BK MLADA BOLESLAV
9. 3. 2010 | Martin Lísal, Jitka Čechová, Martin Lísal

Na úvod play-out vezou Boleslavští z Brna jeden bod

UDR, úterý 9. 3. 2010
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Hala Rondo zažila v úterý úvodní zápas bojů o udržení. Vyrovnaná první třetina branku nepřinesla a v polovině utkání se prosadil Fabuš – po návratu z trestné lavice, kdy byli Boleslavští nuceni hájit dokonce dvojnásobné oslabení. Přesilovky měly pro domácí tým vůbec hořký nádech, z osmi nabídnutých příležitostí se nedokázali chopit ani jedné – tak spolehlivě Středočeši pracovali v obranných řadách. Kometě se však přeci jen podařilo pět minut před koncem základní hrací doby vyrovnat a zápas šel nakonec až do samostatných nájezdů. V nich padly tři branky, Králův gól na ty brněnské dva nestačil.
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Bičánek, Novák, Ovčačík, Richter, Mojžíš, Zubíček, Protivný - Erat, Dopita, Dlouhý - Šindel, Divíšek, Hubáček - Svoboda, Huml, Brabenec - Meidl, Procházka, Ludvík
Ml. Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, Jindra, Lehikoinen, Duben, Kasík - Bahenský, Sýkora, Boháč - Nouza, Král, Handlovský - Fabuš, Pabiška, Macho - Gajovský, Vrbata, Sup
Branky a nahrávky: 55. Dopita (Bičánek), Ludvík - rozhodující sam. nájezd – 33. Fabuš (Macho, Jiruš). Rozhodčí: Jeřábek, Souček - Rozlílek, Pavlovič. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6672.

Komentář

Úvod zápasu se nesl ve svižném duchu, oba týmy se hned v první minutě pokoušely o zteč obranného pásma soupeře, tato snaha ovšem s postupem doby pomalu mizela a dostavila se pochopitelná nervozita. První velkou šanci měl ve druhé minutě Hubáček, kterého perfektně našel Divíšek, ale navrátilec do brněnského dresu na Schwarze nevyzrál. V dalších minutách jsme byli svědky zajímavého paradoxu – více ze hry měli hosté, nebezpečnější šance si ale připisovali na konto domácí.

Například v přesilové hře tým okolo kapitána Krále Kometu svíral, nepovedenou střelou ale vybídl Duben k brejku Svobodu. Ten se natlačil před Schwarze, k přesnému zakončení ale neměl dost sil ani prostoru. To se opakovalo v osmnácté minutě, kdy se po chybě obrany zmocnil kotouče veterán Dopita, tváří v tvář Schwarzovi ale trefil jen beton hostujícího gólmana. Velkou šanci měl i Erat, který se v jediné přesilovce Komety natahoval po odraženém puku, ale nedosáhl. Šance hostujícího týmu nebyly vyloženě gólové, ale nelze rozhodně říci, že by se Hovi v brance nudil, naopak. Betonem vykopl ránu Macha, aktivitou hýřila i dvojička Král – Nouza. První třetinu zakončil Bruslařský klub ve druhé početní výhodě, na časomíře svítily dvě nuly.

Pokud druhá třetina v rámci celé sezony v něčem vynikala, pak to byl počet nevyužitých početních výhod. Hosté dostali k dispozici čtyřminutovou přesilovku, v ní ovšem Hoviho takřka neohrozili. Na druhé straně měla Kometa dokonce možnost výhody pěti proti třem, a to bez pěti vteřin dvě minuty. Výsledek? Jediná zblokovaná střela a faul Erata, následně při návrat hostujících hráčů na led ztráta puku a inkasovaná branka – únik dvojice slovenských spoluhráčů zakončil nad betonem Hoviho Peter Fabuš.

Odpovědět mohlo Brno v dalších početních výhodách, v jedné z nich ovšem hrozil jen hostující Sýkora, který využil zaváhání domácí obranné dvojice. Až před koncem třetiny se Kometa probrala a vyslala několik nebezpečných střel směrem ke Schwarzovi, ale většina z nich skončila mimo. Nebezpečná byla zejména rána Richtera, která se odrazila před branku Boleslavi a Schwarz o kotouči vůbec nevěděl, včas ale zasáhl Jiruš. Třetina, na kterou by domácí asi raději zapomněli, tak přinesla vedení pro tým Mladé Boleslavi.

Ve třetině číslo tři se obraz hry příliš neměnil. Brno se snažilo s výsledkem něco udělat, hosté ale precizně bránili a když už zaútočili, bylo z toho hned po faulu Ovčačíka trestné střílení. Hovi ovšem Macha vychytal a tím nabudil domácí k vyššímu výkonu, díky kterému se nakonec povedlo vyrovnat - Jiří Dopita zkušeně tečoval ránu Bičánka a šlo se do prodloužení. Brněnská snaha o další branky vyzněla do prázdna, navzdory četným početním výhodám.

V nastaveném čase oba týmy hodně hrozily, zapotil se zejména Hovi, ale smolař Macho na něj opět nevyzrál. Nájezdovou loterii pak zvládli lépe Brňané, když ve druhé sérii skóroval Brabenec a na vyrovnání Krále odpověděl rozhodujícím gólem David Ludvík.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek, trenér HC Kometa Brno: "Oba dva brankáři byli dnes výborní. Měli jsme v první třetině velké šance, které jsme neproměnili. Potom přišla druhá třetina a naše žalostně zahrané přesilovky bez střelby. V rozhodujících okamžicích nás podržel Hovi. Ve třetí třetině jsme hráli vabank. Vyrovnali jsme, ale věděli, že nás může soupeř potrestat brejky. Což se také projevilo trestným střílením, které naštěstí soupeř neproměnil."

Jiří Šejba, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "Průběh zápasu byl pro nás příznivý a z výsledku jsme zklamáni. Odehráli jsme dobrý zápas, měli hodně šancí a mohli odskočit na 2:0. Nezužitkovali jsme ale ani velké příležitosti, ani trestné střílení. Musíme se zamyslet nad proměňováním šancí. Ale s výkonem našeho týmu jsem navzdory zisku pouhého bodu tentokrát spokojen. Finský obránce Lehikoinen utrpěl lehký otřes mozku po ráně hokejkou do kořene nosu."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.