BK MLADA BOLESLAV
31. 1. 2010 | Jitka Čechová

Sýkora na Kladně vystřelil bod v power-play

46., neděle 31. 1. 2010
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
K l a d n o – První polovina utkání se Mladoboleslavským nevyvedla, už po čtyřech minutách hry prohrávala po střele Horny a nešťastný byl i vstup do druhého dějství, kdy se trefil Eberle. Bruslařský klub se nadechl až ve 35. minutě, kdy za Kopřivova záda propadla Lehikoinenova střela od modré. Kladno se zaměřilo především na obranu, kterou 49 vteřin před závěrečnou sirénou pokořil Sýkora. V nastaveném čase však opět dominovali domácí a bonusový bod nakonec připadl jim. Mladá Boleslav tak v tomto nelehkém období veze z Kladna alespoň bod.
Kladno: Kopřiva - Kameš, Kaberle, Trončinský, Dlouhý, Procházka, Šmach, Mudroch - Eberle, Patera, Procházka - Bílek, Kalla, Valský - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Gengel, Frolík - Čurilla
Ml. Boleslav: Schwarz - Kasík, Šterbák, Duben, Frolo, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, Sýkora, Boháč - Fabuš, Kracík, Macho - Bahenský, Gajovský, Handlovský – Vrbata
Branky a nahrávky: 4. Horna (Frolík, Gengel), 22. Eberle (Kuchler, Stieler), 65. Patera (Kameš, Kaberle) – 35. Lehikoinen (Fabuš), 60. Sýkora (Král, Macho). Rozhodčí: Svoboda, Souček - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: .

Komentář

Úvod zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu, už v první minutě se ke střele tlačil Handlovský, načež na druhou stranu zamířili Kalla s Bělohlavem. Boleslavská obrana v tomto případě zajistila Schwarzovi klid, oproti tomu ale selhala už v polovině čtvrté minuty, kdy se před gólmanem Bruslařského klubu zjevil nikým nehlídaný Tomáš Horna, který dostal dostatek prostoru pro zakončení. Hostující Boleslav měla krátce nato možnost vyrovnat v přesilové hře, ale dopouštěla se nepřesností.

Boleslavští se tlačili dopředu, s kličkou Gajovského si však Kopřiva poradil. Následovalo první ze tří vyloučení Mladé Boleslavi v první třetině. Kladenským se v přesilovkách nevedlo, dvakrát dokonce namazali Fabušovi, který se v druhém případě dokonce dostal do brejku – mířil však vedle. V závěru úvodní dvacetiminutovky se nepohodli Frolo s Bělohlavem a už v první třetině tak byli diváci svědky menší bitky, která vyústila ve vyloučení na obou stranách.

Ani druhá třetina nezačala pro Mladou Boleslav vůbec dobře. Z té první si do ní přenesla oslabení, které domácí celek po 96 vteřinách hry zužitkoval. Schwarz byl proti střele Jana Eberleho, který mířil pod horní tyčku, bezmocný. Stejně jako v případě prvního gólu dostal Bruslařský klub téměř okamžitě příležitost v podobě přesilové hry, ale všechna snaha i tentokrát vyšla naprázdno.

Na druhou stranu opět faulovali i Boleslavští a Kladno působilo v útočném pásmu o dost aktivněji. Jenom obětavá práce hostující obrany zabránila tomu, aby domácí odskočili už na rozdíl tří branek. Po polovině utkání pak konečně vystrčili růžky i svěřenci trenéra Čermáka a vykoledovali si tak faul Procházky. V následující přesilovce šikovně a zároveň s notnou dávkou štěstí zapracoval na modré Esa Lehikoinen a snížil na 1:2. V podobné šanci se ocitl další bek Boleslavi Frolo. Jeho střelu ale Kopřiva vyrazil a Boháč nebyl s dorážkou dost důrazný.

Do třetího dějství vstoupil Bruslařský klub mnohem lépe, než do předchozích dvou. Už v její první minutě se elegantní kličkou protlačil do šance Král a podle všeho i zakončil, protože on a jeho spoluhráče nadšeně zvedli ruce do vzduchu. Rozhodčí však po poradě s videem branku neuznal. Alespoň částečné satisfakce se Boleslavským dostalo v podobě vyloučení Kaberleho. Tlak Mladé Boleslavi nabíral na obrátkách, závěr přesilovky ale pokazila nešťastná střela Kasíka, která velice nepříjemně trefila Supa. Boleslavský asistent kapitána musel předčasně odejít do šaten.

Neslavně skončila i další přesilovka, dvě minuty dostal tentokrát brankář Kopřiva. Boleslav přitvrdila, Král ale netečoval dost přesně a Sýkorově dorážce zase chyběl důraz. Oproti tomu na druhé straně hosty podržel Schwarz, který hned po několika střelách a dorážkách Bělohlava a Valského udržel puk před brankovou čárou. Jak čas běžel, začali se domácí stále intenzivněji soustředit na obranu, Boleslavi se ale tlak a odvolání Schwarze z branky nakonec vyplatili – v čase 59:11 poslal puk do sítě a zápas do prodloužení Tomáš Sýkora.

V nastaveném čase se aktivněji jevil domácí celek. Hned v úvodu to z otočky zkoušel Eberle, ale na Schwarze si nepřišel stejně jako o chvilku později Valský. Eberle to už za okamžik zkoušel znovu a tentokrát dokonce nadvakrát. Tlak se Kladnu vyplatil, domácí celek se 42 vteřin před koncem prodloužení postaral o pořádný zmatek, ze kterého nakonec těžil Pavel Patera, jenž dorážel do odkryté klece.

Ohlasy trenérů

Petr Kasík, asistent trenéra HC GEUS OKNA Kladno: “Do 35. minuty jsme byli lepší a za stavu 2:0 jsme si vypracovali hodně šancí. Jenže jsme je neproměnili a po soupeřově snížení nás Boleslav zatlačila. Bohužel jsme ztratili bod.“

Jiří Šejba, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: “Kladno bylo v první třetině lepší a hodně snadno se dostávalo do našeho pásma. Odskočilo na 2:0 a my jsme museli změnit styl hry. Začali jsme aktivně napadat a z toho byli domácí trošku zaskočení. Podařilo se nám snížit a v závěru druhé třetiny jsme měli šance na vyrovnání. Třetí třetina byla taková vyrovnaná. Měli jsme štěstí, když Kladno dalo tyčky. V prodloužení škoda chyby, kterou jsme udělali na závěr, protože na penalty by to bylo spravedlivé."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

Copyright © 2011- 2024   BK Mladá Boleslav a.s. & eSports.cz, s.r.o.