovou brankou strhla jakási přetlačovaná mezi Lehikoinenem a Netíkem, na které se upíraly zraky celé haly, rozhodčí hru nepřerušili a na druhé straně hřiště vyrovnal Zdeněk Bahenský. Od toho okamžiku se hra hodně přiostřila, spíše než střely a akce tak diváci viděli hlavně souboje u mantinelů. Situace se rozhýbala až vyloučením Krále. Na Schwarze vyslal kotouč nejprve Langhammer a poté Kratěna. V obou případech domácí brankář bezchybně zasáhl.

Úvod třetího dějství nezačal pro Bruslařský klub vůbec dobře, po chybě v obraně se totiž na Schwarze rozjel Petr Ton a po ledě a mezi betony poslal puk do sítě. Oproti prvnímu inkasovanému gólu se domácí nezatáhli, ba právě naopak. Nejprve tečoval Sýkora puk mimo, o chvilku později pálil zpoza hráče Tomáš Nouza tak prudce, že Přikryl už nestačil dostatečně rychle reagovat a Sparta o své vedení zase poměrně rychle přišla. To se samé se dá říct i o boleslavském vyrovnání, protože na brankovišti důrazní Sparťané si v podobě Jana Hanzlíka vybojovali další odskočení už o minutu později.

Boleslavští tak byli nuceni znovu silně přitlačit. Král poslal kotouč brankovištěm, nenašel se však nikdo, kdo by jej dorazil do sítě. Na podobný problém narazil i Sýkora, který se obtočil okolo branky. Ani hosté nepřestávali vystrkovat drápky a po dělovce Podlešáka navíc musel ven z branky Schwarz, kterému po zásahu doslova ulétla helma a na ledě zůstala krev. Jeho místo zaujal Valent, kterému začátky značně usnadnili spoluhráči – natlačili se totiž do útočného pásma. Tam si však pokaždé vylámali zuby na Přikrylovi. V závěru ještě Boleslavští dostali šanci díky vyloučení na straně Sparty, nepomohla ale ani závěrečná hra bez brankáře.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.